[vc_row][vc_column][/vc_column][vc_text_separator title=”RIDE SOLO, BE CAREFUL, STAY HEALTHY #6″ color=”sky” border_width=”4″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”40×40″ alignment=”right” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Ride solo, be careful, stay healthy #6

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Deze week in de Ride solo, be careful, stay healthy
Kilometervreters…, Marcels Mooiste en een kijkje in de teambus.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Lockdown week 8….

[/vc_column_text][vc_column_text]

Week 8 van lockdown en het begint er voor ons fietsers iets rooskleuriger uit te zien.
Hoewel de 1,5 meter maatschappij voorlopig nog wel als vanzelfsprekend moet worden gezien lijkt er meer ruimte te ontstaan voor “samen sporten”. Als NTFU vereniging houden wij ons aan de richtlijnen die zij voorschrijven, tot nu toe wordt aangegeven dat we tot 20 mei ons nog steeds houden aan #RideSolo! Naar alle waarschijnlijkheid komt de NTFU dinsdag met een update van de maatregelen. 

Zodra er groen licht is voor het opstarten van de avond- en weekendritten dan communiceert het bestuur dit via de appgroepen en via de website. Houd deze de komende tijd dus in de gaten!

[/vc_column_text][vc_column_text]

Waar onze leden tijdens het rijden in een groep bij iedere berg, heuvel of plaatsnaambordjessprint zich niet laten kennen lijk het erop dat ze het niet aandurven even een binnenbandje te wisselen.. Is er wel competitiedrang in tijden van RideSolo?
Je hebt nog 5 dagen om te winnen: #innertubechallenge
Scroll even naar onder, dan kom je deze challenge vanzelf tegen.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_text_separator title=”UIT HET PELETON” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Uit het peloton – Hoe is het met Wil van t’ Erve?

Hoe is het met Wil?
“Ja, wellicht zoals 99% van de Nederlandse bevolking: ik begin het een beetje zat te worden. Heel realistisch weet ik, we moeten onze gedragen naar de richtlijnen én dat doe ik vanzelfsprekend ook. Maar ik mis in het fietsen het competitieve element, samen fietsen elkaar uitdagen. Voor mij is fietsen toch heel leuk als je het samen kunt doen. Ik ben een “sociaal dier”, functioneer het beste samen met andere mensen; dat mis ik in het algemeen maar toch ook wel binnen het fietsen.
Ik zoek nu dat competitieve element in andere doelen: door in langere afstanden, hogere gemiddelde snelheid mezelf uit te dagen.
Gelukkig gaat het in onze kleinere familiekring; iedereen is gezond en we hebben een oplossing gevonden om toch 1x per week onze kleinzoon te zien en op hem te passen. Daar merk ik nog eens extra hoe belangrijk nabijheid en contact voor mij, voor mensen is!

Lukt dat een beetje – RideSolo?
Nou dat gaat…. zoals ik eerder zei : ik ben een “sociaal dier” , functioneer het beste in een groep mensen en zoek ook daar mijn uitdagingen. Ik merk nu, doordat dat wegvalt ik niet altijd de motivatie heb om te gaan. Hoewel ik voldoende tijd heb, moet ik me er zelf toe zetten om op pad te gaan; hiervoor was dat altijd vanzelfsprekend. Strava maakt in dat opzicht wel iets goed; daar kun je voldoende competitie vinden.
Daarnaast vind ik het reuze jammer dat ik net in mijn laatste jaar bij RTC Duurstede (Wil verhuist in november naar Maarssen) niet dat kan doen wat ik het leukste vindt bij de club: wekelijks op pad met m’n collega-renners![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/Bleskensgraaf-poldergemaal.jpg” caption=”Bleskensgraaf Poldergemaal”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Neem je nog maatregelen, let je ergens extra op?
Ik ben in het algemeen heel alert op mijn gezondheid, goede voeding, voldoende bewegen, luisteren naar je lijf. Ik acht mezelf gezond, en ben dan ook niet zo bang om ziek te worden.
Maar ik let in dat verband ook goed op: solo fietsen, ruim passeren, zorgen dat je voldoende afstand houdt. En wat Hans eerder aanstipte: oppassen bij de paaltje en stoplichten.
Bij langere tochten neem ik een Camelback en 2 volle bidons mee, zo ben ik onafhankelijk van anderen.

Wat mis je in deze tijden?
Veel! Kort samengevat: samen op pad, de onderlinge competitie maar ook de gezelligheid en ontspanning van de koffie met appeltaart halfweg.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Nog iets waardevols ervaren in deze tijd wat je wilt delen?
Het is of beter blijkt ook een goede tijd te zijn waarin we allerlei zekerheden en dingen die we doen/deden ter discussie stellen. In onze leefstijl zijn we op diverse punten ook wel ver afgedwaald; ik denk daarbij aan ons ontsporende klimaat maar ook de oppervlakkige wijze van samenleven. Nu het er even niet is zien we ook wat waardevol was en waar we ook zonder kunnen. Ik hoop dat deze tijd iedereen de inzichten geeft en dat ze kunnen bijdragen aan een goede verandering. Dat is winst voor ons allemaal![/vc_column_text][vc_column_text]En Wil, van waar plotseling die 215 km?
Zoals je weet plan ik ieder voorjaar (meestal in juni) een langere solo-rit om me voor te bereiden op een lange clubtocht als Rondje Utrecht.
Maar deze “grote ronde” kwam wel wat vroeg in het seizoen, mede door het zoeken van uitdagingen. Deze tocht ontstond omdat ik en een flink stuk wou fietsen, de watervlakte van de grote rivieren en de polders van de Alblasserwaard me altijd bekoren. Plaatsjes als Giessen, Hardinxveld-Giessendam en Bleskensgraaf liggen juist in deze tijd van het jaar schitterend in landschap. Ik had het een beetje uitgekiend met de wind in de rug voor het 2e gedeelte van de rit en trof vanaf Hardinxveld iemand die flink tempo maakte. Hij nodigde uit kop over kop, samen te rijden (niet verantwoord, dus geweigerd), maar met gepaste afstand van ca. 10 meter zijn we met een flinke snelheid de 60 km naar Vianen gereden.[/vc_column_text][vc_column_text]Hoe is het nu met de Garmin?
Haha, die gaf er onderweg in de buurt van Vianen de brui aan. Ik zag gelukkig net op tijd dat ie zich automatisch ging uitschakelen (geen signaal ontvangen) en kon hem weer inschakelen. Hij doet het gewoon ……![/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/Wil-van-t-Erve.jpg” caption=”zeker geen gek gemiddelde..!”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_text_separator title=”UIT HET PELETON” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Uit het peloton – Arjon van Es

Mijn langste solo rit –  Strava feed 1 mei 2020[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Hoe kwam dat zo Arjon: 190 km?
Nou je weet waarschijnlijk van mijn plan om in september – samen met broer Kion- in een 5 dagen de tough1000 (www.Tough1000.cc) te rijden.
En onze oudste ging het weekend logeren in Lelystad, dus ik in overleg met Marjolein besloten om dat te combineren met een tochtje.
RidewithGPS geopend, geprobeerd de wind in te schatten en zo een tocht om het Markermeer gemaakt en de andere ochtend op pad.
Het was geen topdag, maar de ZW-wind zat groot deel mee; alleen onder Amsterdam en op de dijk vanaf Enkhuizen was ie pal tegen.
Mijn streven was om de 189,5 km in gemiddeld 31,0 km/uur te rijden, maar de dijk Enkhuizen-Lelystad gooide roet in het eten. Ik begon met 31,6 aan begin van de dijk maar zakte tot 30,9; maar tja….wind was flink en de pap was ook wel bijna op.[/vc_column_text][vc_column_text]Wat was het zwaarste?
Zonder meer de dijk langs Markermeer naar Lelystad, wind schuin tegen en natte kleren.
Ik had bij Volendam al een flink pak regen en hagel gehad, droogde niet meer echt op. Zeiknat begonnen aan het laatste deel én een honger klop halverwege de dijk; toch maar gestopt voor mijn laatste banaan en een Snicker. Die deden wonderen![/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/Arjon-regen.jpg” caption=”en dan valt er ook nog een pak regen..”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/Strava-Arjon.png” caption=”met een omweg naar Lelystad”][vc_column_text]Wat is het mooiste deel van jouw rit?
Het 1e gedeelte langs het Markermeer; een stuk tussen boven Amsterdam, Monnickendam- Volendam. Een mooi dijkje, uitzicht in de groene polders, wind in de rug. Zonder moeite zo maar 33+ op de teller, uitzicht en niemand op de dijk.
Iedereen zat natuurlijk binnen, mede door het weer.[/vc_column_text][vc_column_text]En hoe was dat als voorbereiding voor Tough1000 – Prikkebeen in september?
Oh prima, zo een 1e keer. Benieuwd hoe het zal zijn om 5 dagen achtereen deze afstand te moeten rijden. Morgen ga ik weer, maar nu samen met Kion. We waren van plan om naar Kleve te fietsen. Maar i.v.m. de blokkade door Corona, hebben we dat gewijzigd in rondje Nijmegen- Arnhem, zo’n 140 km.

Veel reacties gehad?
Ja een aantal reacties via Strava. Leuk dat het mede-renners is opgevallen en je complimenten krijgt.
Valt me trouwens toch op dat meer mensen langere afstanden rijden en ook nog harder.
Strava zal ongetwijfeld een trigger zijn…….[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”#INNERTUBECHALLENGE” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Je hebt nog 5 dagen om jou filmpje in te zenden en kans te maken op het schoonmaakpakket van Rijwielpaleis Bilthoven

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

RTC Challenge: Bandje wisselen!

Hoe ga je deze challenge winnen?
Simpel, je neemt een wiel met opgeblazen band (minimaal 5 bar) haalt de binnenband er volledig uit, binnenband er terug in en pompen tot minimaal 5 bar (CO2 cartridge verboden). Snelste Wint!

In RideSolo#7 zullen wij de filmpjes plaatsen van de winnaar(s).
Anders dan de plaatsnaambordjessprint kun je hier ook nog een leuke prijs winnen! Rijwielpaleis Bilthoven heeft een prachtige schoonmaakpakket beschikbaar gesteld.

Kijk hier hoe de redactie het ervanaf brengt.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/rijwielprijzen.jpg” caption=”WIN dit Rijwielpaleis Bilthoven schoonmaakpakket!”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_text_separator title=”BUITENTRAINEN #RIDESOLO” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Meters maken – RideSolo 150+

Strava-feeds met RideSolo én een flinke afstand “buitelen” over elkaar heen; nauwelijks bijgekomen van de ene afstand, wordt ie alweer overtroffen door een met nog meer km’s.

Veel RTC’ers maken – mede door het mooie weer -flinke tochten. Maar vanaf 1 mei was er een ware explosie: Meters maken – RideSolo.[/vc_column_text][vc_column_text]

Ruud donderdag 7 mei 2020 249,4 Rondje Markermeer
Wouter zaterdag 9 mei 2020 247,7 Rondje markermeer
Harrie zaterdag 9 mei 2020 242,6 Rondje markermeer
Wil zondag 3 mei 2020 215,8 Lange rit Z-Holland
Arjon vrijdag 1 mei 2020 190,2 Mijn langste solo rit
Matthijs woensdag 6 mei 2020 181,2 Rondje Solo
Marcel dinsdag 9 juni 2020 160,5 Rondje Nunspeet
Rene dinsdag 5 mei 2020 159,2 Uffelte – Wijk
Rob dinsdag 9 juni 2020 154,1 Oosterbeek-Otterlo-Vianen

[/vc_column_text][vc_column_text]

Strava is een mooie en leuke manier om je ritten bij te houden, dit kan prive maar je kunt jou activiteiten ook delen met anderen. Wij horen steeds vaker dat in tijden van #RideSolo het volgen van clubleden op Strava motiverend werkt om zelf te gaan fietsen. Wij vinden het leuk als RTC leden die Strava gebruiken ook lid worden van onze RTC Duurstede Strava Club Ben je nog geen lid, meld je dan aan want misschien staat er in een van de aankomende #RideSolo nieuwsbrieven wel een leuke #Challenge die je niet wilt missen maar wel Strava voor nodig hebt 🙂

[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”100×100″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2017/11/Strava-1.png” caption=”klik op het logo voor de RTC strava groep” link=”https://www.strava.com/clubs/rtcduurstede”][vc_text_separator title=”BUITENTRAINEN #RIDESOLO” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Marcels Mooiste

[/vc_column_text][vc_column_text]Deze week weer een mooie rit van de naamgever van dit onderwerp![/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Rondje Hardinxveld 140 km

Dit is mijn favoriete vlakke route. Echt een wonderschoon rondje dat je, als kilometervreter, gereden moet hebben. In eerste instantie ga je weer over bekent terrein naar Nieuwegein. Daar ga je de brug over richting Meerkerk. Daarna rij je over, vaak kleine, landweggetjes naar Hardinxveld. Rijdend langs de Merwede kom je uiteindelijk in Gorinchem. Net voor Gorinchem heb je op 78km een BP station om je bidons te vullen en een bakje koffie te scoren. Vervolgens rij je nog zo’n 10km langs de Waal om daarna de Betuwe in te rijden richting Tiel. Vanaf Tiel ga je richting het Wijkse veer en zit dit wonderschone rondje er op.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/mm-hardinxveld.png”][vc_column_text]

De route vindt je hier: Marcels mooiste

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Heb jij nog een leuke route die je met RTC leden wilt delen? stuur deze naar de redactie info@rtcduurstede en misschien staat jou route hier de volgende keer wel.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”BINNENTRAINEN #RIDESOLO” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Home entertainment

In tijden van #RideSolo waar het groepsfietsen even niet mogelijk is, er veel leden mogelijk met Zwift of gewoon onder het genot van een film of podcast de zolderkamer omgedoopt hebben tot fietshonk hebben wij enkele leuke wielerdocumentares, films & podcasts verzameld.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Modderhappen, balkje springen, traprennen en meer, in pak ‘em beet een uur. Dat is cross, de mooiste sport van de winter. In De Schuine Kant bespreken ze het beste wat veldrijden te bieden heeft.

De Schuine Kant[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Sluit je aan bij Sir Bradley Wiggins, Graham Willgoss en vaak een speciale gast voor ongeëvenaard inzicht in de grootste races van het jaar, plus actuele onderwerpen uit de wielerwereld.

The Bradley Wiggins Show[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Het Global Cycling Network laat je zien hoe u een betere wielrenner kunt zijn met onze fietsonderhoudsvideo’s, tips om uw fietsen te verbeteren, toptieners te fietsen en niet te vergeten de wekelijkse GCN Show. Met name de serie over teambussen is een leuk onderdeel van hun kanaal.

[/vc_column_text][vc_video link=”https://youtu.be/oVY7plzhU4w” el_width=”40″ el_aspect=”43″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Ruben Van Gucht spreekt met Tom Boonen, Bjorn Leukemans, Nick Nuyens, Staf Scheirlinckx and Bjarne Riis over de Ronde Van Vlaanderen van 2011. Documentaire gelijkaardig aan de documentaires van Belga Sports. De winnaar in 2011… Nick Nuyens.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=QGExoEpZ0MI” el_width=”40″ el_aspect=”43″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”VERTEL HET ONS” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Vertel het ons.

Is er iets wat je anders gedeeld had in onze gezamenlijke avond- en weekendrit, vertel het ons, door jou belevenis of gedachte te delen. Mail ons info@rtcduurstede.nl

Veel plezier komend weekend[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”MET DANK AAN” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/sponsoren.png”][vc_text_separator title=”GOED WEEKEND, WEES VOORZICHTIG, BLIJF GEZOND!” i_icon_fontawesome=”fa fa-bicycle” color=”sky” style=”shadow” border_width=”10″ add_icon=”true”][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”50×50″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][vc_separator color=”black” style=”shadow” border_width=”4″][vc_column_text]Vorige editie lezen, klik op onderstaande button.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”overzicht van alle RideSolo nieuwsbrieven ” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#ffff00″ gradient_custom_color_2=”#fe0000″ shape=”round” size=”lg” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-book” add_icon=”true” link=”url:%20http%3A%2F%2Fwww.rtcduurstede.nl%2Fridesolo|title:RideSolo%20Nieuwsbrief||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]