Verslag, Rijwielpaleis Bilthoven Social Gravel Ride

Gravelen met Rijwielpaleis Bilthoven 4 november 2023.

“De dag begon met een strakke hemel en stralende zon”……….zo begint vaak een verslag van een gravel-event, maar helaas was dat 4 november niet het geval.

Gelukkig wel de meest droge dag in een hele reeks van regendagen. Vanaf half 10 druppelden de eerste deelnemers aan de 3e RWP Social Gravel Ride binnen in de mooie winkel van onze sponsor. Iedereen nog droog, want met de auto of uit de buurt. Koffie en een ruim assortiment koeken; voldoende basis voor de tocht.

Na een welkomstwoord en aansluitend “go” van gastheer Dennis gingen in totaal 5 groepjes van ca. 6 tot 7 renners op pad. Slechts een groep ging voor de 85 km; de overige kozen de 62 km gezien de voorspelde regenbuien die in aantocht waren. Samen met Renzo mocht ik de 85 km begeleiden over de mooie Gooische heidevelden en door de vele – wat natte- lanen en dreven. De natte ondergrond maakte het toch voor eenieder wel pittig; zeker als je het – in de 85 groep- met een lege accu op je Di2 moet stellen. De verre uitzichten en mooie Hollandse luchten maakten veel goed en gravel is nu eenmaal geen strak asfalt.

Tussen 12.30 en 13.00 waren de eersten retour in Bilthoven; verwelkomt met een drankje en een snack. De mensen die de lange afstand reden, hielden het helaas niet droog.

Maar met alle blije gezichten en enthousiaste verhalen kunnen we terugkijken op een geslaagd event. Bij afscheid nog een “goodie bag” om thuis nog eens na te genieten.

Renzo kon op de terugweg naar Wijk nog eens de waterdichtheid van z’n nieuwe gravelboots testen. Wie wil weten hoe dat was: vraag het hem tijdens het volgende RTC-gravel event.

Renzo en Walter