[vc_row][vc_column][vc_column_text]28e RTC Duurstede Mergelland toer 2019

En daar staan we dan op 7 april jl. met 31 enthousiaste toerders m/v van RTC Duurstede voor onze jaarlijkse Mergelland toer. Mooi: een grote opkomst en nog leuker is de deelname van veel nieuwe leden, super.

Als gewoonlijk verzamelen we op het tennispark in Spaubeek, inmiddels een vertrouwd en zeer gewaardeerd adres. Met een net nieuwe uitbater die ons enthousiast welkom heet met koffie en Limburgse vlaai.
De start kan beroerder, top.

Ja, en dan het weer: rustig windje uit het Oosten en een start temperatuur van 12 graden die al snel oploopt naar 22 graden.
We starten dus met korte broek en de mouwtjes kunnen al na zo’n uurtje uit. Dat is lekker koersen na de winterperiode.

Voor vertrek, nog even een spannend moment; we starten met 3 groepen, 3 afstanden (127, 112 en 85 km). M.n. de laatste groep vraagt even wat improvisatie; ook voor de nieuwe leden die het Limburgse land nog niet zo kennen moet het een leuke dag worden!
Vervolgens ontvouwt zich dan voor de meesten het jaarlijkse parkoers van de Mergelland, voor de ‘nieuwkomers’ met de nodige spanning hoe dit avontuur gaat verlopen.

De snelle A-jongens storten zich op de 127 km, de iets langzamere renners starten gezamenlijk voor de 112 km, gevolgd door de gemengde groep van ervaren en nieuwe fietsers die de 85 km, afwisselend klimmend en dalend zullen wegtrappen.
Na de Bemelerberg, de eerste serieuze klim, weten de meesten al wat het vandaag gaat worden. Besluiten worden genomen, routes herzien, reputaties op het spel gezet, enkelen gaan verder op eigen tempo.

Van het groepje van 12 (112 km), gaan er 6 richting Eijsden voor een extra lus van ca. 15 km en daarmee 127 km. De overige 6 (Gerard Koning, Nico Arnoud de Calavon, Rob de Heus, Lambert Klok, Wim van Engelen en Hans Spenkelink)) blijven de route ‘west naar oost’ volgen, waar al snel de diverse heuvels elkaar opvolgen. Iedereen kan het goed aan; bovenaan elke klim wachten we tot iedereen er is, waarna we compleet weer verder koersen.
Via een klein stukje België volgt de geweldige klim naar het hoog(s)tepunt van de dag: Drielandenpnt.
[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”500×500″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2019/04/Hans.jpg” caption=”Foto: Hans Spenkelink, op zijn hoog(s)tepunt van de dag.”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Helaas eindigt hier voor Rob zijn Mergelland avontuur.
Door een ongelukkige val bij bijna stilstand breekt de derailleur volledig af.
Na de 3-Landenpunt afdaling gaat het via Vaals naar de pauze in Vijlen. Hier treffen we alle RTC groepen weer voor een heerlijke pauze op het terras.
[/vc_column_text][vc_gallery type=”image_grid” source=”external_link” external_img_size=”300×300″ custom_srcs=”#E-8_aHR0cCUzQSUyRiUyRnJ0Y2R1dXJzdGVkZS5ubCUyRndwLWNvbnRlbnQlMkZ1cGxvYWRzJTJGMjAxOSUyRjA0JTJGYjUyNjA0ODItMjhlMC00Mjc3LTgyYzctNWY4YjE2ODQ4MzcyLmpwZyUyQ2h0dHAlM0ElMkYlMkZydGNkdXVyc3RlZGUubmwlMkZ3cC1jb250ZW50JTJGdXBsb2FkcyUyRjIwMTklMkYwNCUyRm1vY2tpbmctMS5qcGclMkNodHRwJTNBJTJGJTJGcnRjZHV1cnN0ZWRlLm5sJTJGd3AtY29udGVudCUyRnVwbG9hZHMlMkYyMDE5JTJGMDQlMkY2NjdhYzUzYy1iZGM3LTQ4NmYtOTI0OS1kNDYyZWIwNGFlNGMuanBn” el_class=”Foto: Koffie of frisje met heerlijke Limburgse vlaai op het zonovergoten terras van de Vijlerhof.”][vc_column_text]Foto: Koffie of frisje met heerlijke Limburgse vlaai op het zonovergoten terras van de Vijlerhof.[/vc_column_text][vc_column_text]Na de pauze gaan alle groepen weer op pad. Met weer 12 toerders vervolgen ook wij de route. Maar ook nu weer een splitsing, voor de Gulpenerberg. Na de Fromberg gaat de route naar Schin op Geul, om
de lus met de Keutenberg (max. 24%) te pakken. Vervolgens rest dan nog een laatste stuk in strak tempo, licht dalend, terug naar Spaubeek.

Alle RTC-groepen komen gelukkig gezond en wel weer samen in Spaubeek. Na de douche kunnen we op het terras uitblazen met een frisje of pilsje in de zon: het leven is goed. We genieten na van een zeer geslaagde sportdag, iedereen is enthousiast over de tocht en de organisatie.

De uitbater van het tennispark heeft voor de liefhebbers een heerlijke maaltijd klaargemaakt. We genieten op het terras nog even verder van een salade met frites met Limburgs zuurvlees (draadjesvlees), voor enkele een couscous-salade.
[/vc_column_text][vc_column_text]Mooi om maandagochtend in de WhatsApp te zien dat iedereen heeft genoten; Sommige leden gaven de dag in Limburg wel een heel persoonlijk tintje! (foto: Klimmen) [/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”500×500″ alignment=”center” onclick=”link_image” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2019/04/85d6a6fe-bfba-4a2c-958e-68b69828d6cc.jpg” caption=”klimmen in Klimmen”][vc_column_text]Meer foto’s van deze mooie dag vind je HIER[/vc_column_text][vc_column_text]
Met sportieve groet,
Hans (J.Guillem) Spenkelink
Walter Temmink
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]