Nieuws van de RTC Damesgroep

Sinds we in April de trainingen terug hervat hebben zijn er al heel wat leuke kilometers gereden bij de dames.

Het begon met een kick-off voor de wegkapiteins eind maart, inzoomend op verbeterpunten naar het nieuwe seizoen; wat kan beter en veiliger? Daarnaast werden de wensen geïnventariseerd over trainingen en materiaal.

Met deze informatie en onder de deskundige leiding van Bea Winters zijn de eerste clinics ten uitvoer gebracht; rijden in groep, klimmen-en-dalen training, goed bochten aansnijden en een workshop “pech onderweg”.

Corona leerde ons om in kleinere groepen te fietsen en daar houden we ons nog steeds aan; gewoon omdat het veiliger is en je eigenlijk beter kan trainen. Bij het verzamelen bij PPC op woensdag om 19u, wordt de equipe opgesplitst op snelheid tot maximaal 8 personen per groep. Elke ploegje krijgt een wegkapitein toegewezen, daarna volgt de instructie van de oefening en wordt er weggefietst. Afhankelijk van de training groeperen we tussentijds op een op voorhand aangewezen plaats. Erg leuke en leerzame clinics waar we met zijn allen beter van worden.

Naast de woensdag trainingen zijn er ook al diverse initiatieven geweest op zaterdag en zondag. Zo bolden er 8 dames de 11-merentocht in Sneek, waar zij strak in tenue een mooie ronde reden. Er was de Dauwtrap route, ’s morgen op hemelvaart om 6uur de fiets op en onderweg een heerlijk ontbijt. Uiteraard waren we ook present op de PPC sponsortocht, niet alleen als rijders maar ook een aantal RTC-vrijwilligers maakten deze zonnige tocht voor 170 deelnemers door onze eigen streek mogelijk. De laatste rit was afgelopen weekend; al gravellend op de kroondomeinen in Apeldoorn, vroeg uit de veren om “wild” te spotten… Je leest het goed; wij hebben ook een gravel- &mountainbike damesclub!

Heeft dit alles vruchten afgeworpen? We gaan het zien wanneer het tijdrit rondje op midzomernacht gereden wordt …