[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”40×40″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Ride solo, be careful, stay healthy #10

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]#RideSolo & together of je nu boodschappen gaat doen of een terrasje pakt, begeef jij je rond de klok van 19uur ergens in Wijk dan is de kans groot dat je onderweg een groep RTC shirtjes tegenkomt. Steeds meer leden weten inmiddels weer de weg naar de verzamelplaatsen te vinden om als groep de weg op te gaan.

RideSolo was de tijd dat je zelf kon bepalen hoe lang, hoe hard en welke windrichting je ging volgen. Het aangeven van obstakels of tegenliggers was niet relevant en met een beetje geluk lukte het om een hand uit te steken, maar niemand riep tegen zichzelf “LINKS AF!”. Kilometers aan een stuk volle bak en pas als jou tankje leeg raakte ging het gas eraf of uren aan een stuk rustig genieten van de omgeving. Waar de ene wielrenner nu weer een beetje op niveau probeert te komen stond RideSolo voor een ander voor TrainHard! Iets dat het rijden in de groep een iets grotere uitdaging maakt voor iedereen. We kunnen de Wegkapiteins niet alleen laten opdraaien voor een leuke en veilig clubrit, dit moeten we samen doen!

Laten we het samen veilig houden, houd rekening met elkaar! [/vc_column_text][vc_column_text]In deze #RideSolo Nieuwsbrief:
Zijn 13 dames een weekend van huis, geef jij je op voor de 29ste Mergellandtocht en wie maakt het mooiste vakantiekiekje? Dit en veel meer in de “vakantie editie”[/vc_column_text][vc_btn title=”ga jij 22 augustus ook mee met de 29ste RTC Mergellandtocht? Meld je hier aan! ” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#fe0000″ gradient_custom_color_2=”#ffff00″ shape=”round” align=”center” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.rtcduurstede.nl%2Fmergelland2020%2F|title:RTC%20Mergelland%202020|target:%20_blank|”][vc_text_separator title=”UIT HET PELETON” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uit het peloton – Arjon en de Touch 1000

We spraken even kort met Arjon van Es; in een van de eerdere edities van RideSolo vertelde hij niet alleen over zijn Rondje Markermeer maar ook zijn deelname aan de aanstaande Tough 1000.

 

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Hoe is het nu, Arjon?
“Goed, fit!” De trainingen gaan goed, afgelopen julimaand ruim 1800 km kunnen fietsen; in dat opzicht fit genoeg. Ik heb mijn fietstechniek aangepast, ben lichter gaan rijden met een hogere cadans. Daarnaast een aantal keren flinke afstanden gereden: 200km naar Groningen, gisteren nog eens 150. Ja, dus fit genoeg, ik voel me lekker!”
Daarmee nu ook voldoende voorbereid, alle aanpassingen qua materiaal en uitrusting komen later deze maand.

Wat ga je nog doen?
“Beetje ongewis is nog de vele hoogtemeters per dag, daar heb ik niet voldoende op kunnen trainen. (redactie: 5 dagen met gemiddeld 2200 hm/dag , maximaal aantal hoogtemeters 2800 op 1 dag)
Maar komende week gaan we naar Frankrijk, omgeving Mont Ventoux. De fiets gaat mee, dus daar kan ik nog aan mijn klimmen werken en een dag de Ventoux beklimmen.”[/vc_column_text][vc_single_image image=”9363″ add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”150×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/prikkebeen2.png”][vc_column_text]Hoe is het met jouw broer Kion?
“Oh, die is nu klimmeters aan het maken in Limburg en Luxemburg. Hij was überhaupt al fit; heeft een heel sportief winterseizoen als schaatser. Ieder voorjaar stapt hij met een behoorlijke basisconditie op de fiets en bouwt zo verder. Daarnaast is Kion zonder meer de beste klimmer van ons beide!”

Kunnen we nog ondersteunen in de aanloop naar jouw challenge?
Qua training niet meer zoveel, gezien de vakantie en de voorbereiding die al is gedaan!
Maar doneren voor dit goede doel – Nederlandse Hartstichting- kan en mag nog steeds!
Onze teller staat nu op € 2.100, – ons streven is minimaal € 3.000, – dus elke donatie is meer dan welkom.
Kion en ik zullen er alles aan doen om de challenge te volbrengen, we hebben er zin in!![/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_text_separator title=”#CHALLENGE” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

RTC CHALLENGE: #rtcvakantiekiekje

Nu de #innertubechallenge inmiddels alweer een tijdje achter ons ligt, zie ik toch steeds meer leden stiekem in de berm oefenen… ik zou het persoonlijk gewoon thuis doen maar het lijkt erop dat we hiervoor toch graag de ondersteuning van andere leden hebben die dan wel gewoon een C02 patroontje bij hebben of zoals vaak gebeurt een gedeelte van het pompwerk overnemen.
Geintje natuurlijk, maar wel tijd voor een nieuwe challenge!

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Omdat vele van jullie het niet kunnen laten om een mooi fiets gerelateerd vakantiekiekje te maken hebben wij de volgende challenge bedacht: #rtcvakantiekiekje

De opdracht is niet heel moeilijk, deel jouw mooiste fiets gerelateerde vakantiefoto via Facebook, Instagram of Strava met de hashtag  #rtcvakantiekiekje en wie weet win jij mooie prijzen!

Maak je geen gebruik van social media kanalen maar wil je toch meedoen. Deel je foto dan in een van de RTC Appgroepen of stuur deze in via info@rtcduurstede.nl ook hier graag met de vermelding #rtcvakantiekiekje  dan weten wij dat de foto bedoeld is voor de challenge.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/07/vakantiekiekje.jpg” caption=”VOORBEELD: Mooie 1e rit fietsvakanitie #rtcvakantiekiekje “][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Als je meedoet aan de challenge dan ga je er automatisch mee akkoord dat RTC Duurstede jou foto maar ook je naam gebruikt op haar socal media kanalen. Mocht je hier vragen of opmerkingen over hebben dan horen wij dit graag. 

[/vc_column_text][vc_text_separator title=”#VAKANTIE” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Gravel……..en bikepacken: de alternatieve vakantie!

In een van de voorgaande edities van RideSolo zijn we met Michel en Martijn uitvoerig ingegaan op de nieuwe trend binnen fietsen: gravelbiken.
Dat je met zo’n gravelbike niet alleen rondom Wijk bij Duurstede en de Utrechtse Heuvelrug avonturen kunt beleven, behandelen we in deze editie.
Een graveltocht met een gravelbike blijkt ook nog eens de ultieme vorm van een kort fiets-avontuur; 3 leden van RTC Duurstede gingen in dezelfde periode naar 2 verschillende plekken:

Bea trok naar Nationaal park De Meinweg en het aangrenzende Nette tal
David en René reden vanuit Z-Limburg naar Hellenthal in de Duitse Eifel.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Bea, wat is voor jou bike-packing?
“Nou, eigenlijk heel simpel……’t is fietsen met bagage!
25 jaar geleden ging ik al met Evert op de mountainbike en een tentje zo op weg”.
Het mooie aan een gravelbike is dat je zowel op de weg als in “het veld”- offroad prima uit de voeten kan; je kunt feitelijk ieder pad dat je tegenkomt pakken. Door Covid-19 was buitenland geen optie om te fietsen; als alternatief kon ik nu lekker in Nederland sportief op (fiets)vakantie.
Gravelbiken wordt door steeds meer mensen aangegrepen als een korte avontuurlijke vakantie waarbij je feitelijk van tevoren niets hoeft vast te leggen. Je kunt gaan en staan waar je wilt! Het is een heel uitgebreide uitrusting te koop, van dragers, speciale tassen en zelfs tentjes zodat je letterlijk overal waar je wilt kunt overnachten. Kijk bijv. maar eens naar dit filmpje van bikepacker Laurens van Dam: Bike pack setup and preparation!
Wildkamperen hoort daarbij zeker tot de mogelijkheden.
We hadden nu een heel ingenieus en superlicht tentje mee waarbij het frame van de fiets en het voorwiel dien al tentstokken.[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/gravel2.jpg” caption=”het meest essentiële qua bagage op een dragertje en tassen”][vc_column_text]David, hoe kwam dat zo ……bikepacken begin juni?
Nou, …eigenlijk heel eenvoudig. Vorig jaar waren René en ik ook al eens samen wezen fietsen – in en rond San Sebastian; nu moesten en wilden we dichter bij huis blijven.
Daar hadden we huurfietsen, hier zijn we met onze eigen fietsen gegaan. René op een gravelbike, ik had mij gewone wegfiets aangepast met bredere 30 mm banden.
Daarnaast beide het meest essentiële qua bagage op een dragertje en tassen; ik had niet veel meer dan schone T-shirts, een joggingbroek en slippers mee, that’s it.
René had voorafgaand alle routes samengesteld en voor de stop’s een bed&breakfast geregeld. “Nee, kamperen tijdens zo’n tocht zagen we beide toch niet echt zitten, haha!”[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/gravel4.jpg” caption=”Wildkamperen hoort bij de mogelijkheden”][vc_column_text]In verband met Corona en de sluiting van horeca hebben wij niet gekozen voor wildkamperen én echt op de bonnefooi; voor overnachting hebben we gekozen en geboekt bij een camping en o.a. een paardenmanege die ook een maaltijd kon verzorgen.
Het gevoel van vrijheid en genieten van de verlatenheid en schoonheid van de natuur was er niet minder om. “Man, wat heeft Nederland nog veel mooie en super stille gebieden!”
Zo ben ik o.a. door het Nationaal park De Meinweg (ten zuiden van Roermond) gefietst, een uitgebreid gebied met afwisselend heide, bos, stukjes woeste grond en doorsneden met de mooiste zand- en gravelpaden. Aansluitend ligt net over de grens het Nette-tal; een onbekend stukje Duitsland. Enkel afgelegen boerderijen en piepkleine dorpjes, schitterende natuur en nauwelijks mensen. Genieten met een grote G[/vc_column_text][vc_column_text]“Ik kan het iedereen aanraden als je een korte avontuurlijke vakantie dicht bij huis zoekt1
Tips kun je volop googlen…daarnaast kijk ik voor tochten steeds vaker op KOMOOT. Er zijn een paar pioniers in Nederland die volop inspiratie en ideeën delen; Gijs Bruinsma is bijv. zo ’n iemand. Het volgen meer dan waard!![/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/gravel5.jpg” caption=”“gewoon“ op de wegfiets met 30mm bandjes”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Hoe was het?
Ja, lekker. De auto hebben we geparkeerd in Valkenburg en weg waren we. Wel hadden we binnen 10 km al een lekke band, er zouden er nog 2 volgen. Dus halsoverkop terug om nog extra binnenbanden, patronen etc. aan te schaffen bij een fietsenzaak in Valkenburg. De band van René was geperforeerd door een enorme spijker en moest vervangen. Mijn lekke banden kwamen van meidoornstekels; begin juni worden meidoorns in Limburg en de Voerstreek gemaaid en veroorzaken zo veel fietsbanden-ongemak.[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Gravel1.jpg” caption=”binnen 10 km al een lekke band”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/gravel3.jpg”][vc_column_text]Onze 1e dag was een “heenweg” van ca.130 km, oop de 2e en derde dag hebben we resp. een deel van het LSRF -Hellenthal event ( bikepacking weekend Laurens ten Dam) en de Rapha Grand Tour gereden. Die LtD- route was feitelijk een MTB-route, lastig op een wegfiets; de Grand Tour deed zijn naam eer aan, werkelijk heel mooi!
Op de slotdag met een grote bocht weer naar Limburg-Valkenburg.
“Die Rapha tour kan ik iedere “gravelaar” aan raden: schitterend en ook met een aangepaste wegfiets of crosser prima te doen![/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”300×300″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Gravel6.jpg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Charme van gravelen.
Het mooie van gravelen: je bent 100% in de natuur, relatief ongebaande wegen en van moment 1 avontuurlijk!”
Ik heb vroeger wel veldrit-koersen gereden, dus weet wel een beetje wat er qua rijstijl en techniek komt kijken. Afgelopen winter een aantal keren met Michel V. mee geweest. Zulke mooie routes, zo dicht bij huis, ik heb de smaak te pakken. Dit najaar een gravelbike staat op het lijstje!
Gravelen is voor mij: avontuur, offroad, mooie en pure natuur en eigenlijk vanaf moment eén….mijn hoofd leeg, nergens meer aan denken!

Dus je kunt RTC’-ers aanraden zo’n vakantie aanraden?
Ja, zonder meer! We waren nog geen 10 km van Valkenburg of hadden al dat vakantiegevoel, zorgeloos en vrij. En dat 4 dagen lang, een heerlijk korte vakantie.[/vc_column_text][vc_text_separator title=”#VAKANTIE” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

RTC “Wir fahren Tecklenburg”

Op 18 juli is voor de derde keer ‘Wir fahren Tecklenburg’ gereden door RTC leden die van een klimmetje houden. Het was een bont gezelschap met drie kranige senioren waar de klasse nog steeds vanaf straalt (Hans S. – Gerard K. – Wim R.), een dame die op een niveau fietst waar menig herenlid jaloers op is (Bea W.), een nieuw lid die zijn debuut maakte bij RTC en gelijk zijn visitekaartje afgaf met een stel indrukwekkende bovenbenen (Renzo G.) en ondergetekende, net terug van een hoogte stage in de Franse Alpen.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Kwam het door het mooie weer, het fraaie landschap, de rustige boeren weggetjes die af en toe vies omhoog liepen, de heerlijke Duitse apfelstrudel halverwege? Ja, allemaal verklaringen waarom het een geweldige dag was, maar wat het echt bijzonder maakte was toch de gezelligheid, de sterke verhalen en het gezamenlijk afzien op die kuitenbijters rond Ibbenbuhren en Tecklenburg. Vergelijkbaar met Zuid-Limburg maar dan zonder de Limburgers (die al die wielertoeristen zat raken). De eerste 60 kilometer gaat op en af over een soort heuvelrug bij Ibbenbuhren om uiteindelijk na een klim van meer dan 15% in Tecklenburg te eindigen. Daar zit een bakker die behalve broodjes en heerlijke taart ook een kop koffie serveert, dit keer wel even een mondkapje op.[/vc_column_text][vc_single_image image=”9369″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”link_image”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”9368″ img_size=”medium” alignment=”center” onclick=”link_image”][vc_column_text]Vervolgens hadden we keuze om een tweede ronde van 30, 40 of 50 kilometer te fietsen. Gezamenlijk besloten we om met elkaar te gaan voor de 40 kilometers. Lekker dat die laatste 10 kilometer begonnen met een lange afdaling en dan lekker uitbollen (of nog even aanzetten voor degenen die nog wat! over hadden). Na 103 kilometer koers met 1325 hoogtemeters waren we terug bij de auto’s. En na een zeer verantwoorde maaltijd bij de Burgerking waren we weer op weg naar Wijk. Volgend jaar weer, want Tecklenburg heeft alles in zich om een mooie RTC traditie te worden, ik heb er nu alweer zin in.
Renze[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_text_separator title=”#VAKANTIE” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

13 RTC- dames een weekend van huis

Vakantietijd, een mooie gelegenheid om allen of beter samen op de fiets te gaan!
13 RTC-dames vertrokken vrijdagochtend 10 juli opgetogen en uitkijkend naar uitdagingen én bovenal veel plezier naar Lieriex in België.
Een enerverend en vooral heel leuk weekend zoals uit onderstaande fragmenten blijkt:

Let it go !
Het is 09.15 uur de voordeur gaat met een klap dicht, er wordt nog even gezwaaid naar het thuisfront. Het gaspedaal wordt flink ingetrapt, de volumeknop staat voluit en er wordt hard meegezongen met het nummer van Demi Lovato, “Let it go”. De stemming zit rin![/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/07/Dames-weekend-2020.jpg”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Salle á manger
……wat direct zichtbaar is bij het binnentreden zijn de la salle á manger met zijn lange hardhouten tafel, de bibliotheek met fiets tijdschriften, de opkamer met gezellige zitjes en wanneer je je ogen tot een spleetje knijpt lijkt het bijna of de keuken van marmer is. Een ruimte waar we met gemak op 1,5 meter afstand van elkaar af kunnen zitten.

Kussensloop en Nijntje-dekbed
…. snel volgt er een opsporing naar het kussensloop van Eline. Stellig overtuigd dat ze deze in haar tas had gedaan vindt ze na herhaaldelijk uitpakken van haar tas deze echter niet
Een dekbed van sesamstraat of was het Nijntje moet haar vanavond een veilig gevoel geven.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]1e tochtje
Een mooie ronde door het prachtige landschap van de Belgische Ardennen. Stevige klimmetjes met soms 142 hm verschil worden afgewisseld met snelheden van 58 km per uur. Wat een inspanning en wat een adrenaline giert er op zo’n tocht door je lijf. Het klimmen wordt op ieders tempo in gang gezet en Bea zien we regelmatig even weer naar beneden racen om de laatsten in de rij aan te moedigen en te voorzien van goede tips.

HallieGallie
De stille fiets competitie veranderde in de avond met felle spelletjes zoals Hallie Gallie, een kaarten spel en tafeltennis. Ilse had een tas vol leuke spelletjes meegenomen en dit zorgde voor hilarische momenten. De bel van Hallie Gallie moest het bijna ontgelden en helaas Monique haar arm bereikte ieder keer net te laat de bel.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/07/Dames-weekend-5.png.jpg”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Corvee
Het leuke van een weekend is dat huishoudelijke taken zich automatisch gaan verdelen en dat die taken dan ook niet meer worden uitgevoerd door anderen. Zo ook het koffie zetten. Alleen Astrid kon dit als geen ander en wist al na één keer de juiste verhouding koffie en water te hebben gevonden.

Losgaan………..bonte avond !
Om 23 uur mocht de grote box er eindelijk aan geloven. De bonte avond was in volle gang. Foute nummers werden afgewisseld met Gabber muziek. Bij het horen van deze hakkerige muziek waren Aukje en Madelon niet meer te stoppen. De andere zwabbers stonden adembenemend te kijken naar het snelle ritme van 150-220 bpm (beats per minute) waarmee de voeten van Aukje en Madelon te keer gingen. Onvoorstelbaar… wat een energie zat er nog in hun lijf.
[/vc_column_text][vc_btn title=”Wil nog meer weten over dit enerverende en supergezellige weekend, HIER lees je het gehele verslag!” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#ffff00″ gradient_custom_color_2=”#ff0000″ shape=”round” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-book” add_icon=”true” link=”url:%20http%3A%2F%2Fwww.rtcduurstede.nl%2Frtc-damesweekend2020|title:RTC%20damesweekend%202020|target:%20_blank|”][vc_text_separator title=”#VAKANTIE” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meters maken – RideSolo 150+ 200+

Het lijkt er een beetje op dat de echt lange RideSolo ritten weer wat afnemen, enkele leden maken nog steeds ritjes van +200 maar hiermee staan deze ritten eigenlijk onderaan de overzichten die wij de laatste RideSolo’s met jullie hebben gedeeld.

Tegelijkertijd zien we dat er andere leuke ritjes ontstaan, verschillende leden binden een tas op de fiets en gaan het avontuur tegemoed, fietsen heerlijk in de vakantieomgeving een rondje of zoals Matthijs fiets van (of naar) vakantiebestemming terwijl partnerlief met de kinderen op de achterbank deze rit in de auto aflegt.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]In 2016 hebben we met RTC deelgenomen aan La Marmotte, tijdens dit evenement sluit je af met de beklimming van de “Nederlandse Berg” zoals deze tijdens de Tour genoemd wordt de Alpe d’Huez. Eens kijken wat de tijden van onze leden zijn van het Strava segment. [/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”600×600″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Leaderbord-Alp.png” caption=”RTC Leaderboard Alpe d’Huez”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”200×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/08/Segment-Alp.png” caption=”Als het niet op Strava staat..”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Ben jij nog in de buurt van de Alp d’Huez dit jaar, probeer dan eens of je sneller kan zijn dan je clubgenoten![/vc_column_text][vc_column_text]Strava is een mooie en leuke manier om je ritten bij te houden, dit kan prive maar je kunt jou activiteiten ook delen met anderen. Wij horen steeds vaker dat in tijden van #RideSolo het volgen van clubleden op Strava motiverend werkt om zelf te gaan fietsen. Wij vinden het leuk als RTC leden die Strava gebruiken ook lid worden van onze RTC Duurstede Strava Club Ben je nog geen lid, meld je dan aan want misschien staat er in een van de aankomende #RideSolo nieuwsbrieven wel een leuke #Challenge die je niet wilt missen maar wel Strava voor nodig hebt 🙂[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”100×100″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2017/11/Strava-1.png” caption=”klik op het logo voor de RTC strava groep” link=”https://www.strava.com/clubs/rtcduurstede”][vc_text_separator title=”MARCELSMOOISTE” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Marcels Mooiste

Marcels mooiste dankt haar aan een van de beste RouteMeister van Europa, althans als de redactie hiervoor een prijs mocht uitreiken!Naast Marcel beschikt RTC Duurstede uiteraard over legio routetoppers, zeg maar het FC Barcelona van routemeisters is lid van onze vereniging. Vandaar dat in deze rubriek ook regelmatig ruimte is voor een van de andere toppers!

Vorige maand hadden wij een gravelroute van Michel. Deze week een “bekend” rondje met een twist van de naamgever.[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Rondje zonder pontje (maar dan anders…) 118km

Ik zie veel RTC-ers het rondje zonder pontje fietsen. Die route gaat, bijna volledig over de dijk, naar Vianen, Rhenen en weer terug naar Wijk.

Dit is daar een wat langere variant op. Ook deze route gaat eerst naar Vianen, maar gaat daarna in zuidelijke richting naar Beesd en vervolgens richting Zaltbommel. Bij Zaltbommel ga je niet de brug over maar je gaat naar het oosten richting Tiel. Vanaf Tiel ga je vervolgens naar Rhenen en pak je nog even de Koerheuvel mee (NIET overslaan!). Voor een eventuele koffiestop (op71 km) is dit een leuk adresje: het Dijkhuis

Hier vindt je de Marcels Mooiste van deze maand.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/06/mm-juli.png” caption=”RZP XXL”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Heb jij nog een leuke route die je met RTC leden wilt delen? stuur deze naar de redactie info@rtcduurstede en misschien staat jou route hier de volgende keer wel.[/vc_column_text][vc_text_separator title=”ENTERTAINMENT” color=”sky” border_width=”4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Home entertainment

In de auto naar je vakantie bestemming, de kinderen slapend op de achterbank of liggend op je strandbedje, luister en genieten van een mooie podcast, tijdschrift of ’s avonds met de tapblet in de tuin een leuke sportdocu, je vindt ze hier.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Podcast
We hebben al eerder verwezen naar de podcast van De Grote Plaat. In de meest recente aflevering hebben John &  Blaudzun Anne van der Breggen te gast. Een openhartig en grappig gesprek over piano spelen, wielrennen en haar coach.
De Grote plaat met Anne van der Breggen[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Boek
Al dertig jaar schrijft Wilfried de Jong over wielrennen. De man en zijn wielerverhalen is een bundeling van zijn columns en korte verhalen. Noem het gerust een ‘wielerbijbel’. Het nieuwste boek van Wilfried de Jong sleurt je mee naar grote rondes en klassiekers, bergtoppen en valpartijen, modderstromen en massasprints. De Jong beschrijft zijn lievelingssport fantasievol, in een beeldende stijl. De lezer zit met dit complete fietswerk boven-op de wielersport.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Andere tijden sport
Wederom heeft andere tijden sport een mooie docu gemaakt, deze keer over radio tour, de radio zender waar vele van ons mee zijn opgegroeid.
[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”490×320″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/07/radio-tour.png” link=”https://www.npostart.nl/VPWON_1311785″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Zo won Jan Jansen de Tour
Jan Janssen is in 1968 de eerste Nederlander die de Tour de France wint. Op de laatste dag van de Tour rijdt hij zichzelf in het geel door in de tijdrit sneller te zijn dan de Belg Herman van Springel. Jan Janssen gaat op de schouders op de wielerbaan van Vincennes en pinkt een traantje of twee weg.[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=EnWmBMugnR0″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][/vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”VERTEL HET ONS” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

Vertel het ons.

Is er iets wat je anders gedeeld had in onze gezamenlijke avond- en weekendrit, vertel het ons, door jou belevenis of gedachte te delen. Mail ons info@rtcduurstede.nl

Veel plezier komend weekend[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”MET DANK AAN” color=”sky” border_width=”4″][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2020/04/sponsoren.png”][vc_text_separator title=”GOED WEEKEND, WEES VOORZICHTIG, BLIJF GEZOND!” i_icon_fontawesome=”fa fa-bicycle” color=”sky” style=”shadow” border_width=”10″ add_icon=”true”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”50×50″ alignment=”center” onclick=”custom_link” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2016/02/logo.png” link=”http://www.rtcduurstede.nl/” caption=”RTC Duurstede”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”80×80″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2017/11/Strava-1.png” caption=”Strava” link=”https://www.strava.com/clubs/rtcduurstede”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”50×50″ alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2018/03/instagram.jpg” caption=”Instagram” link=”https://www.instagram.com/rtc.duurstede.1981″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”50×50″ onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” caption=”Facebook” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2018/04/facebook.jpg” link=”https://www.facebook.com/RTCduurstede/”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator color=”black” style=”shadow” border_width=”4″][vc_column_text]

Vorige editie lezen, klik op onderstaande button.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”overzicht van alle RideSolo nieuwsbrieven ” style=”gradient-custom” gradient_custom_color_1=”#ffff00″ gradient_custom_color_2=”#fe0000″ shape=”round” size=”lg” align=”center” i_icon_fontawesome=”fa fa-book” add_icon=”true” link=”url:%20http%3A%2F%2Fwww.rtcduurstede.nl%2Fridesolo|title:RideSolo%20Nieuwsbrief||”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]