[vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”RIDE SOLO, BE CAREFUL, STAY HEALTHY #4″ color=”sky” border_width=”4″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”40×40″ alignment=”right” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Ride solo, be careful, stay healthy #4

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Deze week in de Ride solo, be careful, stay healthy
Helaas geen Marcel’s mooiste maar wel, puzzelende dames, Luik Bastenaken Luik & iets met  koffie!

Dames RTC: Puzzelen en fietsen?

[/vc_column_text][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Wat is dat nou Bea, de puzzeltocht?
Dat is een actie van Eline en Tanja, maar een klein beetje van mij.
Terwijl ik probeer om de dames een wekelijkse training aan te bieden met online clinic’s via YouTube ( zie RideSolo #1) hebben Eline en Tanja iets anders opgezet.
Zij bieden om de 2 weken een zogenaamde puzzelrit aan; opzet is simpel en moet vooral leuk en verrassend zijn.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×200″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/PHOTO-2020-04-21-14-51-22.jpg” caption=”onderweg zijn letters verstopt”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/image.png” caption=”aanmoedingen onderweg”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Er wordt met GPS een route gemaakt en per App gecommuniceerd. Ergens in de route zitten aanwijzingen voor letters, altijd in ons “vertrouwde geel”. Laatste keren was dat bijv. Paashaas en Eendje in het geel. Uiteindelijk vormen de letterparen een woord.

De reacties zijn heel positief; veel RTC-dames fietsen alleen of met twee de verschillende route. Leuk en…………kans op die fantastische prijs![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]Er wordt met GPS een route gemaakt en per App gecommuniceerd. Ergens in de route zitten aanwijzingen voor letters, altijd in ons “vertrouwde geel”. Laatste keren was dat bijv. Paashaas en Eendje in het geel. Uiteindelijk vormen de letterparen een woord.

De reacties zijn heel positief; veel RTC-dames fietsen alleen of met twee de verschillende route. Leuk en…………kans op die fantastische prijs![/vc_column_text][vc_text_separator title=”UIT HET PELETON” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Uit het peloton – Hoe is het met Marco?

Hoe is het met Marco?
“Ja, wel goed!” We zijn gelukkig allemaal gezond en ik ben lekker aan het fietsen.
Ik ben niet die enigste die het zal zeggen, maar zijn wel rare tijden! Veel dingen kunnen niet: je ziet je vrienden niet, je spreekt ze enkel via telefoon. Ik mis de kerk iedere zondag en de mensen die we daar zien. En ik merk in mijn werk – Cv-installaties- dat heel veel klanten onderhoud nu even uitstellen; ze willen niemand “vreemd” in huis.

Lukt dat een beetje – RideSolo?
Ja, dat lukt best; ik ben lekker aan het fietsen, dit jaar al 1800 km.
Vaak fiets ik alleen, maar soms ook met iemand anders. Met zijn tweeën, laatst met Richard Dijkgat en Jan Hafkamp. We zoeken elkaar op via de App en spreken dan af.
Jammer dat we niet in groepen kunnen rijden, maar je wordt van dat in je eentje rijden ook wel sterker. Dat is dan wel een voordeel.
Als je met een clubgenoot fiets moet je wel opletten dat niet een wildvreemde aanpikt. Laatst reed ik op de dijk achter Jan en pikten er 2 andere fietsers aan. Die hebben we gewaarschuwd dat we dat niet wilden, bovendien kwam er politie aan. Voor je weet heb je een bekeuring![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/Marco-Van-Os.png” caption=”Marco met een van thuis meegenemon koffie. “][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2”][vc_column_text]Neem je nog maatregelen, let je ergens extra op?
Ja, ik let altijd al op de windrichting, nu in het bijzonder. Met Windy ( www.Windy.com) kun je heel aardig uitvogelen hoe je op de terugweg wind mee hebt en niet compleet afgedraaid thuiskomt.
“En de paaltjes bij stoplichten?” Ik ben niet zo heel angstig m.b.t. die paaltjes en knoppen. Bij thuiskomst goed handen wassen en bovendien hebben we waarschijnlijk allemaal al Corona in lichte vorm gehad.

Wat mis je in deze tijden?
Ik mis het in de groep fietsen. Samen fietsen samen trainen, de training op dinsdag en donderdagavond en de lange rit op zaterdag. Van die training word je beter, daarnaast is het ook gezellig. Een praatje en zo………
Daarnaast blijf je -in tegenstelling tot de lange ritten vorig jaar- toch wat meer in directe omgeving, Al ben ik vorige week nog wel helemaal naar Ermelo geweest.

Nog iets waardevols ervaren in deze tijd wat je wilt delen?
Ja, toch wel: we hebben meer tijd als gezin. De kinderen zijn thuis, daardoor beleven we meer samen. Al willen die kinderen straks in mei ook wel weer graag naar school, ze missen hun vriendinnetjes en de structuur van school.
En wat fietsen betreft…………ik ben mede door de cursus van Marcel Peek mijn eigen routes voor navigatie gaan maken. Ik heb zo’n navigatiecomputer gekocht en al een paar routes gemaakt en gereden.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]En, hoe zit dat nou met die koffie onderweg?
Oh……die had ik meegenomen van huis.
Een thermoskan met papieren bekertjes in een rugzakje en halverwege de tocht gaat die open.

Lekker…….maar zonder jouw favoriete appeltaart?
Nee, hoor die had ik ook mee; een appeltaartpunt in een broodtrommeltje. Beide in een Toyota-rugzakje wat ik heb gekregen tijdens de 24-uurs race van Le Mans[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”100×100″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/Marco-koffie.jpg” caption=”rugzakje met koffie & appeltaart!”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_text_separator title=”UIT HET PELETON” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Tough 1000

Broers en liefde voor fietsen gaan samen de uitgaging aan om geld in te zamelen voor de hartstichting. Samen gaan ze 1000km fietsen in 5 dagen. Meer weten of sponsoren, klik op de foto.[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×200″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/hartstichting.png” link=”https://tough1000.cc/prikkebeen ” caption=”tussen 9 & 13 sept. 1000km TOUGH”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”custom_link” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/Arjon.jpg” caption=”klik op de foto voor meer informatie” link=”http://www.rtcduurstede.nl/prikkebeen”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text][/vc_column_text][vc_text_separator title=”BUITENTRAINEN #RIDESOLO” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Rusten in Renkum

19 april

Vandaag samen met Jacqueline een rondje naar Renkum gefietst. Heen wind tegen, en terug heerlijk relaxed boven de 30 km. gepeddeld. Onze conditie gaat stapsgewijs vooruit. Elke week breiden we de trainingsintensiteit een beetje uit en dat begint zijn vruchten af te werpen. We moesten allebei wel van vér komen! Daarbij lijkt het er nu ook wel op dat Jacqueline de laatste hardnekkige restjes vermoeidheid van haar zware val in 2018 definitief kwijt is. Gelukkig! Het is elke keer weer heel plezierig om zo samen op pad te gaan.

Bang voor Corona? Nee niet echt. We houden ons netjes aan de regels en fietsen met grote bogen om anderen. Zo te zien houdt ook het overgrote deel van de andere fietsers rekening met elkaar.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/WhatsApp-Image-2020-04-19-at-14.34.48.jpeg” caption=”Rob & Jacqueline koffie bij het tankstation”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Wel zorgen over de mogelijke economische gevolgen van deze crisis. Ik sta daarbij in het geheel niet te juichen voor de Corona app (hoeveel valse alarmen gaat die geven?) of de zgn. ‘anderhalve meter samenleving’ (daar moeten we zo snel mogelijk afscheid van nemen!). Er zijn gelukkig nieuwe inzichten en aanknopingspunten die er op wijzen dat het virus zich hoofdzakelijk lijkt te verspreiden in gesloten ruimtes met droge lucht en/of bij bepaalde lage luchtvochtigheid i.c.m. een relatief lage temperatuur. Dat zou ook veel beter verklaren waarom in sommige delen van de wereld er veel meer uitbraken zijn dan in andere. Ik hoop dat daar snel meer zich op komt. Daar kunnen we denk ik meer mee doen om het virus in toom te houden.

Voorlopig moeten we het even doen met de situatie nu, maar ik kijk uit naar het moment dat we weer met elkaar op pad kunnen!

Rob de Heus

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”BINNENTRAINEN #RIDESOLO” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Home entertainment

In tijden van #RideSolo waar het groepsfietsen even niet mogelijk is, er veel leden mogelijk met Zwift of gewoon onder het genot van een film of podcast de zolderkamer omgedoopt hebben tot fietshonk hebben wij enkele leuke wielerdocumentares, films & podcasts verzameld.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]De podcast van het AD. Gepresenteerd wordt door Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam met gastoptredens van wielerprofs en -commentatoren. Ze verzorgen voor- en nabeschouwingen van grote wedstrijden en gaan op bezoek bij bekende Nederlandse renners.

In het wiel[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]CyclingTips Podcast is niet alleen een van de langstlopende podcasts maar wordt ook gezien als een van de beste podcasts wereldwijd. Cyclingtips wil de schoonheid van fietsen delen en fietsers van alle niveaus inspireren om betere en meer ervaren rijders te worden.

The Cycling Podcast[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Drie Nederlandse renners gingen hem voor maar op 24 april 2016 wint Wout Pouls als 4e Nederlander ooit Luik Bastenaken Luik.
De start in Luik vond plaats in koude omstandigheden, hetgeen een groot deel van de koers bleef aanhouden, inclusief regen en sneeuw. In de eindsprint troefde Poels de andere drie vluchters af.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=SW6jfI8A1oI” el_width=”40″ el_aspect=”43″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Bureau Sport, sprak in het voorjaar van 2015 met Wout Poels.
Zij spreken o.a. over zijn rol als knecht bij Team Sky en zijn onvortuinlijke val tijdens de tour van 2012. De Limburger reed in zijn 2e jaar in dienst voor team Sky toen hij haar het eerste “monument” bezorgde. Tevens is hij de eerste Nederlander die ‘La Doyenne’ wint sinds Adrie van der Poel in 1988.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=Iq7PG6mcMjM” el_width=”40″ el_aspect=”43″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”VERTEL HET ONS” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Vertel het ons.

Is er iets wat je anders gedeeld had in onze gezamenlijke avond- en weekendrit, vertel het ons, door jou belevenis of gedachte te delen. Mail ons info@rtcduurstede.nl

Veel plezier komend weekend[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”MET DANK AAN” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/sponsoren.png”][vc_text_separator title=”GOED WEEKEND, WEES VOORZICHTIG, BLIJF GEZOND!” i_icon_fontawesome=”fa fa-bicycle” color=”sky” style=”shadow” border_width=”10″ add_icon=”true”][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”50×50″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][vc_separator color=”black” style=”shadow” border_width=”4″][vc_column_text]Vorige editie lezen, klik op onderstaande button.[/vc_column_text][vc_btn title=”overzicht van alle RideSolo nieuwsbrieven ” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#ffff00″ gradient_custom_color_2=”#fe0000″ shape=”round” size=”lg” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-book” add_icon=”true” link=”url:%20http%3A%2F%2Fwww.rtcduurstede.nl%2Fridesolo|title:RideSolo%20Nieuwsbrief||”][/vc_column][/vc_row]