[vc_row][vc_column][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”400×400″ onclick=”custom_link” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2019/05/789b6c7b-132a-4474-86d7-debd0538fbb5.jpg” link=”https://www.ruitendrie.nl/evenementen/hel-van-twente/”][vc_column_text]Hel van Twente met ‘de wind vol op de kop’, kopte het dagblad Tubantia in haar artikel over de 31ste Hel van Twente.

Met 14 enthousiaste toerders van RTC Duurstede zijn we dit jaar afgereisd naar de grootste doordeweekse NL toertocht in het mooie Twente.
[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2019/05/Hel1.jpg”][vc_column_text]Lisette Martens, Mironne Onink, Theo Wiegers, Theo Mocking, Lambert Klok, Frans van Aurich en Wim Ruiterkamp reden de 100km toer.
Wat een geweldige foto zo aan het eind van de Hel, moe maar voldaan zullen we maar zeggen.
[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”600×600″ custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2019/05/Hel2-1.jpg”][vc_column_text]Op de 160km route konden aan de bak Henny ‘de brommer1’ Bergman, Wil ‘op karakter’ van ’t Erve, Gerard ‘Freire’ Koning, Harrie ‘de brommer2’ Lantinga, Walter ‘de Tukker’ Temmink, Emile ‘de Bergkoning’ Smids en Hans ‘de Sfinx’ Spenkelink.

15 mei was het weer zover. Na weken van nerveuze voorbereidingen en vele berichten via de HvT APP konden we aan de bak. Ons gezelschap van de dag beloofde een ‘strakke dappere’ toer en dat werd het.

Wisten jullie overigens al dat van Henny en Harrie wordt gefluisterd dat zij als baby in 2-takt ‘brommer’ benzine werden gewassen ?
Dat Wil naast een fantastisch fietsvermogen stiekem heel veel ‘op karakter’ doet ?
[/vc_column_text][vc_column_text]Dat Gerard om in conditie te komen net als Oscar ‘Freire’ in het voorjaar maar 1x aan zijn fietsventiel hoeft te ruiken ?
Dat Walter als ‘de Tukker’ (naam voor mensen geboren in Twente) veel thuisvoordeel heeft tijdens de Hel van Twente ?
Dat Emile eigenlijk de enige echte “Bergkoning’ is, maar het zelf nog niet weet ?
En dat Hans zo stil op z’n fiets zit dat men vermoedt dat hij ‘de Sfinx’ is ?
Kortom, een illuster toergezelschap wat vol vertrouwen begon aan deze uitdaging. De ‘Hel’ liet niet langer op zich wachten.

Maar eerst een welverdiende dikke pluim aan de organisatie. Wat een geweldige entourage hebben de mannen en vrouwen vrijwilligers van RuitenDrie ook dit jaar weer voor elkaar gekregen. Naar verluidt is met circa 150 vrijwilligers de organisatie opgepakt om het ruim 1.600 toerders weer super naar de zin te maken.
Werkelijk aan alles is gedacht om het iedereen naar wens te maken. Wat op mij vooral veel indruk maakt is het enthousiasme en de rust waarmee alles wordt gedaan. RuitenDrie kan zeer verdiend heel trots zijn op dit prachtige evenement.

RuitenDrie had naast de 80-, 100- en 160 km route ook voor het eerst een 200km route uitgezet. Alles prachtig ge-pijld en .GPX routes beschikbaar, top.

Wij vertrokken voor de 160km Hel rond 10.00 uur vanaf het sportpark in Almelo. Wel een beetje (te) laat maar het bleek een goede investering in de teamspirit van de dag en het RTC clubgevoel.
[/vc_column_text][vc_column_text]Dit jaar liep de route weer met ‘de klok mee’.
Het eerste vlakke gedeelte ging met volle Oostenwind mee in een pittig tempo richting de Sallandse Heuvelrug waar de eerste uitdaging, de ‘Lemelerberg’ al op ons stond te wachten. Dat bultje verteerde iedereen perfect en vanaf hier ging het met de wind van de zijkant richting Ommen. Onder het mooie Vechtdal via Beerze ging de toer verder naar het Oosten waar de wind langs het kanaal recht op kop stond.
Na een korte koffiestop weer verder tegen de wind in naar Ittersbeck in Duitsland waar de vele heuvels pas echt gingen beginnen.
De wind had de reserves al aardig aangesproken dus het heuvelen voelden een aantal van ons groepje al goed in de benen.
Via de heuvels voor Uelsen kwamen we terug in het mooie Twentse land om na 130km te genieten van “appelgebak met” op het zonnige terras van Tante Sien in Vasse.
[/vc_column_text][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”600×600″ custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2019/05/Hel3-2.jpg”][vc_column_text]Na de pauze volgde het laatste stuk met eerst nog de nodige heuvels op weg naar Ootmarsum om daarna in ‘volle galop’ richting Almelo te gaan.

Was het de wind mee en tegen? Was het de afstand ? Waren het de heuvels ? Of was het ons tempo tijdens deze toer ?
Hoe dan ook, de Hel had zijn werk weer gedaan.

Maar wat een heerlijke toerdag, we hebben super genoten.
Bij terugkomst op het Sportpark in Almelo als afsluiting een heerlijk broodje hamburger, een traktatie van RuitenDrie, met een verfrissing.

Na een lange dag konden we terug kijken op een zeer geslaagde toer.
Ruim 160km, gemiddeld dik 31km en 589 hoogtemeters.

RuitenDrie, bedankt voor jullie organisatie, het was weer perfect.
Mannen bedankt voor jullie humor, sportiviteit, gezelligheid en teamspirit.
De Sfinx heeft genoten, volgend jaar weer als het kan.

Met sportieve groet, Hans
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”600×600″ custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2019/05/8604902f-0aa4-4c92-b32a-e2a6ac163885.jpg”][/vc_column][/vc_row]