[vc_row][vc_column][/vc_column][vc_text_separator title=”RIDE SOLO, BE CAREFUL, STAY HEALTHY #5″ color=”sky” border_width=”4″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”40×40″ alignment=”right” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Ride solo, be careful, stay healthy #5

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Deze week in de Ride solo, be careful, stay healthy
De #innertubechallenge, Marcel’s mooiste door Wim en Bau & Lau 

Lockdown week 7….

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Inmiddels staan wij alweer met 1 been in week 8 van lockdown.
Waar in landen als Spanje en Italië iedere wielrenner de fietstrainer op het balkon heeft gezet om “buiten” te kunnen fietsen, hebben wij met een iets mildere lockdown het geluk wel gewoon de straat op te mogen. Al is het #RideSolo wij hadden tot deze week het geluk van Spaans/Italiaans weer!
[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”50×50″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/zwift2.png”][vc_column_text]

Train jij met Zwift en lijkt het jou leuk om samen met andere RTC-ers een virtuele clubrit te rijden? Zou je deze ook nog willen organiseren?
Neem dan even contact op met de redactie info@rtcduurstede

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][contact-form-7 id=”8746″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_text_separator title=”UIT HET PELETON” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Uit het peloton – Hoe is het met Ernst Geijtenbeek?

Hoe is het met Ernst?
“Ja, goed, iedereen gezond!” Vandaag een dag in Driebergen – een nieuwe collega die vandaag begint en ingewerkt moet worden- maar voor de rest veel thuiswerken. Scheelt reistijd, maar als teamleider merk ik dat het afstemmen me veel meer tijd kost. In de “normale situatie” spreek ik 30 mensen met een gang van 30-45 minuten over de afdeling en is iedereen bij; nu heb je een halfuur nodig om 3 mensen bij te praten.
Dus thuis dat is fijn, maar wel langere uren. Gelukkig gaat het met kinderen thuis heel goed; school biedt veel structuur en alle 3 zitten ze goed in hun vel. Het mooie is dat je samen in huis met elkaar veel meer meemaakt in allerlei situaties, best waardevol!

Lukt dat een beetje – RideSolo?
Dat lukt best, RideSolo! Is heb natuurlijk door 1,5 jaar blessureleed (voor wie het niet wist: slijmbeursontsteking in onderrug en vervolgens over geïrriteerde bilspier) niet tot nauwelijks gefietst en kende het fietsen in groepen nauwelijks nog. Noodgedwongen had ik met solo-ritjes de draad weer op gepakt.
En hoe gaat dat? Ruud Onink behandelt me sinds half november, met een superzwaar trainingsregime, daardoor ben ik enorm aangesterkt en lijkt mijn blessure over.
ik ben lekker aan het fietsen, maak minimaal 2 keer week een tocht, die nu ook al boven de 100 km liggen.
Voordeel van alleen fietsen: je kunt volop om je heen kijken, ziet veel meer zoals een paar weken geleden die varkens buiten in het land.
Ook een tocht langs de Linge tot het eind in Gorkum, mooi uitzicht vanaf de dijkjes en natuurlijk volop bloesem.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”500×500″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/varkens.jpg” caption=”Kijk nou….varkens op het land!”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Neem je nog maatregelen, let je ergens extra op?
Nee, niet echt. Natuurlijk houd ik rekening met ouderen en mensen die zieker e/o zwak zijn maar qua fietsen niet meer dan anders. Ben ook niet bang voor Corona, maak me er persoonlijk niet zorgen over.
Een Buff tijdens het fietsen? Nee, haha, ik heb ze inderdaad ook al zien fietsen, maar nee die ga ik niet dragen. Wel let ik extra op bij inhalen dat anderen niet in jouw wiel gaan zitten of het idee hebben dat je – weliswaar kort- in hun wiel zit. Al gemerkt dat mensen daar heel moeilijk over doen.

Wat mis je in deze tijden?
De stop onderweg of beter de mogelijkheid om ergens halverwege te stoppen voor een koffie met iets lekkers.; je inspanning beloond zien! De horeca is – op een enkele coffee to go – gesloten en dat mis ik wel. Al was ik laats met Ruud op pad en vonden we troffen we onderweg een initiatief van gewone mensen, heel leuk en …welkom![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Nog iets waardevols ervaren in deze tijd wat je wilt delen?
Even nadenken……. Ja, eigenljk wel het herontdekken van het alleen-fietsen. Zelf in strijd met de elementen, alleen in de wind. Je niet kunnen “verstoppen” in het peloton, je mag het even helemaal zelf doen en daarnaast de tijd en de rust om je heen te kijken.
En……………zelf routes maken met Ride with GPS. Zo heb ik bijv. mijn Linge-tochtje gemaakt op basis van een eerdere rit van Wim van Engelen; aangepast, foutjes er uitgehaald en een variant toegevoegd. Naast de westelijke variant (van Wijk naar Gorkum) maak ik ook nog een oostelijke variant; de Linge begint in de buurt van Nijmegen.
Dus binnenkort mogen jullie ook een Ernst’s Mooiste verwachten, haha.[/vc_column_text][vc_column_text]En, hoe zit dat nou die rit van Ruud Onink en jou?
Oh……dat is niet zo moeilijk.
Ik ben natuurlijk afgelopen maanden bij Ruud onder behandeling geweest en dat is best wel een intensieve periode. Naast dat hij je fysiek flink onderhanden neemt en je flink aan het trainen zet, praat je heel wat af.
Dus heb ik hem gebeld en gevraagd om samen te fietsen…….ruim 100 km o.a. langs de Linge. Onderweg troffen we een koffietentje van particulieren; een kopje koffie en lekker koek hebben aan de overkant van het dijkje in de zon, soldaat gemaakt.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/Ernst-strava-3.png.jpg” caption=”rondje door de Betuwe”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”#INNERTUBECHALLENGE” color=”sky” border_width=”4″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

RTC Challenge: Bandje wisselen!

In tijden van #RideSolo mis je natuurlijk een beetje de uitdaging om een klimmetje als eerste boven te komen of het winnen van de plaatsnaambordjessprint!
Om jullie uit te dagen hebben wij een challenge bedacht: maak een filmpje waarin jij zo snel mogelijk de binnenband wisselt.

Hoe ga je deze challenge winnen?
Simpel, je neemt een wiel met opgeblazen band (minimaal 5 bar) haalt de binnenband er volledig uit, binnenband er terug in en pompen tot minimaal 5 bar (CO2 cartridge verboden). Snelste Wint![/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/05/rijwielprijzen.jpg” caption=”WIN dit Rijwielpaleis Bilthoven schoonmaakpakket!”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/3QRRe-VHdT0″][vc_column_text]De redactie doet natuurlijk niet mee voor de prijzen maar wij hebben wel alvast een “time tot beat” neergezet. Durf jij deze uitdaging aan? [/vc_column_text][vc_column_text]In RideSolo#7 zullen wij de filmpjes plaatsen van de winnaar(s).
Anders dan de plaatsnaambordjessprint kun je hier ook nog een leuke prijs winnen! Rijwielpaleis Bilthoven heeft een prachtige schoonmaakpakket beschikbaar gesteld.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][/vc_column_text][vc_text_separator title=”BUITENTRAINEN #RIDESOLO” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Marcels Mooiste

[/vc_column_text][vc_column_text]Deze week even geen rit van Marcel.
Werkend Nederland moet leren om van huis: virtueel en “in the cloud” te werken. Marcel is dus razend druk om klanten met een training op afstand maximaal te ondersteunen bij het nieuwe werken.
Gelukkig kunnen we beschikken over een spontane bijdrage van Wim Ruiterkamp……….ook een mooie ![/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Klimroute Doorn-Rhenen.
Deze klimroute is mijn favoriete tocht over de ‘toppen van de Utrechtse Heuvelrug’. De rit begint met een aantal, voor de meeste van ons wel bekende klimmetjes, zoals de ‘Hoogstraat’ en de ‘Ruiterberg’. In Leersum ga je even voorbij de oude ‘Donderberg’ linksaf, omhoog langs de begraafplaats richting de ‘Graftombe van Nellesteyn’. Het laatste en lastigste deel bestaat uit koppige klinkers, die je achterwiel doen stuiteren; goed achterop je zadel blijven zitten. Bij deze klim moet ik altijd denken aan de ‘Oude Kwaremont’ en de ‘Muur van Geraardsbergen’ uit de ‘Ronde van Vlaanderen’, die ik ooit heb gereden met een RTC-fietsmaat. Dit brengt mij ook bij de oorsprong van deze rit, want ik reed deze vaak in het voorseizoen als voorbereiding op de ‘Amstel Gold’ en ‘Luik-Bastenaken-Luik’. Daarna volgen twee klassiekers van de Heuvelrug, namelijk de ‘Leersumse Berg’ (het zwembad) en de ‘Amerongense Berg’.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/wimsrondje.png”][vc_column_text]

hier vindt je Wim’s klimrondje

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Stuurmanskunst heb je nodig op het geasfalteerde bospad naar Veenendaal en dan via de ‘stille reuzen’ van de ‘Defensieweg’ door naar de klim, die je in Rhenen-Boven brengt. Er volgt een vlakke lus om je beenspieren even rust te gunnen en via Achterberg kom je aan de voet van de ‘Grebbeberg’; een scherpe bocht en je kunt los. Al dalend zoef je door Rhenen, op de rotonde rechtsaf en dan wacht de ‘Koerheuvel’. Voor mij is dit de pittigste klim van de tocht. Meestal kom ik zwoegend boven, want ik ben geen echte klimmer maar het geeft wel voldoening. Ik krijg dan visioenen van een beklimming van de ‘Rosier’ of ‘La Redoute’; boven aangekomen stonden dan mijn RTC-fietsmaten reeds uitgerust te wachten om spoorslags weer verder te gaan. De kleinste had zijn shagje net uitgedrukt. Als je dit hebt volbracht is de ‘Defensieweg’ terug nog maar een lichte plooiing in het landschap. Je weet het, nog even die rammelende klinkers achterlangs in Elst en tenslotte wachten je nog de krommingen van de dijk naar huis. Als het tegenzit is het stoempen, als je geluk hebt zoef je met zingende banden over het asfalt als in een tijdrit. Even voorbij de sluizen zie je de contouren van Wijk en besef je, ik ben weer thuis na 82 km. en 660 hoogtemeters.
WimR.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”BINNENTRAINEN #RIDESOLO” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Home entertainment

In tijden van #RideSolo waar het groepsfietsen even niet mogelijk is, er veel leden mogelijk met Zwift of gewoon onder het genot van een film of podcast de zolderkamer omgedoopt hebben tot fietshonk hebben wij enkele leuke wielerdocumentares, films & podcasts verzameld.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Mattis en Merijn zijn échte wielerliefhebbers. Mattis rijdt graag hard, in de beugel kilometers lang buffelen. Merijn is een avonturier die nét wat meer moeite doet om mooie paadjes te vinden. Tijdens de Mapmeister podcast worden mooie fietsverhalen uitgewisseld, tips gegeven en interessante fietsspots besproken.

Mapmeister[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Belgische talkshow waarin Ruben Van Gucht met spraakmakende gasten de vinger aan de pols houdt van het klassieke wielervoorjaar.

Sporza Koers[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]’Bau en Lau’ in de Tour van 2014
Twee Nederlanders van dezelfde ploeg in de toptien van de Tour de France, het gebeurde in de tour van 2014 met Bauke Mollema en Laurens ten Dam. Na de ‘dopingwinter’ weten Bau & Lau het wielrennen in Nederland weer terug te geven aan het volk.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=jW5HSAfgSHM” el_width=”40″ el_aspect=”43″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]De Transcontinental Race (TCR) is een jaarlijkse, zelfondersteunende, ultra-afstands wielerwedstrijd door heel Europa. Het is een van ’s werelds zwaarste ultra-uithoudingsraces. De route en afstand varieert voor elke editie tussen ongeveer 3.200 en 4.200 km, waarbij de winnaars over het algemeen 7 tot 10 dagen in beslag nemen.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=XUJLHjInfTM” el_width=”40″ el_aspect=”43″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”VERTEL HET ONS” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Vertel het ons.

Is er iets wat je anders gedeeld had in onze gezamenlijke avond- en weekendrit, vertel het ons, door jou belevenis of gedachte te delen. Mail ons info@rtcduurstede.nl

Veel plezier komend weekend[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”MET DANK AAN” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/sponsoren.png”][vc_text_separator title=”GOED WEEKEND, WEES VOORZICHTIG, BLIJF GEZOND!” i_icon_fontawesome=”fa fa-bicycle” color=”sky” style=”shadow” border_width=”10″ add_icon=”true”][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”50×50″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][vc_separator color=”black” style=”shadow” border_width=”4″][vc_column_text]Vorige editie lezen, klik op onderstaande button.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”overzicht van alle RideSolo nieuwsbrieven ” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#ffff00″ gradient_custom_color_2=”#fe0000″ shape=”round” size=”lg” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-book” add_icon=”true” link=”url:%20http%3A%2F%2Fwww.rtcduurstede.nl%2Fridesolo|title:RideSolo%20Nieuwsbrief||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]