[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”40×40″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Ride solo, be careful, stay healthy #12

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]#RideSolo In deze #RideSolo iets minder aandacht voor actieve leden die hun grenzen opzoeken door extreem lange ritten te fietsen of mooie vakantiekiekjes maken vanaf de meest mooie fietsbestemming. In deze nieuwsbrief gaan we het niet hebben over #RideSolo maar over #RideTogether. Een verslag van de sluitingstocht die in meerdere groepjes gefietst wordt en waar alle deelnemers gezamelijk stoppen voor koffie! De buitenland week zomer 2021 geeft voor alle leden de uitdaging die ze zoeken. Verder onze dames en hun klimclassieker en een waslijst aan winteractiviteiten! [/vc_column_text][vc_text_separator title=”DE VOORZITTER AAN HET WOORD” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Beste RTC leden
Na de sluitingstocht van afgelopen zondag kijk je automatisch een beetje terug op het afgelopen RTC seizoen. Zonder teveel clichés te willen gebruiken is dit seizoen niet geworden wat we van tevoren in ons hoofd hadden. Tegelijkertijd heb ik binnen RTC Duurstede in deze corona periode ook mooie dingen gezien. Dingen waar ik trots op ben. Ik wil er drie noemen.
Ten eerste ben ik onder de indruk van de vele individuele Ride Solo kilometers en Zwift trainingen van RTC leden die ik op Strava voorbij zag komen. Wat er ook gebeurt, RTC-ers blijven gewoon fietsen, dan maar alleen of in een klein groepje. Logisch dat veel leden conditioneel best in orde waren toen er vanaf juni meer in groepsverband gefietst kon worden. Dat zagen we in juli bij de eerste echte clubactiviteit (Wir fahren Tecklenburg), zeker ook tijdens het eerste RTC dames weekend in de Ardennen en in augustus bij de traditionele RTC klassieker in het Limburgse Mergelland.
[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Het feit dat deze RTC evenementen alsnog georganiseerd konden worden en dat we de trainingsavonden en weekendritten weer succesvol en corona-proof hebben kunnen opstarten is mijn tweede punt. Ik wil iedereen dan ook bedanken voor het rekening houden met de corona richtlijnen. Hoewel dat niet altijd makkelijk was hebben we dit netjes gedaan. We weten inmiddels dat we dit ook in de komende periode nog zullen moeten blijven volhouden.
Ten derde, iets wat we eerder nog niet wisten, namelijk dat we binnen RTC twee zeer getalenteerde wielerjournalisten blijken te hebben… juist op het moment dat je het onderlinge contact met je wielervrienden en vriendinnen begon te missen verscheen de volgende Ride Solo nieuwsbrief weer… bedankt Lex en Walter voor dit mooie initiatief![/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/09/Renze-.jpg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Dan nog een blik vooruit. In deze nieuwsbrief kun je veel vinden over de RTC activiteiten in de komende wintermaanden, ik denk voor ieder wat wils. Begin november staat onze najaars ALV in de agenda, die we deze keer op een andere manier zullen organiseren, hierover later meer. Tenslotte ons jubileum, volgend jaar bestaat RTC Duurstede 40 jaar. De voorbereidingen op verschillende mooie jubileum activiteiten in 2021 zijn inmiddels begonnen, hierbij een oproep om je steentje bij te dragen. Alle hulp is welkom!
Met vriendelijke groet
Renze de Boer
voorzitter[/vc_column_text][vc_text_separator title=”RTC SLUITINGSTOCHT” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

RTC Sluitingstocht 2020

De weersvoorspellingen zorgden al enkele dagen twijfels bij de leden om deel te nemen aan de afsluiter van het wegseizoen. Zou het droog zijn, zou het droog blijven?

RTC kiest er al een paar jaar voor om tijdens de openings- en sluitingstocht 3 routes aan te bieden. Op deze manier is het voor de leden makkelijker om in hun eigen tempo te fietsen. Wat mij betreft een prima iniatief. Wil verzorgde dit jaar de sluitingstocht en nam daarmee de uitdaging aan om 3 routes te maken waarbij het mogelijk is om alle deelnemers redelijk gelijktijdig aan een kop koffie met appeltaart te krijgen.

7:30 uur, de wekker gaat maar ik ben al wakker. Ik hoor geen regendruppels tegen het raam, het is droog, eerst maar even koffie!
We verzamelen vandaag bij PPC en ik stap om 8:50uur op de fiets. Toch niet helemaal wakker blijkt.. mijn bidons staan nog op het aanrecht.. Helaas dat worden 110 dorstige kilometers. Na een welkomspraatje van Harrie vertekt de middellange afstand als eerste gevolgd door de lange afstand en als laatste de korte afstand. Ik fiets samen met 5 andere leden de lange afstand. Met totaal 27 deelnemers hebben wij vandaag het kleinste groepje.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]De sluitingstocht heeft een sociaal karakter en de eerste 40 kilometer vindt iedereen het prima om gezellig te kletsen en niet al te hard te fietsen. Nog 20 kilometer tot de koffie, het tempo toch maar iets opvoeren. Ons groepje bestaat uit zaterdag en zondag 32+ leden dus van laag 30 naar 35-38 km/pu is geen probleem. Echt te snel gaat het nooit iedereen kan prima mee en we draaien als een geoliede machine.
Ik heb dorst en ben blij dat we bijna bij de koffie zijn. Ik neem mij voor tijdens de stop gelijk maar 2 grote glazen water te drinken en mischien is het verstandig om bij iemand een bidon te ritselen, vast wel iemand die er 1 “over” heeft. Dan ineens hoor ik Matthijs achter me; hier ik heb nog wel een bidon water voor je. Of hij mijn gedachte kon lezen!

Zoeken naar de koffiestop bij Het Vuursche Bos in Lage Vuursche was niet nodig, het terras zat namelijk al vol met zwart – gele RTC tenues![/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/jMuM-hptf0U”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Goede koffie en een lekker puntje appelgebak en we mogen weer verder, Matthijs moet op tijd thuis zijn en rijd solo de kortste route naar huis, Ralph die met de middelste groep gestart is maar nog wel wat extra kilometertjes in een hoger tempo ziet zitten sluit aan. Dat is het mooie van deze tochten, je kunt probleemloos van groep wisselen bij de koffie!

Op de terugweg missen wij een afslag bij Amersfoort. Wij besluiten niet terug te draaien maar de route iets verderop weer op te pakken maar missen hierdoor wel enkele klimmtjes die Wil voor ons in de route had verstopt. Vervolgens via Den Treek, Woudenberg via Maarn nog even de Wyckerweg – Hoogstraat terug naar Wijk. De laatste kilometers op de Wijkerweg en we zien in de verte zwart – geel, het tempo moet dus omhoog! Net na de kruising met de Landscheidingsweg halen wij de dames nog in, even samen uitfietsend bleek dat ook zij erg genoten hadden van de mooie route en het prachtige fietsweer!

Dit jaar werd overhoop gehaald door het COVID-19 virus. Wat we in maart tijdens de openingstocht niet konden voorzien is wel gebeurt, van alle mooie en leuke ideeën waren Wir farhen Tecklenburg de Mergellandtocht en de sluitingstocht de enige gezamenlijke actieviteiten die dit jaar naast de openingstocht hebben plaatsgevonden. Mede door het 40 jarige jubilium dat RTC Duurstede volgend jaar mag vieren zijn er heel veel leuke ideeen en activiteiten gepland hopelijk is het virus dan onder controle en kunnen we gezamelijk genieten van een mooi fietsjaar 2021![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”WINTERPROGAMMA 2020/2021″ color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

RTC winterprogramma 2020/2021

De sluitingstocht afgelopen zaterdag was een succes! Vanaf nu dus geen door de club georganiseerde avondritten meer en de weekendritten lopen ook af, hoewel… bij mooi weer komt er tocht regelmatig een appje met de oproep om samen te gaan fietsen. Is dat omdat de wegkaitein uit zijn/haar winterslaap is ontwaakt of gewoon een enthouasist lid dat graag met andere clubleden gaat fietsen, de reden is eigenlijk niet van belang. Heb je zin in te fietsen zoek elkaar gewoon op!

Bang om tijdens de wintermaanden teveel reserves op te bouwen hoef je eigenlijk niet te zijn, er zijn legio RTC activiteiten om jou conditie ook in de winter op peil te houden![/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]

Spinning

Als het buiten koud en nat is maar je wilt toch graag het RTC zomertenue dragen dan sluit je natuurlijk aan bij de spinninglessen van Fit4All! Speciaal voor leden van RTC Duurstede organiseert Fit4All van oktober tot maart iedere dinsdag en donderdag een spinningles van 1:30 uur. Deze lessen zijn zeker geen verlengde spinninglessen maar speciaal voor de wielrenner gemaakt.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”1285″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]

Mountainbiken

Ook dit jaar gaan er weer leden op zaterdag het bos in om de prachtige routes van het MTB parcours Utrechtse Heuvelrug te fietsen.

Aanmelden bij WhatsAppgroep[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”3222″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]

Gravelrides

Steeds meer leden zijn in het bezit van een gravelbike! Anders dan mountainbiken waar er toch meer van de rijder verwacht wordt als het gaat om techniek en reactievermogen kun je op de gravelbike genieten van brede paden en kunt genieten van de natuur. Zeker ook hier genoeg mogelijkheden om het gas er een keer op te zetten en de uitdaging met elkaar aan te gaan.

Aanmelden bij WhatsApp groep[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”8998″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]

Wielrennen

Een willekeurig weekend in december. Uit de kast pak je het RTC winterjack, de lange gevoerde broek en wollen sokken, je vult de thermobidon met hete thee. De zon schijnt over de dauw, het is koud buiten. Een heerlijke ochtend om toch 2 uurtjes op de fiets te zitten. En een goed excuus om te genieten van warme choco met appeltaart tijdens de stop halverwege.

Ook nu zijn er leden die graag doorfietsen in de winter. Communicatie hierover gewoon via de Appgroep(en) van jou keuze.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”8907″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]

Clinic: onderhoud

In de prachtige werkplaats van Rijwielpaleis Bilthoven leer je hoe je zelf je remmen kan afstellen, een ketting kan vervangen en hoe je jou kostbare fiets op order houd. Wanneer dit gaat plaatsvinden is nog niet bekend, afhankelijk van Corona gaan we nog een datum prikken.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”8075″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]

Hometrainer

Staat jou fiets de hele winter op een smarttrainer en gebruik jij Zwift? Mischien is het dan leuk om samen met andere RTC ‘ers online de competitie aan te gaan. Zoek elkaar op en daag elkaar uit![/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”8769″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_text_separator title=”#BUITENLANDWEEK 2021″ color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

RTC Buitenlandweek 2021; Vogezen Frankrijk

De Tour de France is op de voorlaatste dag beslist op La Planche des Belles Filles. Maar hoe zou jij het als RTC’r doen op deze klim? Ervaar het in 2021 op onze volgende buitenlandweek. De beklimming naar La Planche des Belles Filles zetten we zeker in het programma, misschien wel als tijdrit?!
We gaan dus naar de Vogezen! In de week van zondag 27 juni tot zondag 4 juli. Onze uitvalsbasis is hotel du Lac in La Bresse.
In deze week bieden wij een zeer gevarieerd aantal fietsroutes aan van licht naar zwaar, die je in kleine of grotere groepjes kan fietsen. Net als vorig jaar maken we een routeboek en dragen we zorg voor routes in GPX formaat.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]We zijn ons zeer bewust van de 2e Covid-19 golf die ons nu dreigt te ‘overspoelen’. De buitenlandweek gaat natuurlijk alleen door wanneer we tegen die tijd veilig naar Frankrijk kunnen. We gaan er vanuit dat dat gaat lukken. Willen we een kans maken op een leuke week in een prima locatie dan is wel het zaak dat we in de komende weken een reservering doen.
Heb je belangstelling en/of vragen? meld je aan bij Rob de Heus of Hans Spenkelink. [/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×200″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/09/RTC-BW-2021.jpg” caption=”Onze uitvalsbasis is hotel du Lac in La Bresse”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_text_separator title=”#TOUGH1000″ color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Arjon z’n Tough 1000

Twee week geleden was Arjon van Es eén van de ruim 30 renners die deelnam aan de Tough1000, een 6-daagse fietstocht door Nederland (een eerder parcours door 5 landen moest aangepast i.v.m. Corona). Samen met broer Kion reed Arjon in 6 dagen, 160 – 200 km per dag, sliep in een tentje op campings. Onderweg was er ondersteuning van een ervaren (en bekende) mecanicien, goede koffie en een meereizende bar. Met als doel: zoveel mogelijk (sponsor)geld bijeen te brengen voor de Hartstichting.

We zijn benieuwd naar Arjon’s zijn verhaal.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/09/AE3.jpg” caption=”Heel veel gravel!”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]“Nou, het was een flinke uitdaging! Flinker dan ik aanvankelijk had ingeschat en ook pittiger dan omschreven vanuit de organisatie.”
Op zich is het al best uitdagend om 6 dagen opvolgend 200 km of meer te rijden, maar de mogelijkheden die de dag biedt maken dat je echt gemiddeld meer dan 30 km/uur moet rijden. Normaal voor mij op de weg prima te doen; wat het moeilijk maakte waren die enorme stukken gravel die waren opgenomen in het parcours.
Het vraagt heel veel van je techniek en daarnaast is het heel lastig om op uitdagende stukken die snelheden te halen. Daarna komt nog bij dat Kion en ik samen met 2 anderen de enige waren die met een racer aan de start verschenen; de overige renners kwamen met gravelbikes en bijbehorende bredere banden. Onze 28 mm banden schoten echt tekort op grote delen van het offroad-parcours!
Keerzijde van de medaille is wel dat je daardoor nog meer dan anders ziet hoe mooi Nederland is en dat er nog heel veel mooie en pure plekken zijn. Een bijzondere en waardevolle ervaring.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Slechte voorbereiding?
Nee, dat niet; conditioneel waren we er beide helemaal klaar voor. “Ik denk wat erin hakte was het feit dat 40 tot 50% van de dagelijkse kilometers uit gravel bestonden. Dat wisten we, maar we dachten bij gravel dat het ging om schelpenpaadjes en sintelweggetjes maar het betrof steile afdalingen (en klimmen) over een keienpad in het bos.
Naast dat het een aanslag is op je moraal, levert het ook nog eens heel veel bandenpech; ik had 3 dagen met minimaal 3 stootlekken op een dag. Dat is niet leuk meer!
Bijkomend voordeel is dat ik nu probleemloos een band wissel, zonder bandenlichters gewoon met enkel m’n handen. Ik ben een profi geworden qua banden, haha![/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Mooie ervaring.
s ’Nachts sliepen we in een 1persoons-tentje, s’ochtends wurm je je -elke dag wat moeizamer – bij 7 graden in je outfit voor de dag, maar kijkt terwijl je uit je tent stapt in het stralende gezicht van je buurman. Dat is toch wel heel speciaal, wetend dat je er samen weer een mooie dag voor een mooi doel van gaat maken.
Over mooi doel gesproken, wat was het resultaat?
“Naast een schat aan belevenissen en persoonlijke ervaringen hebben Kion en ik in totaal euro 2.800, – verzameld; het totale resultaat van deze editie van Tough1000 was euro 58.000, – “[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_gallery type=”image_grid” source=”external_link” external_img_size=”200×200″ custom_srcs=”#E-8_aHR0cCUzQSUyRiUyRnJ0Y2R1dXJzdGVkZS5ubCUyRndwLWNvbnRlbnQlMkZ1cGxvYWRzJTJGMjAyMCUyRjA5JTJGQUUyLmpwZyUyQ2h0dHAlM0ElMkYlMkZydGNkdXVyc3RlZGUubmwlMkZ3cC1jb250ZW50JTJGdXBsb2FkcyUyRjIwMjAlMkYwOSUyRkFFMS5qcGc=”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]En uit gekeken naar dag 6? “Ja, best wel! Ik was er met al die bandenpech en dat gekleid op gravelstukken wel wat klaar mee. Daarnaast was het een feest om na een week Marjolein en onze 3 kleine mannetjes weer in de armen te sluiten.”

Van iedere dag is een videoverslag gemaakt en een leuke recap, deze vindt je via deze LINK[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”#NIEUW IN HET PELOTON” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Nieuw in het peloton – Iris Meerts 

In haar drukke agenda – extra corona maatregelen worden aangekondigd – kon Iris tijd vinden om haar recente ervaringen en verwachtingen met andere RTC-leden te delen.
Voor wie het nog niet weet: naast een geïnspireerde en gedreven burgemeester hebben we ook een heel sportieve die ook van fietsen houdt en….sinds deze zomer lid is van RTC Duurstede.

Wil je wat van jezelf vertellen, Iris?
“Ja hoor! ”Ik ben Iris Meerts, 47 jaar en sinds december 2019 burgemeester van Wijk bij Duurstede. Iemand die altijd al veel sport; achtereenvolgens basketbal, langebaanschaatsen en hardlopen. Als jonge meid ging ik iedere zaterdagochtend vroeg naar Jaap Edenbaan (A‘dam) om daar met m’n schaatsclub de nodige trainingsrondjes te draaien; niet altijd van harte, om 7.00 uur op de baan is best vroeg. Daarnaast fietsten we iedere dag naar school, van Nigtevecht naar Bussum en terug.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/09/Iris1.jpg” caption=”ook in de winters zit Iris niet stil”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Wat later in m’n leven, o.a. nadat ik moeder was geworden ben ik via yoga (wat ik trouwens nog steeds doe!) heel voorzichtig en stapsgewijs begonnen met rennen. Rennen ontwikkelde zich vervolgens tot serieus hardlopen, met schema’s, specifieke trainingen en steeds ambitieuzere doelen. “Ik had de smaak te pakken en liep ook best verdienstelijk”. (redactie: Iris liep o.a. 2 keer de marathon Rotterdam, haar tijd: 3.01,09 ) Echter de keerzijde van heel veel trainen en lopen is dat het naast de voldoening ook blessures met zich meebrengt. “Ik heb toen het roer wat omgegooid en ben naast zelf lopen ook training gaan geven en anderen coachen, en dat gaf me echt heel veel voldoening en plezier. Het is zo leuk en waardevol om te zien hoe je anderen kunt helpen om naast plezier hebben ook beter kunt laten worden door gericht te trainen. “Bij de Rotterdamse Atletiekvereniging was mijn motto: geen getrut en dat gold niet enkel voor de dames, ook mannen moesten doorlopen, haha!”
“Dat mensen beter maken, heeft zich daar in de sport als eerste geopenbaard; iets dat ik nu ook in mijn professionele leven veel en met plezier gebruik.”
Door blessureleed ben ik zo’n 2 jaar geleden op de racefiets gestapt, zonder veel ervaring. Mijn 1e ritje was gelijk 70 km en het tempo lag ook gelijk bij -in RTC-termen- 29+, gelijk vol aan de bak. Ik kon helaas niet meer blessurevrij lopen, maar heb in het fietsen een meer dan prima alternatief gevonden.
En zeker hier, in deze schitterende en afwisselende omgeving. “Compliment voor de wegkapiteins van RTC, elke keer is er een schitterende route voorbereid; iets wat ook het overzicht en daarmee veiligheid ten goede komt!”[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Hoe kwam je bij RTC Duurstede?
“Tja, ik zocht een club om samen te fietsen en Hans Marchal was een enthousiast en warm ambassadeur van de club. Hij kwam net zo vaak voorbij met aanstekelijke verhalen over gezamenlijke ritten en zaterdagtochten dat ik niet kon weigeren, haha!
En dan gaat het makkelijk: zowel bij de dames als bij de mannen-groepen ben ik “warm onthaald”; naast mooie ritten ben ik ook niet gespaard qua afstand of tempo. Maar dat is helemaal prima; RTC is een club waar leden naast het sportieve ook oog hebben voor elkaar, elkaar enthousiasmeren en steunen.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Opmerkelijke prestatie in 2020?
Tja, dat was een beetje een vreemd jaar tot nu toe: in plaats van samen fietsen was het ride solo! En daarmee ook een deel van het seizoen gemist, want je neemt je verantwoordelijkheid.
Mijn meest opmerkelijke prestatie is toch wel de RTC Klim-clinic. Ik dacht van mij zelf te weten dat ik absoluut geen klimmer was, maar tijdens de clinic van Bea leerde ik klimmen. Zij leerde ons hoe je kunt klimmen met een hoog en laag verzet, hoe je letterlijk zo’n berg te lijf gaat. “Ik kan wel klimmen” merkte ik en helemaal euforisch heb ik 5 maal de Amerongse Berg gedaan.

En voor de rest van 2020?
“Ik wil graag deze manier van fietsen doorzetten; benieuwd wat óf zelfstandig “Swiften” óf met anderen “Wattbiken” kan opleveren. Ook afhankelijk hoe Covid-19 zich ontwikkelt, maar het wordt geen stilzitten komende winter.

Plannen voor 2021?
Hopelijk kunnen we dan weer veel meer fietsen. Graag zou ik komend jaar of daaropvolgend nog eens de lange ronde om IJsselmeer willen doen. En ik ga in juni mee met de RTC Buitenlandweek naar de Vogezen.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×200″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/09/Iris2.jpg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Wat verwacht je van RTC Duurstede?
Ik verwacht van de club en collega-leden begeleiding om een nog betere renster te worden. Zo’n clinic als die klim-clinic van Bea daar mogen er wel meer van komen. “Ik leer daar heel veel en word er beter van; ik kan me zo voorstellen dat dat voor veel meer (nieuwe) leden het geval zal zijn.” Daarnaast is het ook enorm inspirerend: het maakt dat je verder en sneller gaat fietsen met meer plezier.
En dat plezier zit hem ook in de gezelligheid: mensen leren kennen met eenzelfde passie in een schitterende omgeving. ”Voor mij is die koffiestop is een belangrijk onderdeel van die zaterdagrit!”[/vc_column_text][vc_text_separator title=”DAMES” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

RTC Dames Klimclassic

Het lijkt al een traditie te worden “RTC Dames Klimclassic”.
Op 5 september 2020 stonden de dames al te trappelen bij Fit4All voor hun 2e klimclassic.
De dames konden kiezen uit 4 routes met verschillende aantal kilometers en hoogtemeters. Uiteindelijk startten 8 dames Aukje, Nathalie, Loes, Eline, Laura, Jarinka, Astrid en Bea op de lange route van 108 km en 750hm en 3 dames Dineke, Marjanne en Heleen voor de kortere route van 70km en 400hm.

We begonnen met de eerste hoogtemeters in Leersum en daarna vervolgden we onze weg naar de Amerongse Berg vanaf Overberg. Iedereen reed in haar eigen tempo omhoog en dat ging prima. We hadden al een paar keer extra getraind op deze berg met een clinic van Bea. We reden door het Nationale Park UHR en genoten van de mooie natuur rondom Elst en Rhenen richting Wageningen. Het tempo zat er goed in. De dames van de korte route gingen vanaf Wageningen rechtstreeks naar de koffiestop bij het restaurant Campman in Renkum.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]De andere dames reden door naar Renkum en vervolgden de weg naar Heveadorp. Deze omgeving is het hoogtepunt van de Klimclassic. Je begint met de klim op de Holleweg en daarna via Heveadorp met zijn mooie huisjes naar de Italiaanse Weg (een klim die niet-Nederlands is).
Nu begon het er toch wel in te hakken bij iedereen maar helaas moesten ze nog de Boersberg op. Nog 10 kilometer te gaan en dan kon iedereen lekker smullen van de welverdiende appeltaart bij Campman.

Marjanne, Dineke en Heleen zaten al gezellig op het terras te genieten van de lekkere koffie en nu mochten ze eindelijk appeltaart bestellen ……. Zoals altijd werd het weer een gezellige boel met de dames van RTC. Effe weer bijkletsen en hoe fijn het toch wielrennen is met zo mooi weer. We gingen niet weg voordat er weer een fotoshoot had plaatsgevonden. We doen ook alles voor onze sponsors en onze PR voor de club.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”5″ source=”external_link” external_img_size=”200X100″ custom_srcs=”#E-8_aHR0cCUzQSUyRiUyRnJ0Y2R1dXJzdGVkZS5ubCUyRndwLWNvbnRlbnQlMkZ1cGxvYWRzJTJGMjAyMCUyRjA5JTJGRGtsaW0xLmpwZyUyQ2h0dHAlM0ElMkYlMkZydGNkdXVyc3RlZGUubmwlMkZ3cC1jb250ZW50JTJGdXBsb2FkcyUyRjIwMjAlMkYwOSUyRkRrbGltMi5qcGclMkNodHRwJTNBJTJGJTJGcnRjZHV1cnN0ZWRlLm5sJTJGd3AtY29udGVudCUyRnVwbG9hZHMlMkYyMDIwJTJGMDklMkZEa2xpbTMuanBnJTJDaHR0cCUzQSUyRiUyRnJ0Y2R1dXJzdGVkZS5ubCUyRndwLWNvbnRlbnQlMkZ1cGxvYWRzJTJGMjAyMCUyRjA5JTJGRGtsaW00LmpwZyUyQ2h0dHAlM0ElMkYlMkZydGNkdXVyc3RlZGUubmwlMkZ3cC1jb250ZW50JTJGdXBsb2FkcyUyRjIwMjAlMkYwOSUyRkRrbGltNi5qcGc=”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]In de laatste 35 kilometers zaten toch nog een paar mooie klimmen. Iedereen kent wel de Wageningse Berg en dan via de Dijk naar de GrebbeBerg en dan de niet-lopende klim bij Paardenveld en achterlangs bij Kwintelooijen om via Veenendaalsewstraatweg naar Elst en de Amerongse dijk weer in Wijk te eindigen.

Deze klimclassic stond in het teken van een gezonde inspanning en natuurlijk grenzen verleggen maar vooral ook de gezelligheid op de fiets en het motto is en blijft “Samen Uit Samen Thuis”

Dames bedankt voor de gezelligheid en de mooie bos bloemen.[/vc_column_text][vc_text_separator title=”MARCELSMOOISTE” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Marcels Mooiste

Marcels mooiste dankt haar aan een van de beste RouteMeister van Europa, althans als de redactie hiervoor een prijs mocht uitreiken!Naast Marcel beschikt RTC Duurstede uiteraard over legio routetoppers, zeg maar het FC Barcelona van routemeisters is lid van onze vereniging. Vandaar dat in deze rubriek ook regelmatig ruimte is voor een van de andere toppers!

Deze maand een mooie gravelroute van Hans. [/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Gravelrondje Soesterberg 65km

Zeer mooi gravelrondje inclusief “gewoon omdat het kan” de start- landingsbaan Soesterberg. De oude starte – en landingsbaan is tijdens broedseizoen gesloten, nu is deze weer openen en ook met de gravelbike erg leuk om overheen te fietsen!

Hier vindt je de Marcels Mooiste van deze maand.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×200″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/10/Gravel-Soesterberg.png” link=”https://ridewithgps.com/routes/34304012″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Heb jij nog een leuke route die je met RTC leden wilt delen? stuur deze naar de redactie info@rtcduurstede en misschien staat jou route hier de volgende keer wel.[/vc_column_text][vc_text_separator title=”ENTERTAINMENT” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Home entertainment

Een van de mooiste wielerdisciplines tijdens de winter is toch wel het veldrijden. Mathieu van der Poel, Wout van Aert,  Zdeněk Štybar en Peter Sagan allemaal toppers op de weg die hun basis hebben in cyclocross. Het nieuwste talent… Tom Pidcock!

De wintermaanden doorkomen met een leuke wielerdocumentare, films of podcasts wij verzamelen ze hier.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]Bert Wagendorp
Met Hoe Peter Sagan mijn geliefde verleidde bewijst Bert Wagendorp maar weer eens dat het wielrennen bij uitstek de sport is van de verhalen. Dertien ‘sportstukken’, telt zijn nieuwste boek, en het zijn prachtige vertellingen over helden, boefjes en de liefde voor de fiets.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×200″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/09/BW.jpg” link=”https://www.bol.com/nl/p/hoe-peter-sagan-mijn-geliefde-verleidde/9300000004862828/?Referrer=ADVNLGOO002008J-G-106159599000-S-864642539276-9300000004862828&gclid=CjwKCAjw2dD7BRASEiwAWCtCb2Az_4wA9XENGLsLgO2gtsPE1Sbwvux7EXau_bzxgiQxTgdDxOKVDRoCx_0QAvD_BwE”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]Podcast Tweewielers

De podcast van Herman van der Zand en Martijn Hendriks. In het dagelijks leven zitten zij graag op de racefiets en in deze podcast vertellen zij aan elkaar wat ze de afgelopen periode hebben meegemaakt. Op de fiets én naast de fiets. Als het maar te maken heeft met, juist, een Tweewieler.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×200″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/09/tweewielers-logo.png” link=”https://www.tweewielers.cc/”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Tom Pidcock
Je kent misschien de naam Tom Pidcock, maar ken je de echte 20-jarige Tom uit Leeds? Hier is een inzicht in zijn leven op en naast de motor terwijl we hem volgen op zijn reis naar de CX Worlds, waar hij voor het eerst elite zal racen.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Lars van der Haar

Hij werd gezien als het grootste talent van Nederland, Lars van de Haar! Tot de komst van Mathieu van der Poel was hij zeker de beste en meest consistente Nederlandse veldrijder van de afgelopen 10 jaar met hele mooie overwinningen en ereplaatsen 2x Nederlands kampioen, 1e Europees kampioen en 3x podium op een WK! In deze RTV Utrecht Documentaire zie je een jonge Lars die praat over zijn toekomst en de verwachting wat hij met zijn talent moet kunnen bereiken. Kijk & geniet![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/yJLQfSTHU_I”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/_5kolfF6V2s”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”VERTEL HET ONS” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Vertel het ons.

Is er iets wat je anders gedeeld had in onze gezamenlijke avond- en weekendrit, vertel het ons, door jou belevenis of gedachte te delen. Mail ons info@rtcduurstede.nl

Veel plezier komend weekend[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”MET DANK AAN” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/sponsoren.png”][vc_text_separator title=”GOED WEEKEND, WEES VOORZICHTIG, BLIJF GEZOND!” i_icon_fontawesome=”fa fa-bicycle” color=”sky” style=”shadow” border_width=”10″ add_icon=”true”][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”50×50″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][vc_separator color=”black” style=”shadow” border_width=”4″][vc_column_text]Vorige editie lezen, klik op onderstaande button.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”overzicht van alle RideSolo nieuwsbrieven ” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#ffff00″ gradient_custom_color_2=”#fe0000″ shape=”round” size=”lg” align=”left” i_icon_fontawesome=”fa fa-book” add_icon=”true” link=”url:%20http%3A%2F%2Fwww.rtcduurstede.nl%2Fridesolo|title:RideSolo%20Nieuwsbrief||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column]