Hulp gevraagd! Recycle jouw oude wielershirts.

Twee mensen uit m’n netwerk, Tom Leezer en Tom Dumoulin werken hard aan het duurzaam maken van fietskleding. Hun bedrijf Velor Cycling bestaat ca 1,5 jaar en produceert wielerkleding van 100% gerecyclede plastics. Nu willen ze de cirkel gaan sluiten: van shirt naar shirt en iedereen kan daarbij helpen.

Het lijkt me leuk en goed om dit als wielervereniging RTC Duurstede te ondersteunen.

Shirts kunnen tot eind juli worden afgeleverd bij mij (Romulus 9); ik zorg voor een onze grote verzending naar Velor.  

Doe je mee?

Walter Temmink


Velor Cycling

Heb jij wielertruien waar u vanaf wilt? En staat op het etiket dat ze voor minstens 85% uit polyester bestaan? Stuur ze naar ons op!

Na talloze beklimmingen, urenlange trainingen en talloze wasbeurten komt er een moment dat je fietskleding versleten raakt. Maar wat doe je dan met je oude fietskleding? Waarschijnlijk gooi je het achter in je kast of in de prullenbak. Dat is zo zonde! Als je ervoor kiest om het weg te gooien, belandt je fietskleding waarschijnlijk in een verbrandingsoven, wat niet bijdraagt aan een schonere wereld. En dat is precies wat we willen veranderen, zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van de prachtige natuur om ons heen.
Onze missie is om volledig circulaire fietskleding te maken met een minimale impact op de natuur. Om dit te bereiken hebben we jouw hulp nodig! Vorig jaar hebben we met succes één fietstrui gerecycled tot polyester korrels. Van deze gerecyclede korrels kunnen we weer garen maken, waarvan weer stoffen worden gemaakt om nieuwe wielertruien van te maken. En nu willen we dat opnieuw doen, maar dan op grotere schaal. Daarom zijn we op zoek naar wielertruien. 
Dus als je oude wielertruien in je kast hebt liggen met labels waarop staat dat ze voor 85% uit polyester bestaan, gooi ze dan alsjeblieft niet weg. Stuur ze naar ons op! Wil je meer weten: Velor Cycling