“Zaterdag met gouden rand”

Rijwielpaleis Social Gravel Ride – 12 november

Afgelopen zaterdag werd voor 2e keer de Rijwielpaleis Social Gravel Ride verreden. In tegenstelling tot vorig jaar nu met goede weersomstandigheden en 50 deelnemers. Georganiseerd en mogelijk gemaakt door gravelriders van RTC Duurstede, voor en met hun sponsor. Monique van Paassen was een van de begeleiders.

En Monique, hoe was het?

Het was ontzettend leuk!! We hadden een prachtige dag, Indian Summer noem je dat geloof ik! Fietsen in een schitterend decor van herfstkleuren, vallende bladeren en heerlijk frisse buitenlucht. De ochtend begon best fris, maar door de zon warmde het al snel heerlijk op. De ontvangst bij de start in Bilthoven was leuk: roze koeken en bokkepoten, koffie en thee. Daarna op pad. Ik reed zelf de 50 km samen met o.a. Ad van Es, Jacinto en een mevrouw van WTC Houten (Maaike) en een man uit Urk. Een mooie mix met leuke verhalen; Maaike had afgelopen zomer nog (even) van de Lovoten naar de Nordkaap gefietst. Geweldig leuk!

Met gravelbike?

Die waren er inderdaad volop en echt hele mooie. Nee, ik was op m’n MTB. Prettig en in het voordeel op de trails en wat harder trappen op bijv. de landingsbaan Soesterberg. Maar “in the end”, middelt dat wel uit. Onze pauzeplek was chalet Sandenburg; onthaal met koffie e/o choco en appeltaart met slagroom. Smullen…..en mooie plek. Het was leuk om op te rijden met Maaike; zij vertelde enthousiast over het gemixt fietsen wat ze bij WTC Houten sinds een tijdje doen. Terug in Bilthoven – beide groepen kwamen ongeveer tegelijkertijd – was het een “hartige inval”. De gele biertjes RWP 6 lagen al klaar in ijs; er waren volop hartige snacks. Op alle hoofden een grote smile; geslaagd voor iedereen.

Roy en Dennis waren -met ons- heel enthousiast en tevreden: een mooie dag en PR voor het Rijwielpaleis.

Terugblik?

Heel positief, leuk om zoiets te organiseren voor je sponsor. Alle deelnemers zijn enorm aan hun trekken gekomen. Goed dat we toch nog begeleiders hebben kunnen vinden, anders was het niet mogelijk geweest.

En tot slot: pluimpje voor Hans, die toch wel het meeste werk heeft verzet. Chapeau !!