[vc_row][vc_column][/vc_column][vc_text_separator title=”RIDE SOLO, BE CAREFUL, STAY HEALTHY #7″ color=”sky” border_width=”4″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”40×40″ alignment=”right” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Ride solo, be careful, stay healthy #7

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Deze week in de Ride solo, be careful, stay healthy
#innertubechallenge en de winnaar is:…. ? De 1000 van Amerongen en nog meer kilometers.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Lockdown week 9….

[/vc_column_text][vc_column_text]

Week 9 van lockdown en we mogen eindelijk weer buiten fietsen!

Hoewel in kleine groepjes van maximaal 4 personen is het dan toch eindelijk weer toegestaan om als groep buiten te fietsten. Uiteraard nog steeds met het in acht nemen van de 1,5 meter regel, maar het is buiten en met een groep! Leuk om te zien dat in de diverse whatsappgroepen gelijk actie wordt ondernomen en we elkaar weer vinden voor een 4 persoons groepsrit.  

[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”100×100″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2018/03/instagram.jpg” caption=”Volg jij RTC Duurstede al via Instagram” link=”https://www.instagram.com/rtc.duurstede.1981″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_text_separator title=”UIT HET PELETON” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Uit het peloton – Hoe is het met Madelon Lohuis ?

Hoe is het met Madelon?

“Ja, eigenlijk best wel goed! Zeker nu de kinderen weer gedeeltelijk naar school zijn is het gestress wel weer minder. Dat was best pittig: s’ochtends mijn kinderen helpen om hun schoolwerk zo goed mogelijk op te pakken en te doen en dan vervolgens s ’middags zelf achter de PC om les op afstand te geven. (Madelon is docent biologie en zorg & welzijn op Lek en Linge-college in Geldermalsen) Vanaf 2 juni gaat het voortgezet onderwijs ook weer aan de slag: helft van de leerlingen in de klas, andere helft online en dat ieder week rouleren.
Het was even wennen om vol naar digitaal lesgeven te gaan, maar je vindt daar toch ook wel je weg in. Aanwezigheid van je leerlingen is zo’n aandachtspunt; hier moet er maar op vertrouwen dat iedereen in de digitale les is.
Laatst twijfelde ik bij een leerling: die reageerde niet naar 3 pogingen. Ik had haar toen absent gemeld; bleek dat ze tussentijds de hond was uitlaten.
Wat mooi is dat je in deze weken wel veel meer met je gezin en met je kinderen bent. Het vraagt meer organiseren, maar je krijg er ook veel voor terug.

Lukt dat een beetje – RideSolo?

Solo rijden is – voor mij – geen straf!!
Kan zo lekker mijn hoofd leegmaken en heb even niets om aan te denken en/of voor te zorgen.
Leuk dat Bea die tochtjes voor ons op GPS heeft gemaakt; ook al fiets je ze alleen dan nog is het iets van samen.
Laatst hadden we die puzzelrit met koek en zopie in het Doornse Gat; dat was hartstikke leuk om te doen en iedereen – weliswaar op ruime afstand- weer even te zien. We zagen elkaar daar weer voor het eerst.
Ja, alleen rijden gaat prima, maar samen rijden is toch wel leuk door o.a. het samen kletsen. Ongeacht de snelheid, haha!![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/Damesgroep-.jpg” caption=”koek en zopie op 1,5m afstand van elkaar”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Neem je nog maatregelen, let je ergens extra op?

Nee, eigenlijk niet echt. Natuurlijk houd ik rekening met ouderen en geef voldoende ruimte, maar zie ook dat ander fietsers het niet zo nauw nemen. Ilona en ik fietsten laatst samen en merkten onafhankelijk van elkaar op dat m.n. e-bikers gevaarlijk breeduit op weg rijden en zich qua Corona-gevaar totaal geen rekenschap geven.
En …………zo eerlijk ben ik ook: laatst op de dijk nog achter de rug van 2 mannen mee naar Wijk gefietst; wel eerst gevraagd, hoor![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Nog iets waardevols ervaren in deze tijd wat je wilt delen?

We gaan er op vooruit…….Noodgedwongen hebben we een soort reset, je gaat niet meer uit, stopt met geld aan allerlei dingen uit te geven.
Het geeft mij het besef dat welvaart niet enkel in materiële dingen zit maar ook in samen, gezellig en thuis zijn. Dat wist ik natuurlijk wel, maar het wordt nu nog eens extra duidelijk.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”#INNERTUBECHALLENGE” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text][/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

RTC Challenge: Bandje wisselen!

En de winnaar is: Rob de Heus.

Met een erg snelle tijd van 1 minuut & 55 seconden wist Rob zijn (helaas enige) concurrentie Matthijs te verslaan.

Wij willen Rob feliciteren met met het prachtige Rijwielpaleis Bilthoven schoonmaakpakket!

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=WkJ8_PjbrAw&t=12s”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=mFE6K2X79vg&t=4s”][vc_column_text]Houd deze nieuwsbrief in de gaten want waarschijnlijk volgen er binnenkort meer leuke challenges![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”BUITENTRAINEN #RIDESOLO” color=”sky” border_width=”4″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

De 100 van Amerongen

Tijdens de laatste ledenvergadering hadden wij Niels van Ekeren te gast, je weet wel dat jonge talentje dat vrolijk vertelde over zijn gang op weg naar hopelijk ooit een profbestaan in het wielrennen.
Aan verhalen geen te kort bij Niels, vertellen dat gaat hem goed af!
Dat Niels ook gewoon goed kan fietsen bewees hij op zaterdag 9 mei om geld in te zamelen voor de Wijkse horeca ging hij de uitdaging aan om 100x de Amerongse berg te beklimmen.
Nou zou je normaal zeggen dat de Amerongen berg geen berg is maar als je deze 100x oprijd maak je dus gewoon dik 5000 hoogtemeters, als je dat dan ook nog doet met bijna 32km/u gemiddeld dan mag je best zeggen, die jongen kan best fietsen!

Uiteindelijk heeft Niels met zijn actie dik 6500 euro opgehaald![/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/Niels-100.png” caption=”de 100 van Amerongen”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”BUITENTRAINEN #RIDESOLO” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Meters maken – RideSolo 150+

Kwamen we in de vorige editie al met een rijtje van respectabele afstanden die RideSolo zijn gereden; afgelopen dinsdag 12 mei verraste “metermaker” Wil van ’t Erve ons allemaal met 260,2 km. Voldoende aanleiding om even kort met de kilometervreter zelf te spreken.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

“Waar een wil is, is een weg” – Hoe zit dat Wil?

Nou ik had die dag uitgekozen voor een flinke tocht en wou richting Abcoude, een gebied wat ik erg mooi vind. Belangrijk is – voor mij- dat je bij dat soort afstanden goed uitkient waar de wind staat. Die dinsdag was er én weinig wind én ik had het grootste deel de wind in de rug. Daardoor ging het 1e stuk relatief makkelijk; daarnaast neem ik voldoende rust tussendoor (en voldoende eten mee in een Camelback).

Mijn eigenlijke plan was om zo’n 200 km te rijden, maar het ging zo lekker en relatief gemakkelijk dat ik maar door ben gereden. Als het lekker gaat, dan voel je weinig en zo kwam ik tot die 260 km!

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”500×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/meters-maken.png” caption=”kilometers maken”][vc_column_text]

RTC Duurstede Strava Club

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”MARCELS MOOISTE #RIDESOLO” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Marcels Mooiste

[/vc_column_text][vc_column_text]Deze week weer een mooie rit van de naamgever van dit onderwerp![/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Rondje Dichtbij (55km)

Als ik 50 – 60 km wil fietsen dan plan ik, net als de meeste mensen, een rondje dat in eerste instantie naar het verste punt gaat. Bij deze route werkt het anders. Zoals je op het routeplaatje ziet gaat het kris-kras door onze omgeving. Je bent nooit meer dan 10km weg van Wijk bij Duurstede. Je rijdt over weggetjes die je normaal gesproken alleen als af- en aanrij route gebruikt. Het leuke van deze route is dat je nog meer ervaart hoe mooi onze directe omgeving eigenlijk is. Dit rondje je leent zich ook prima voor een interval training. Ieder keer als je wind tegen hebt dan geef je vol gas en bij wind mee kun je weer herstellen. Of na iedere bocht trek je een sprint van 100 meter.

Veel plezier!

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/rondje-dichtbij.png”][vc_column_text]

De route vindt je hier: Marcels mooiste

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Heb jij nog een leuke route die je met RTC leden wilt delen? stuur deze naar de redactie info@rtcduurstede en misschien staat jou route hier de volgende keer wel.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”BINNENTRAINEN #RIDESOLO” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Home entertainment

In tijden van #RideSolo waar het groepsfietsen even niet mogelijk is, er veel leden mogelijk met Zwift of gewoon onder het genot van een film of podcast de zolderkamer omgedoopt hebben tot fietshonk hebben wij enkele leuke wielerdocumentares, films & podcasts verzameld.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Mattis en Merijn zijn échte wielerliefhebbers. Mattis rijdt graag hard, in de beugel kilometers lang buffelen. Merijn is een avonturier die nét wat meer moeite doet om mooie paadjes te vinden. Tijdens de Mapmeisters-podcast worden mooie fietsverhalen uitgewisseld, tips gegeven en interessante fietsspots besproken. .

Mapmeisters[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Radio Stelvio? Da’s die straffe Vlaamse podcast over de koers!
Voor- en nabeschouwingen, rubriekjes en koersklap met een peloton flitsende gasten!

Radio Stelvio

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Op zoek naar de meest diepgaande beoordelingen van sporttechnologie? Alles, van GPS-horloges tot actiecamera’s tot activity trackers en meer. Maar slechts een klein fragment daarvan wordt hier op YouTube gepubliceerd, de rest staat de site dcrainmaker.com. Genieten![/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=EUswOByjbW4″ el_width=”40″ el_aspect=”43″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Van fiets reviews en exclusieve interviews onderhoud tips en kopers gidsen, Cycling Weekley heeft het gedekt.
Tevens hebben zij iedere maand de Tech of the month waar de nieuwste snufjes op fietsgebied besproken wordt.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=f1zsdi4RoyA&t=6s” el_width=”40″ el_aspect=”43″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”VERTEL HET ONS” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Vertel het ons.

Is er iets wat je anders gedeeld had in onze gezamenlijke avond- en weekendrit, vertel het ons, door jou belevenis of gedachte te delen. Mail ons info@rtcduurstede.nl

Veel plezier komend weekend[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”MET DANK AAN” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/sponsoren.png”][vc_text_separator title=”GOED WEEKEND, WEES VOORZICHTIG, BLIJF GEZOND!” i_icon_fontawesome=”fa fa-bicycle” color=”sky” style=”shadow” border_width=”10″ add_icon=”true”][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”50×50″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][vc_separator color=”black” style=”shadow” border_width=”4″][vc_column_text]Vorige editie lezen, klik op onderstaande button.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”overzicht van alle RideSolo nieuwsbrieven ” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#ffff00″ gradient_custom_color_2=”#fe0000″ shape=”round” size=”lg” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-book” add_icon=”true” link=”url:%20http%3A%2F%2Fwww.rtcduurstede.nl%2Fridesolo|title:RideSolo%20Nieuwsbrief||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]