HEL VAN TWENTE 2022


Aan alle leden van RTC Duurstede, Beste RTC’ers,

 Op 18 mei 2022 organiseert ATV Ruiten Drie voor de 32e keer de Hel van Twente, een prachtige pittige toertocht door het Twentse land en de grensstreek van Duitsland.

De Hel van Twente staat inmiddels een aantal jaren op onze toeragenda en is ook al een paar gereden door een mooie groep RTC’ers.

Een geweldige klassieker die je niet mag missen !

Het zou leuk en gezellig zijn als we ook dit jaar met een RTC Duurstede delegatie kunnen afreizen naar Almelo waar we kunnen aanmelden (scan & go), kopje koffie voor vertrek drinken en starten.

Onderstaand de informatie die je ook kunt terugvinden op de website https://www.ruitendrie.nl/evenementen/hel-van-twente/ van ATV Ruiten Drie.


 (Ten Tusschers) Hel van Twente

 Na een door corona noodgedwongen pauze van twee jaar organiseert ATV Ruiten Drie als vanouds de Hel van Twente.

Het belooft wederom een fantastisch evenement te worden. De voorbereidingen zijn al in volle gang.

 Op woensdag 18 mei is het zover. Er zijn al aardig wat voorinschrijvingen op verschillende afstanden, dus schrijf je snel in.

Ten Tusschers Hel van Twente is inmiddels, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers, uitgegroeid tot de grootste midweekse toertocht van Nederland. De tocht is geschikt voor beginner tot gevorderde fietser door de volledige uitgepijlde routes van 60 ook geschikt voor e-bikers, 100, 160 en 200 kilometer met meerdere verzorgingsposten.

Niet voor niets noemt de NTFU de Hel van Twente 1 van de 10 tochten die je niet mag missen!

Het afwisselende parcours van de “Hel” loopt door de mooiste delen van Twente en Grafschaft Bentheim in Duitsland. Het glooiende heuvellandschap, de vlakke weilanden, de beboste natuurgebieden worden afgewisseld met de open akkers. De routes kun je in de dagen voor Ten Tusschers Hel van Twente downloaden via Fietssport.nl.

De tocht is door de NTFU bekroond met het keurmerk ‘Extra goed geregeld’, de hoogst mogelijke waardering.

Je bent woensdag 18 mei van harte welkom bij voetbalvereniging PH in Almelo op het sportpark De Schelfhorst. Hier zijn volop parkeerplaatsen, douche– en kleedruimten en een bewaakte fietsenstalling.

De start is tussen 08.30 en 09.30 uur. Start 60km tussen 9.30 en 10.00 uur.


Als je interesse hebt om deze prachtige tocht te rijden schrijf je dan snel in en laat het mij weten, zodat we afspraken kunnen maken over het gezamenlijk rijden en de starttijd in Almelo.

Laat dan ook weten welke afstand je gaat rijden. Mijn voorkeur is gezamenlijk de 160 km te rijden. Uiteraard kunnen er ook andere afstanden worden gereden.

Het advies is om tijdig on-line in te schrijven in verband met de belangstelling voor deze tocht. Zie de NTFU-Fietssport voor on-line inschrijven: https://www.fietssport.nl/toertochten/53651

 Ik zal een ‘Hel van Twente 2022” APP groep maken, waar we elkaar op de hoogte kunnen houden.

Let op: deze tocht is op een doordeweekse dag op woensdag.

met sportieve groet,

Hans Spenkelink


Hoi Hans, ik heb mij via de site van fietsport ingeschreven voor de Hel van Twente.

Hel van Twente