RTC lidmaatschap

Als lid van RTC Duurstede kun je meedoen aan al onze activiteiten: o.a. trainingsinstructie, avondenritten, clinics, weekendritten, ATB, winterspinning en (meerdaagse) evenementen in binnen en buitenland. 

De kosten voor het lidmaatschap bedragen €100,- per jaar. Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar (van 1 januari tot en met 31 december). Vanaf september is het nog mogelijk om “September lid” te worden, dit lidmaatschap loopt van september tot december het opvolgend jaar (16 maanden) en kost €148,-. Het opzeggen van het lidmaatschap moet schriftelijk gedaan zijn voor 1 december van elk jaar bij de penningmeester (penningmeester@rtcduurstede.nl). 

Kleding

De RTC Clubkleding is inbegrepen in het lidmaatschap van de vereniging. Alle leden ontvangen om de 3 jaar een uitgebreid kledingpakket (zomer- en winterkleding). Dit kledingpakket van Bioracer geeft het gehele jaar door de bescherming en comfort die je van goede kleding verwacht. Word je lid in de tussenliggende jaren dan ontvang je een basis pakket bestaande uit een zomershirt, een korte koersbroek en een windstopper. In dat geval wordt er een eigen bijdrage voor de kleding van 25€ gevraagd.

De kleding wordt 3-4 keer per jaar besteld. Op het moment dat de webshop open gaat krijg je hier een bericht over. Vragen over de kleding kan je stellen aan de penningmeester (Penningmeester@rtcduurstede.nl)

Tijdens alle clubactiviteiten zijn RTC Leden herkenbaar aan de RTC clubkleding.

NTFU

RTC Duurstede is als vereniging aangesloten bij de NTFU. Als lid van RTC Duurstede ben je dus
ook automatisch lid van de NTFU. Met een NTFU lidmaatschap ontvang je o.a. korting bij deelname aan 
NTFU toertochten, kortingen op trainingen en clinics georganiseerd voor toerfietsers. Tevens ontvang je 6x per jaar Fietssport Magazine en is je fiets verzekerd

Onze sponsoren

RTC Duurstede wordt al een groot aantal jaar gesponsord door 4 grotere (lokale) ondernemingen:

Door deze sponsoring zijn wij instaat om diverse sportieve activiteiten te organiseren voor onze leden en om 1 keer per 3 jaar nieuwe herkenbare fietskleding aan te schaffen voor onze leden. Als RTC Duurstede zijn wij erg blij met onze nauwe samenwerking met deze bedrijven. Wij proberen in gezamenlijkheid invulling te geven aan onze sponsorrelatie. Zo organiseren wij voor PPC een jaarlijkse Toertocht voor klanten, voor het Rijwielpaleis organiseren wij een graveltocht, bij Ftit4all houden wij onder andere onze wintertraining en bij Footconnection worden diverse bikfittings uitgevoerd.

RTC Trainingen

Met enige regelmaat organiseren wij voor alle RTC leden die hier behoefte aan hebben trainingen & clinics. Deze worden veelal gegeven door onze eigen trainers die via de NTFU zijn opgeleid of via externe partijen die clinics organiseren.  

Fietsfit de winter door

Samen met andere RTC leden blijven sporten en fitter de wintermaanden door? Bij Fit4All zijn hier legio mogelijkheden voor!


Wegkapiteins

Wij rijden tijdens onze ritten onder begeleiding van wegkapiteins die samen met de fietsers zorg dragen voor de veiligheid, gedrag en route.

Omdat RTC Duurstede het belangrijk vind dat onze leden veilig onderweg zijn fietsen alle groepen onder begeleiding van een of meerdere wegkapiteins.
Onze wegkapiteins hebben met certificaat via de Wieleracademie succesvol de opleiding Wegkapitein afgerond.
Wieleracademie.nl is het samenwerkingsverband tussen de Wielerbonden KNWU en NTFU. Het doel van de samenwerking is het gericht, maar toegankelijk, opleiden van sportkader in de wielersport.

Onze wegkapiteins houden toezicht op de veiligheid van de groep, hanteren onze gedrags-en-veiligheidscode, zetten routes uit en zien toe op de snelheid van de groep. Wij verwachten van onze leden dat zij de aanwijzigingen van de wegkapitein opvolgen.
Tijdens het jaarlijks WK overleg evalueren de wegkapiteins hun ervaringen met elkaar en worden afspraken daar waar nodig bijgesteld.


RTC geschiedenis,

De RTC (Ren en Toerclub) Duurstede werd opgericht op 16 februari 1981 en is gevestigd in Wijk bij Duurstede. In het verleden was deze plaats erg belangrijk in de wielersport, omdat hier de Nederlandse Clubkampioenschappen werden verreden. Omdat het in onze regio te gevaarlijk werd zijn deze kampioenschappen medio de jaren zeventig verhuist naar Dronten. Na een vrij lange tijd moest de wielersport weer terugkomen in Wijk. Het werd dus tijd voor een nieuwe club in Wijk bij Duurstede.

Uiteindelijk zijn we begonnen als toerclub, maar zochten aansluiting bij de KNWU omdat deze zowel wedstrijd als toerverenigingen liet aansluiten. In eerste instantie waren we niet echt gericht op de wedstrijden, maar in ons oprichtingsjaar werd er al gelijk een Ronde van Wijk georganiseerd. Dit was de aanzet tot maar liefst de organisatie van totaal 25 van deze jaarlijkse wedstrijden.

Tegenwoordig organiseert RTC Duurstede alleen nog activiteiten voor haar leden.
Wij proberen iedere maand een activiteit op de agenda te hebben waarbij het voor fietsers van alle niveaus uitdagend en leuk is om deel te nemen. Door het aanbieden van verschillende routes en afstanden hebben de leden de keuze om aan te sluiten bij de groep van zijn/haar keuze.

Op dit moment fietsen wij met 6 verschillende niveaugroepen waarvan 2 damesgroep.
In de winter rijden we met onze MTB of CX op de Utrechtse Heuvelrug en gaan we gezamenlijk spinnen. Ook zijn er altijd “diehards” die tijdens de wintermaanden op de racefiets blijven zitten. Op onze activiteiten agenda staan een paar leuke activiteiten die jaarlijks terugkomen.
Wij openen het wegseizoen traditiegetrouw op de eerste zondag van maart met onze openingstocht.
In de tussenliggende maanden proberen activiteiten te organiseren die iets verder van de “vertrouwde” omgeving plaatvinden. Al vroeg in het seizoen staat al jaren de Mergellandtocht op de agenda, in April zie je al een zwart/geel RTC peloton over de Limburgse heuvels ploeteren. Een kleine maand later zoeken wij iets langere en steilere klimmen op in Duitsland. Dit alles om ons klaar te stomen voor een binnen- of buitenland activiteit dat meestal in juni of juli plaatsvind.
Net voor de sluitingstocht op de laatste zondag van september gaan we ook al weer met de MTB op pad, dit doen wij tijdens ons ATB weekend. Alle activiteiten vind je terug op onze. evenementen pagina
Kortom veel variatie op de fiets binnen de RTC Duursted