RTC lidmaatschap

Als lid van RTC Duurstede kun je meedoen aan al onze activiteiten o.a. trainingsinstructie, avondenritten, clinics, weekendritten, ATB, winterspinning en (meerdaagse) evenementen in binnen en buitenland.

De kosten voor het lidmaatschap bedragen €96,- per jaar.
Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar (van 1 januari tot en met 31 december).
Vanaf september is het alleen nog mogelijk om “September lid” te worden, dit lidmaatschap loopt van september tot december het opvolgend jaar (16 maanden) en kost €144,-

Kleding

Kleding is inbegrepen bij de kosten van het lidmaatschap.
Alle leden ontvangen om de 3 jaar een uitgebreid kledingpakket ter waarde van ruim €200,- Dit kledingpakket geeft het gehele jaar door de bescherming en comfort die je van goede kleding verwacht. Wordt je lid in de tussenliggende jaren dan ontvang je een basis pakket bestaande uit een zomershirt en een korte koersbroek. Extra kledingstukken kunnen mits voorradig tegen inkoopsprijs worden aangeschaft.

Tijdens alle clubritten zijn RTC Leden dit jaar herkenbaar een nieuwe clubkleding.

NTFU

RTC Duurstede is als vereniging aangesloten bij de NTFU. Als lid van RTC Duurstede ben je dus ook lid van de NTFU. Met een NTFU lidmaatschap ontvang je o.a. korting bij deelname aan NTFU toertochten , kortingen op trainingen en clinics georganiseerd voor toerfietsers. Tevens ontvang je 6x per jaar Fietssport Magazine en is je fiets verzekerd.

Onze sponsoren

Vanaf 2019 fietsen wij in de kleding van Bioracer,
Door onze sponsoren Rijwielpaleis Bilthoven, Fit4All, Plinten en Profielen Centrale is het mogelijk de leden van RTC Duurstede tegen zeer gunstige tarieven te voorzien van kleding.

RTC Duurstede fietst op 6 verschillende niveaus verdeeld over 5 dagen.

Door de weeks fietsen er bij ons 5 niveaus:

Op woensdag fietsen de dames 23 & 26 groepen.
Op dinsdag en donderdag  fietsen de 29, 32 & 35 groepen.
In het weekend draaien de 29 & 32 een een dubbele programma, zij fietsen zowel op zaterdag als op zondag.
Zaterdagochtend fietst er ook een 26 groep. In het weekend is er geen 35 groep.
Alleen op woensdag hanteren wij ladies only groepen, alle andere groepen zijn voor alle leden open.

RTC Trainingen

Wij organiseren voor alle RTC leden die hier behoefte aan hebben trainingen. Klik op het foto voor meer info.

Startlocatie

Alle activiteiten (mits anders aangeven) starten vanaf de verzamelplaats zoals je in de agenda bij de betreffende groep staat aangeven.
In april en september starten de avondritten om 18:30 uur. De andere maanden om 19 uur. Klik op het foto voor meer info.

Spinning

Van begin oktober tot eind maart gaan wij spinnen. Speciaal voor RTC Duurstede organiseert Fit4All tijdens de wintermaanden de “woensdagavond Spinning”. Deze spinning les duurt 1½ uur en het programma is meer gericht op fietsers en duursporters. Klik op de foto voor meer info.

Wegkapiteins

Wij rijden tijdens onze ritten onder begeleiding van wegkapiteins die samen met de fietsers zorg dragen voor de veiligheid, gedrag en route.

Omdat RTC Duurstede het belangrijk vind dat onze leden veilig onderweg zijn fietsen alle groepen onder begeleiding van een of meerdere wegkapiteins.
Onze wegkapiteins hebben met certificaat via de Wieleracademie succesvol de opleiding Wegkapitein afgerond.
Wieleracademie.nl is het samenwerkingsverband tussen de Wielerbonden KNWU en NTFU. Het doel van de samenwerking is het gericht, maar toegankelijk, opleiden van sportkader in de wielersport.

Onze wegkapiteins houden toezicht op de veiligheid van de groep, hanteren onze gedrags-en-veiligheidscode, zetten routes uit en zien toe op de snelheid van de groep. Wij verwachten van onze leden dat zij de aanwijzigingen van de wegkapitein opvolgen.
Tijdens het jaarlijks WK overleg evalueren de wegkapiteins hun ervaringen met elkaar en worden afspraken daar waar nodig bijgesteld.

RTC Duurstede GPS routes

Veel leden bezitten een fietsnavigatiesysteem die gebruikt wordt ter ondersteuning tijdens ritten. RTC Duurstede maakt gebruik van de website Ride with GPS (RwGPS) om routes te delen met haar leden.
Je kunt de route ‘downloaden’ op je GPS apparaat (b.v. Garmin of Mio) en de route dan eenvoudig volgen en laten routeren.
Via onderstaande knop vind je enige uitleg hierover plus de links naar de diverse RTC groepen op RwGPS.

Gedrags- en Veiligheidscodes toerfietsen RTC Duurstede

RTC Duurstede hecht grote waarde aan veiligheid, via onderstaande link vind je onze Gedrags- en Veiligheidscode.

RTC Duurstede bestuurssamenstelling:

Walter Temmink: voorzitter
Harrie Lantinga: Penningmeester 
Steffi Thuysbaert: Secretaris
MArjanne Lam: algemeen bestuurslid.

RTC geschiedenis,

De RTC (Ren en Toerclub) Duurstede werd opgericht op 16 februari 1981 en is gevestigd in Wijk bij Duurstede. In het verleden was deze plaats erg belangrijk in de wielersport, omdat hier de Nederlandse Clubkampioenschappen werden verreden. Omdat het in onze regio te gevaarlijk werd zijn deze kampioenschappen medio de jaren zeventig verhuist naar Dronten. Na een vrij lange tijd moest de wielersport weer terugkomen in Wijk. Het werd dus tijd voor een nieuwe club in Wijk bij Duurstede.

Uiteindelijk zijn we begonnen als toerclub, maar zochten aansluiting bij de KNWU omdat deze zowel wedstrijd als toerverenigingen liet aansluiten. In eerste instantie waren we niet echt gericht op de wedstrijden, maar in ons oprichtingsjaar werd er al gelijk een Ronde van Wijk georganiseerd. Dit was de aanzet tot maar liefst de organisatie van totaal 25 van deze jaarlijkse wedstrijden.

Tegenwoordig organiseert RTC Duurstede alleen nog activiteiten voor haar leden.
Wij proberen iedere maand een activiteit op de agenda te hebben waarbij het voor fietsers van alle niveaus uitdagend en leuk is om deel te nemen. Door het aanbieden van verschillende routes en afstanden hebben de leden de keuze om aan te sluiten bij de groep van zijn/haar keuze.

Op dit moment fietsen wij met 6 verschillende niveaugroepen waarvan 2 damesgroep.
In de winter rijden we met onze MTB of CX op de Utrechtse Heuvelrug en gaan we gezamenlijk spinnen. Ook zijn er altijd “diehards” die tijdens de wintermaanden op de racefiets blijven zitten. Op onze activiteiten agenda staan een paar leuke activiteiten die jaarlijks terugkomen.
Wij openen het wegseizoen traditiegetrouw op de eerste zondag van maart met onze openingstocht.
In de tussenliggende maanden proberen activiteiten te organiseren die iets verder van de “vertrouwde” omgeving plaatvinden. Al vroeg in het seizoen staat al jaren de Mergellandtocht op de agenda, in April zie je al een zwart/geel RTC peloton over de Limburgse heuvels ploeteren. Een kleine maand later zoeken wij iets langere en steilere klimmen op in Duitsland. Dit alles om ons klaar te stomen voor een binnen- of buitenland activiteit dat meestal in juni of juli plaatsvind.
Net voor de sluitingstocht op de laatste zondag van september gaan we ook al weer met de MTB op pad, dit doen wij tijdens ons ATB weekend. Alle activiteiten vind je terug op onze. evenementen pagina
Kortom veel variatie op de fiets binnen de RTC Duursted