[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”40×40″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Ride solo, be careful, stay healthy #10

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

#RideSolo is voor nog maar een enkele lid daadwerkelijk solo, nu we wat verder in de lock-out zitten is er namelijk ook weer ruimte om lekker met een klein groepje op pad te gaan en veel leden maken hier gebruik van.

Zoals jullie in de vorige editie hebben gelezen gaan we vanaf nu verder als een maandelijkse nieuwsbrief. Wij blijven de verhalen uit het peloton en het nieuws van de vereniging brengen maar omdat dit niet meer wekelijks maar maandelijks gebeurt bestaat de kans dat de nieuwsbrief hierdoor ook iets langer wordt. Heb jij nog een leuk (wieler-) verhaal wat je hier wilt delen, dan horen wij dat graag!

[/vc_column_text][vc_column_text]Deze maand in de #RideSolo Nieuwsbrief
Nieuw in het Peloton, 6x 200 kilomter per dag, de RTC Mergellandtocht, #rtcvakantiekiekje en Tour de France entertainment.[/vc_column_text][vc_column_text]#Groupride
Een automobilist die denkt dat hij het alleenrecht op inhalen heeft, een busje dat ons het “internationaal liefdesgebaar” toont, een bestuurder die zijn raam opendraait op je afrijd en “lieve woorden” roept… E-bikers die vinden dat wij niet 2 aan 2 mogen rijden maar zij zeker wel… Dit lijkt tegenwoordig normaal te zijn…
We kunnen, we willen en we genieten weer van het rijden in groepen, toch merk ik dat wij fietsers de enige lijken te zijn die hier van genieten. Ik merk steeds vaker agressief weggedrag op van medebestuurders. Eerlijk is eerlijk, het imago van het gemiddelde wielrengroepje staat laag op de ladder van sociaal weggedrag en ook bij ons clubje zijn we zeker niet roomser dan de Paus. Ikzelf sluit ook regelmatig aan bij andere fietsgroepjes en dan merk ik toch dat wij redelijk “netjes” zijn in het verkeer.
Voor mij als liefhebber van het rijden in groepen merk ik dat ik wat voorzichtiger op de fietst zit dan voorheen en net iets meer afstand houd van mij voorganger dan gewenst. Niet uit angst vanuit mijn eigen groep, daar wordt onderweg prima gecommuniceerd over “voor & tegen” maar gewoon om zelf nog beter zicht te hebben op alles om mij heen.
Wij kunnen ons imago niet op korte termijn veranderen, we zullen voorlopig de stempel “asociale weggebruiker” dragen! Laten wij met onze mooie vereniging in ieder geval proberen de inkt van deze stempel te laten opdrogen en niet aan te vullen. Leg de verantwoordelijkheid van het weggedrag niet bij de wegkapitein maar bij jezelf, laten we nog meer dan voorheen goed op elkaar en om medeweggebruikers letten![/vc_column_text][vc_text_separator title=”UIT HET PELETON” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nieuw in het peloton: Renzo Groenensteijn 

[/vc_column_text][vc_column_text]Terwijl we Renzo spreken is hij net terug van een uurtje cross-fit buiten bij Fit4All; Renzo is behoorlijk sportief. Vindt het lekker om te bewegen, vooral als dat buiten kan.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Wil je wat van jezelf vertellen, Renzo?
“Ja hoor!” Ik ben Renzo Groenesteijn, 36 jaar; gehuwd en vader van 2 kinderen (3 en 6 jaar). Sinds 2012 woon ik in Wijk, daarvoor in het mooie Werkhoven. Voor m’n werk ben ik electrical engineer bij Terberg Benschop; ik ontwerp elektrische systemen en kabelbundels voor allerlei elektrische voertuigen. “Leuk en uitdagend werk én heeft de toekomst!”
Benschop is een mooie afstand om als fietsforens te doen; ik probeer iedere dag naar mijn werk te fietsen. Zomer en winter, uitgezonderd een enkele slechte dag.
“Mooie afstand (ruim 30 heen , 30 terug), lekker buiten en goed voor de kilometers!”[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Renzo.jpg” caption=”randje Utrecht “][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Renzo-gr.png” caption=”Renzo tijdens een buitenland avontuur”][vc_column_text]Fietshistorie
Sinds 2014 fiets en train ik serieus op een mountainbike, daarna ben ik in 2017 overgestapt of beter combineer ik met de wegfiets. Daar kreeg ik steeds meer plezier aan, in 2019 heb ik een “serieuze” nieuwe fiets gekocht en deelgenomen aan Tour4Life.
Tour4Life is een 8-daagse fietstocht, totaal 1300 km van Bardonecchia (omgeving Turijn) naar Sittard, dwars door de Alpen. In acht dagen met etappes van 130 – 180 km fiets je zo geld bijeen voor het Daniel den Hoed fonds (t.b.v. onderzoek kanker). “Een heel mooie tocht en een fantastische ervaring!!”
Voorafgaand en als voorbereiding voor die tocht begin september had ik met Tour4Life-fietstrainer een helemaal op mijn maat gemaakt trainingsschema afgewerkt. Mooi was dat hij mijn woon-werk fietsen daarin heeft opgenomen; zo had ik toch m’n noodzakelijke km’s zonder dat het enorm ten koste van ons jonge gezin ging; helemaal top!
“Ik had het zwaarder verwacht, maar eigenlijk viel het reuze mee.” Goede voorbereiding zeker, haha!”[/vc_column_text][vc_column_text]Hoe kwam je bij RTC Duurstede?
Tja, de smaak te pakken en ik zocht vooral een omgeving om lekker gezellig mee te fietsen. M’n groepje van vroeger was verwaterd en uit elkaar gevallen, dus begin 2020 ingeschreven. Maar ja, voor we goed en wel konden beginnen was het lock-down en kwam ervan samen fietsen niets terecht. Mijn 1e rit met RTC was gelijk de Tecklenburgfahrt.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Rondje Utrecht begin april?
Ja klopt…Ik was aan het kijken naar nieuwe uitdagingen, was hele dagen thuiswerken ook wel een beetje zat. Toen zag ik op Strava dat rondje van Harrie en zijn jongens; hoefde niets zelf te maken kon het zo gebruiken. Dat “rondje” ging goed al was het niet de mooiste dag.
Maar prima te doen en vooral heel afwisselend qua parcours; in een dag zie je wel hoe divers provincie Utrecht is. “En eerlijk, de laatste 20 km waren wel taai!”
[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Nog een doel voor 2020?
Nee niet echt, 10.000 km dit jaar, maar dat moet haalbaar zijn met woon/werk-verkeer. En nog lekker gezellig fietsen met de club.
Eind september wil ik met vrienden nog Limburgs Mooiste Noord fietsen, een mooie gravelrit. In 2021 wil ik wellicht het mountainbiken weer intensiever oppakken, nu te gevaarlijk met ongelukken in corona-tijd. En wellicht een flinke tocht als Rondje IJsselmeer en/of 12 provinciën.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Renzo2.jpg” caption=”Renzo’s 2e RTC rit gelijk in Limburg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Wat verwacht je van RTC Duurstede?
Nou vooral gezellig fietsen, social rides. Gezamenlijke tochten als Tecklenburgfahrt en de Mergellandtour van afgelopen weekend. Daarnaast sluit ik komende zondagen aan in de 29+ groep; past mooi in het weekend en hopelijk gezellig fietsen. “Zondag de 1e keer, ik ben benieuwd !”
[/vc_column_text][vc_text_separator title=”#UIT HET PELOTON” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Marcel en Michels Tour de Hollande in 6 dagen -een alternatieve vakantie.

Marcel Peek en Michel Voorbraak fietsen afgelopen maand in 6 dagen door Nederland; wij mogen hun belevenissen optekenen in dit exclusieve duo-interview.[/vc_column_text][vc_column_text]Heren, uit wie zijn koker kwam dit idee?
Marcel: Idee, tja idee, zo heb ik er nog wel 100. Er lag een eerder plan: in 8 dagen van Wijk naar Nice te fietsen (ca. 1300 km). Dat plan was al helemaal uitgewerkt deze winter, trajecten +routes, overnachtingen etc.; zelfs de tickets voor de terugvlucht waren al geboekt. Hoewel Michel aanvankelijk alleen intekende voor het Nederlandse deel van het traject kon ik hem uitnodigen helemaal mee naar Nice te fietsen. Maar ja, toen kwam Corona en leek het ons beiden niet verstandig om die fietstocht nu in deze omstandigheden te maken. Omdat de dag etappes naar Nice minimaal 200 km/dag waren, kwam ik op het idee om als alternatief een ronde door Nederland te maken op basis van etappes van 200 km per dag.[/vc_column_text][vc_column_text]Leuk idee, maar dan?
Michel: “Tja, voor dat soort dingen moet je bij Marcel zijn! Die heeft alles uitgedokterd, getekend binnen RidewithGPS, alle mogelijk stops tot op de meter precies. En alle overnachtingen. Het was zo precies dat we 2 keer voordat we konden afstappen bij onze bestemming nog 2 straten omfietsten om de 200 km per dag op de teller te hebben. Haha, ja daar zijn we heel precies in, 200 is 200!
Klinkt idioot, maar dat weten we van elkaar en accepteren we van elkaar; het is natuurlijk niet de 1e keer dat we zo op pad zijn. Marcel vult aan: “al in 2011 gingen we met een minimum aan spullen op de racefiets op pad; we zijn eigenlijk de uitvinders van het zo populaire bike-packing.”
[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Hoe waren die 6 dagen?
Michel: De 1e dag ging van Wijk naar Z-Limburg, Noorbeek om precies te zijn.
Ik had het hele jaar nog niet zoveel getraind op de langer afstanden, dus dat was dag 1 wel even een dingetje. Daar kwam bij dat het hoogzomer was, strakblauwe hemel en 35* graden. De afstand was niet zo’n probleem; ik had moeite met de hitte. We hebben wat afgedronken, 8 van die grote bidons en om de 70 km een stop. Gaafste van die dag is toch wel thuis in Wijk vertrekken en einde dag aankomen in de heuvels van Limburg; echt heel bijzonder!
[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/10.jpg” caption=”het is niet alleen zonneschijn”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/12.jpg”][vc_column_text]Marcel: dag 2 ging van Noorbeek naar Etten-Leur. Alles was apart die dag: heel variërend en een gebied wat we allebei nauwelijks kennen. Eerst nog de heuvels van Limburg dan door het schitterende Maasdal (aanrader!), vervolgens westwaarts Brabant in. En Brabant is bijzonder en dat niet alleen qua landschap. Naast dat het heel bosrijk is, vindt er ook heel veel kleine buitenaf weggetjes en……weggetjes met heel veel gemene steentjes. “Man, wat een kasseien en klinkers hebben wij op die dag gezien en gevoeld!” Overnacht hebben we in Etten-Leur bij hotel De Reiskoffer, mooi hotel met een bijzondere naam![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Zijn hotels voorbereidt op bikepackers zoals jullie? O.a. qua eten?
Ja best wel hoor, al mag je geen speciaal dieet verwachten. Michel: Geen probleem, alles is lekker op zulke dagen en gaat ook helemaal op. Je eet veel tot veel meer op dat soort dagen. We hebben stops gehad waar we na een koffie met taart nog een 2e taartje lieten komen ; en dat was zo soldaat ![/vc_column_text][vc_column_text]Michel: de 3e dag ging van Etten-Leur naar Spijkenisse. De 1e 100km wind in de rug, dwars Zeeland in. Vervolgens via de grote dijken van de Zeeuwse waterkering noordwaarts. De wind was ondertussen zuidwaarts gedraaid, dus hebben we genoten van het majestueuze uitzicht vanaf de dijk op de stranden en de zee. Het laatste deel was pittig; hoewel goed gepland door het havengebied en bloedmooi weer toch even doorbijten met tegenwind.
De receptionist wees ons erop dat we met de sleutel ook na 23.00 uur toegang hadden tot het hotel, maar dat was voor ons die dag niet van belang. Alle andere dagen trouwens ook niet; na een dag fietsen ben je blij dat de beentjes horizontaal kunnen en denk je niet aan een plaatselijk stapavondje.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Marcel: dag 4 van Spijkenisse naar Lelystad, in alle opzichten de meest bijzondere dag. Überhaupt al fietsen door het havengebied rond Rotterdam en dan onder de Maas door in de Benelux-tunnel. Wat we niet wisten, dat is een echte fietstunnel: met een lift naar beneden, door de tunnel en dan weer met lift omhoog. Via Schiedam, Vlaardingen naar Delft en vandaar naar Wassenaar, waar we de duinen indoken. Parallel aan de kust tot Bergen aan Zee, voor ons beide een verrassing. Ten eerste het fietsen door de duinen en ten 2e weggetjes met alleen maar steentjes en klinkers. Vervolgens dwars door N-Holland richting Enkhuizen voor de Houtribdijk naar Lelystad. De route liep via Zwaag (bij Hoorn), vrienden van Marcels vader wonen daar. Komen we in Zwaag, fietsen we over een landweggetje en zien 3 mensen met een spandoek staan. “Stomverbaasd, zie ik daar mijn vader met zijn vrienden staan en een spandoek met opschrift: nog 47 km. ”Mijn vader volgde onze trip, en wist via Livetracker waar we langskwamen en wanneer. Mooi en bijzonder om zo onderweg hem te ontmoeten en aangemoedigd te worden!”[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/2.png” caption=”majestueuze uitzicht vanaf de dijk”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/7.jpg” caption=”Marcel’s vader met aanmoedigen onderweg!”][vc_column_text]En dan de Houtribdijk, dat was ook een belevenis. We draaiden de dijk op en hadden gelijk vol de wind op kop. Het weer veranderde in snel tempo, de lucht betrok en er dreigde hevig onweer. De wind draaide naar van opzij en zelfs naar in de rug. Gelukkig, want we moesten als idioten fietsen om voor het noodweer van die dijk af te komen. Onweer op zo’n open zeedijk wil je niet meemaken. Het werd nog heel spannend, het betrok compleet en begon te plenzen. Gelukkig bereikten we op tijd een viaduct waar we voor de ergste regen konden schuilen. Maar het was zo’n zomers noodweer, het water viel als een waterval en het onweer was enorm. De laatste 300 meter naar het hotel fietsen we met het water tot aan onze assen. “We waren tot op het bot nat en verregend, haha!” Een bijzondere dag, in alle opzichten![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Michel: dag 5 ging naar Groningen.
Een dag zoals je ze alle dagen zo willen: rustige kleine weggetjes, strakblauwe lucht en de hele dag wind in de rug! Tweehonderd km lang toeristische route, we hebben die dag alle kleine plaatsjes in Drenthe en Groningen wel gezien. Helaas was het eind van die zomerdag ook weer met een flink onweer, de laatste 50 km gingen in en door de regen.
Ook een lange dag: door de toeristische route heb je meer oponthoud en haal je niet zulke enorme gemiddeldes. Eindpunt voor de dag was het Mercure in Groningen; prima hotel, heel romantisch gelegen aan de snelweg, haha!

Marcel: onze laatste dag, terug naar Wijk.
Heel de dag wind tegen, maar supermooi weer. Gewoon een mooie fietsdag, o.a. dwars over de Veluwe.
[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Mooi, met de hele dag wind tegen?
“Ja joh”, vult Michel aan ”al die boerenweggetjes (hoewel steentjes en klinkers) in Drenthe en weer van een andere kant over de Veluwe. Je ziet weer hoe bosrijk het is rond Apeldoorn, licht heuvelig en al die bloeiende heide. Schitterend!”
Enigste “smetje”: mijn zitvlak begon op te spelen, hoewel ik voor deze tocht nog mijn harde zadel had gewisseld. De pot broekenvet is helemaal opgegaan; mijn broek is nu – na 3 wasbeurten- nog helemaal verzadigd, haha !”
En wat bijzonder was, de laatste 40 km hebben we echt hard doorgetrapt.
Terwijl we toch een lekker tempo hadden, voelde het als minder intensief. Thuis lonkte
[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/6.jpg” caption=”de fietsen moeten ook uitrusten”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/9.jpg”][vc_column_text]Wat was de leukste belevenis deze dagen?
Marcel: dat was de ontmoeting met mijn vader onderweg. En daarnaast is het gewoon heel leuk om in 6 dagen het hele land te doorkruisen. Zoveel gezien dat ik niet kende, elke etappe had iets unieks. Het was/is beslist niet minder leuk dan een tocht naar Nice.
Michel: het blijft speciaal om van huis weg te fietsen, je spullen achter op een dragertje en je s ’avonds te verbazen waar je afstapt. Iets wat je gewoon moet doen, niet teveel over denken, gewoon fietsen van A naar B.
Dat is ook wat het speciaal maakt: het avontuurlijke, het gevoel van vrijheid en het epische van zo’n noodweer. En ik spreek denk wel voor ons beide: je beleeft het samen, de kameraadschap.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Als andere RTC’ers nou denken, dat wil ik ook; waar moeten ze rekening mee houden?
Niet te veel over nadenken, gewoon doen!
Maar rustig starten, begin met een paar dagen. De een vind het fantastisch, een ander misschien helemaal niets. Het moet natuurlijk wel in je zitten: beetje die uitdaging en spanning. Maar wij weten uit ervaring dat het iedere keer weer een bijzondere vakantie is.
[/vc_column_text][vc_text_separator title=”#CHALLENGE” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

RTC CHALLENGE: #rtcvakantiekiekje

Nu de #innertubechallenge inmiddels alweer een tijdje achter ons ligt, zie ik toch steeds meer leden stiekem in de berm oefenen… ik zou het persoonlijk gewoon thuis doen maar het lijkt erop dat we hiervoor toch graag de ondersteuning van andere leden hebben die dan wel gewoon een C02 patroontje bij hebben of zoals vaak gebeurt een gedeelte van het pompwerk overnemen.
Geintje natuurlijk, maar wel tijd voor een nieuwe challenge![/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Omdat vele van jullie het niet kunnen laten om een mooi fiets gerelateerd vakantiekiekje te maken hebben wij de volgende challenge bedacht: #rtcvakantiekiekje

De opdracht is niet heel moeilijk, deel jouw mooiste fiets gerelateerde vakantiefoto via Facebook, Instagram of Strava met de hashtag  #rtcvakantiekiekje en wie weet win jij mooie prijzen!

Maak je geen gebruik van social media kanalen maar wil je toch meedoen. Deel je foto dan in een van de RTC Appgroepen of stuur deze in via info@rtcduurstede.nl ook hier graag met de vermelding #rtcvakantiekiekje  dan weten wij dat de foto bedoeld is voor de challenge.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/07/vakantiekiekje.jpg” caption=”VOORBEELD: Mooie 1e rit fietsvakanitie #rtcvakantiekiekje “][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Als je meedoet aan de challenge dan ga je er automatisch mee akkoord dat RTC Duurstede jou foto maar ook je naam gebruikt op haar socal media kanalen. Mocht je hier vragen of opmerkingen over hebben dan horen wij dit graag. 

 [/vc_column_text][vc_text_separator title=”#RIDEGRAVEL” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

RTC Mergellandtocht 2020!

Zaterdag 22 augustus.

Een strakblauwe lucht overspant het dalletje van Sint Jansgeleen; een voor een rijden auto’s met fietsen op dragers de parkeerplaats op. Startpunt van de 29e RTC MergellandTour.
Het weer beloofd veel goeds; zon gecombineerd met een stevige zuidwestenwind. Oliver Vencken (de uitbater van accommodatie van de tennisvereniging) ontvangt ons met alle égards en Limburgse gastvrijheid. Na koffie met vlaai kunnen we (15 renners deze keer) op pad.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Mergel14.jpg” caption=”prachtweer in Limburg”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Bij het vertrek in Spaubeek zijn we gesplitst in twee groepen. Een snelle groep die voor de lange afstand gaat en een groep voor de korte versie met de extra lus van het DrieLandenpunt in Vaals. Hierna tref je als lezer de hoogtepunten van de 2e groep (met dank aan Hans Spenkelink)
De deelnemers aan de verkorte verzie zijn Wil van ’t Erve, Rob en Jacqueline de Heus, Gerard Koning, Lambert Kolk en Hans Spenkelink. Een mooie mix van ervaring en ambitie om de Limburgse uitdaging aan te gaan.
Zoals gebruikelijk starten we met vals plat vanuit Spaubeek. Al gauw een eerste ‘oponthoud’, Gerard had zijn bidon vergeten dus in het eerste beste dorpje maar geïnvesteerd in de Limburgse economie.
Verder gaat het richting de echte heuvels. Iedereen kon lekker mee in het toertempo van de dag, we zijn aardig aan elkaar gewaagd en de wachttijden bovenop de klim zijn zeer beperkt.
Fijn om zo gezamenlijk de toer te kunnen maken.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Weldra komen de flinke klimmen in zicht: de Camerig en het DrieLandenPunt Vaals als hoogtepunt van de dag. Wil toont hier eens te meer nog steeds de nodige explosiviteit te hebben, wat een versnelling bergop perst hij er nog uit, respect. De rest van de groep zag het lijdzaam aan, we beschouwen het maar als het afscheidscadeau van Wil aan RTC Duurstede. (eind dit jaar verhuist Wil naar Maarssen en sluit daar aan bij de lokale toerclub)

We gaan Wil vast nog zien op een Maarssen-Wijk bij Duurstede toertocht. “Wil, alvast bedankt voor de vele jaren van fijne toertochten, kameraadschap, gezelligheid, uit de wind houden, routes maken en wegkapitein zijn. We gaan je missen op onze wekelijkse toertochten, maar houden natuurlijk contact.”
Maar vergeet de andere deelnemers niet, zoals gezegd zeer aan elkaar gewaagd. Rob en Jacqueline kwamen met super compensatie aan de start na hun hoogtestage in de Franse alpen, dat hebben we geweten. Rob stortte zich weer in de afdalingen, Jacqueline klom als nooit tevoren, klasse ! Lambert en Hans konden aardig met elkaar in tempo omhoog; de senioriteit nog maar even parkeren naar de toekomst.
Hans perste er op de Camerig zelfs nog een PR’tje uit op het 2e gedeelte.
Ja en dan Gerard. Het gemak waarmee hij de bergen bedwingt is jaloersmakend, bijna frustrerend voor zijn fietsmaten. Wij hebben Gerard dan ook het welgemeende advies gegeven om dan maar ’te doen’ of het moeite kost.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Helaas bleek dat een illusie, hij blijft je op een pielverzetje en glimlachend voorbijrijden. We zullen er mee moeten leren leven, haha. Zonder gekheid Gerard, klasse man.
Na de koffie met vlaai in Vijlen sluit introducee en inmiddels RTC lid Ralph Wanders bij ons groepje aan. Direct is duidelijk dat er veel sportief potentieel is bij Ralph. Hij pakt samen met Rob, Gerard en Wil in Schin op Geul nog ‘even’ de Keutenberg mee. Lambert, Jacqueline en Hans vervolgen de reis naar Spaubeek. Conclusie van de dag: prachtig weer, wel stevig windje, mooie toer en natuur en ook wel leuk eens om in Augustus te rijden.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Mergel12.jpg” caption=”incl extra lus naar het 3landenpunt”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

De 2e groep (Renze, Renzo, HansM, Harrie, Wouter, Theo, Lex, Ralph, Walter) is tussentijds op een iets verlengd parcours (o.a. via Bemelen, Eijsden weer richting Noorbeek) door het mooie Limburgse heuvelland gesneld. De mannen deden elkaar van tijd tot tijd flink pijn op de korte maar felle klimmetjes. Klein smetje was het fout rijden bij Cadier en Keer dat gelijk werd afgestraft met een aflopende achterband. Niet voor iedereen kwam dat ongelegen; mooi moment om weer even te herstellen.

We waren aan elkaar gewaagd, met een kleine uitzondering: HansM. Hans ontpopte zich in m.n. de 2e helft van de tour als een echte berggeit. Verrassend voor zijn mede-renners plaatste hij brute demarrages al vroeg of halfweg de helling, op plaatsen waar ze niet werden verwacht. Bij navraag naar zijn tactisch inzicht en doseren van klimkracht bleek hij hulp te hebben in de vorm van zijn nieuwe Garmin. Deze beschikt over ClimbPro, een functie die toont hoe steil een helling is, het aantal hoogtemeters en hoeveel meters nog naar de top. Mede hierdoor zegevierde Hans op de Eyserbosweg en Keutenberg.

Na Klimmen is het een lange “afzink” naar Spaubeek. Het was Lex, die hier ondanks de straffe zijwind het tempo opvoerde en daarmee iedereen de gelegenheid bood nog een serieuze finale te rijden.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Mergel4.jpg” caption=”Koffie & Limburgse vlaai in Vijlen”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Na de warme douche hebben we genoten van de gezamenlijke maaltijd, heerlijk op het terras van de tennisvereniging en geserveerd door een enthousiaste uitbater.
Alles is gelukkig weer -zonder kleerscheuren- prima verlopen mede dankzij de goede organisatie en voorbereiding. Volgend jaar de 30e keer dat we als RTC Duurstede deze mooie tocht rijden. Ooit gestart op initiatief van Nico, die helaas dit jaar wegens zijn vakantie ontbrak.
We kijken uit naar 2021 met een mooi deelnemersveld, inclusief Nico natuurlijk![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_text_separator title=”METERSMAKEN” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meters maken

In RideSolo #10 kon je hier jou Strava klimtijd op de Alpe d’Huez vergelijken met clubleden nu zoeken we het dichter bij huis. Op 22 augustus reden wij de RTC Mergellandtocht en mochten wij de Keutenberg weer eens op. Toch wel een van de lastigste klimmen in deze tocht!

 

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Keutenberg-1-1.png” caption=”Strava segment van de Keutenberg “][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Keutenberg-2.png” caption=”Dit zijn de RTC Strava tijden van dit jaar. “][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text]Hiernaast het segment Keutenberg. We hebben gekozen om het segment van 1.26km te gebruiken omdat op de kruising bij de boerderij vaak op elkaar gewacht wordt. Mathieu van der Poel doet 2:18 over het segment, Annemiek van Vleuten 3:20. Onze snelste leden komen voor beide tijden nog we een stukje tekort.[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Keutenberg-3-1.png”][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Keutenberg-4-1.png” caption=”Hier de Strava tijden all-time van RTC leden”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Strava is een mooie en leuke manier om je ritten bij te houden, dit kan prive maar je kunt jou activiteiten ook delen met anderen. Wij horen steeds vaker dat in tijden van #RideSolo het volgen van clubleden op Strava motiverend werkt om zelf te gaan fietsen. Wij vinden het leuk als RTC leden die Strava gebruiken ook lid worden van onze RTC Duurstede Strava Club Ben je nog geen lid, meld je dan aan want misschien staat er in een van de aankomende #RideSolo nieuwsbrieven wel een leuke #Challenge die je niet wilt missen maar wel Strava voor nodig hebt :)[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”100×100″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2017/11/Strava-1.png” caption=”klik op het logo voor de RTC strava groep” link=”https://www.strava.com/clubs/rtcduurstede”][vc_text_separator title=”MARCELSMOOISTE” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Marcels Mooiste

Marcels mooiste dankt haar aan een van de beste RouteMeister van Europa, althans als de redactie hiervoor een prijs mocht uitreiken! Naast Marcel beschikt RTC Duurstede uiteraard over legio routetoppers, zeg maar het FC Barcelona van routemeisters is lid van onze vereniging. Vandaar dat in deze rubriek ook regelmatig ruimte is voor een van de andere toppers!

Deze week een rondje XL zoals je een 200+ route best zou mogen noemen.
[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

Rondje Almere/Harderwijk 205 km

Dit is weer een mooi rondje voor de echte kilometervreters. In eerste instantie ga je richting Nieuwegein en Utrecht. Vervolgens richting Weesp, en bij Muiderberg ga je de Hollandse Brug over om bij Almere uit te komen. De route gaat dan een tijdje langs het IJmeer en het Markermeer. Via verrassend mooie fietspaden rijdt je dan langs de Oostvaardersplassen. Echt een prachtig gebied. Daarna ga je richting het oosten naar Harderwijk. Ook dit is weer een prachtig stuk door de polder waar je bijna niemand tegenkomt. Vanaf Harderwijk gaat de route via Garderen, Harskamp en Ede weer terug naar Wijk.

Rondje Almere – Harderwijk [/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Rondje-Harderwijk-205km.jpg” caption=”Rondje Harderwijk”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Heb jij nog een leuke route die je met RTC leden wilt delen? stuur deze naar de redactie info@rtcduurstede en misschien staat jou route hier de volgende keer wel.[/vc_column_text][vc_text_separator title=”ENTERTAINMENT” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Home entertainment

In tijden van #RideSolo waar het groepsfietsen even niet mogelijk is, er veel leden mogelijk met Zwift of gewoon onder het genot van een film of podcast de zolderkamer omgedoopt hebben tot fietshonk hebben wij enkele leuke wielerdocumentares, films & podcasts verzameld.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]Dagelijkse Tour preview

Voorafgaand aan elke etappe van de Tour de France 2020 blikken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam in een 15 minuten vooruit op de rit van de dag. Wat staat de renners te wachten, waar valt de beslissing en wat gebeurt er in de top van het klassement.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×200″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://www.radioviainternet.nl/podcasts/in-het-wiel” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/in-het-wiel.png” caption=”Klik op het logo voor alle info”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]Tour de France 2020: Parcours en etappes

De 107e editie van de Tour de France start op 29 augustus aan de Côte d’Azur om op zondag 20 september in Parijs te finishen. De race speelt zich af in de zuidelijke helft van Frankrijk en herbergt flink wat hoogtemeters. De laatste test bergop is een individuele tijdrit met finish op de steile La Planche des Belles Filles.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×200″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://www.touretappe.nl/tour-de-france-2020-parcours/” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/touretappe.jpg” caption=”Klik op het logo voor alle Tour info”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]Hoe gaan we als vereniging veilig op pad?

Fiets je samen, dan hoef je sinds 1 juli onderling geen afstand te houden. Fietsen in een groep, bijvoorbeeld tijdens de clubrit, mag dus. Je leden moeten echter nog wel steeds 1,5 meter afstand houden tot andere weggebruikers. Fiets daarom verantwoordelijk: houd rekening met je medeweggebruikers. Hoe doe je dit als vereniging?[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×200″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1171/hoe-gaan-we-als-vereniging-veilig-op-pad” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/NTFU.png” caption=”Klik op het logo voor alle info”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]The Bradley Wiggins Show

Sir Bradley en Graham Willgoss blikken dagelijks terug op de Tour etappe. Zoals we van Wiggins gewend zijn neemt hij geen blad voor de mond. Zo nu en dan hebben ze een “speciale”gast. De podcast duurt meestal 15 tot 30 minuten.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×200″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://podtail.nl/podcast/the-bradley-wiggins-show/” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Bradley-shom.png ” caption=”Klik op het logo om naar de podcast te gaan”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]De machinekamer van Tom Dumoulin
Wat een opmars moest worden naar een overwinningszege in de Giro, kwam voor wielerheld Tom Dumoulin voortijdig ten einde. In de afgelopen maanden volgde PowNed het 28-jarige sporttalent en zijn ploeg Sunweb van dichtbij om te zien wat er allemaal komt kijken bij het klaarstomen van een kampioen. Niemand die had verwacht dat een knieblessure alles zou veranderen in een rollercoaster en persoonlijk drama. [/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Live slow Ride fast
Dit is een verhaal over de liefde voor de fiets en het verlangen om samen te rijden. Een verhaal over een dag die ervoor zorgde dat we dit voorjaar 2020 op een hoog niveau afsloten, met een ongekend wielerevenement dat geen evenement was. We reden samen zonder samen te zijn [/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/iGrqIMDJcAU”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/sPOvAnIy7Vc”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”VERTEL HET ONS” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Vertel het ons.

Is er iets wat je anders gedeeld had in onze gezamenlijke avond- en weekendrit, vertel het ons, door jou belevenis of gedachte te delen. Mail ons info@rtcduurstede.nl

Veel plezier komend weekend[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”MET DANK AAN” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/sponsoren.png”][vc_text_separator title=”GOED WEEKEND, WEES VOORZICHTIG, BLIJF GEZOND!” i_icon_fontawesome=”fa fa-bicycle” color=”sky” style=”shadow” border_width=”10″ add_icon=”true”][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”50×50″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][vc_separator color=”black” style=”shadow” border_width=”4″][vc_column_text]

Vorige editie lezen, klik op onderstaande button.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”overzicht van alle RideSolo nieuwsbrieven ” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#ffff00″ gradient_custom_color_2=”#fe0000″ shape=”round” size=”lg” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-book” add_icon=”true” link=”url:%20http%3A%2F%2Fwww.rtcduurstede.nl%2Fridesolo|title:RideSolo%20Nieuwsbrief||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]