Heerlijk die zomer….en wat kunnen we daarna verwachten ?

Warme zomerse dagen, scholieren zijn klaar met dit schooljaar, de caravan is klaar voor de tocht naar het zuiden en koffers voor de vakantie worden gepakt. Net als voorgaande jaren is er in de komende 2 maand minder tijd voor gezamenlijke clubactiviteiten; velen gaan al dan niet op hun vakantieplek zelf op pad. Als RTC Duurstede wensen we jullie allemaal een hele fijne vakantieperiode! Hopelijk brengt die jullie naast plezier ook voldoende ontspanning. Ongetwijfeld komen we iedereen -uitgerust en wel- eind augustus weer tegen op de fiets.

Wellicht is september dan een mooie opmaat voor een 3-tal programma’s die we in herfst en winter gaan organiseren:

MTB mee met RTC.

Van oktober tot maart organiseren we samen met Nudge Cycling een programma met 8 clinics om veiliger en meer vertrouwd op de MTB, door trails te fietsen. Jouw technische skills krijgen een enorme boost. We starten medio oktober en plannen vrijdagmiddag of zaterdagochtend (afhankelijk van voorkeur). Daarnaast kan je deelnemen aan 1 of 2 georganiseerde MTB-tochten.

Meer informatie volgt. Wil je nu al meer weten of je aanmelden zoek dan contact met Ernst Geijtenbeek.

RTC Gravel next level.

Vanaf oktober starten we activiteiten om RTC’ers (meer) plezier te bieden door offroad te fietsen. Meer plezier, veiliger en beter door een aantal clinics/trainingen (bijv.“traject lezen”, bochten + sturen, remmen; verschillende ondergrond, omhoog/omlaag). Gravelen is “social riding”, daarvoor organiseren we maandelijkse een gravelrit in onze regio of in een aantrekkelijk gebied buiten de regio.

En natuurlijk organiseren en faciliteren we voor en met Rijwielpaleis Bilthoven de RWP Graveltocht november 2023. Eind augustus meer, maar wil je nu al meer informatie? Renzo Groenesteijn en Walter Temmink helpen je graag.

Fit de winter door met Fit4All.

Fit4All biedt in afstemming met RTC Duurstede een speciaal herfst/winterprogramma voor fietsers/wielrenners. Medio september starten we met:

Een speciale voorlichtingsavond waarbij informatie zal worden gegeven over training en testen.

Laat je testen in het begin van de winter, bespreek jouw doelen en samen maken wij een trainingsprogramma om in het voorjaar nog beter het seizoen te starten.

Wattbike training (training op wattage) gecombineerd met een aantal inspanningstesten. Iedere RTC’er kan op basis daarvan een heel specifiek trainingsprogramma volgen om conditioneel en fiets-technisch nog beter te worden.

Spinning voor wielrenners in de vorm van blok- en intervaltraining. Samen de beleving van het fietsen in groepen met uitdagende trainingen.

Naast het reguliere programma van Fit4all, (functionele/circuittraining, spinning) zal er maandelijks een special gegeven worden. Dit zal diverse facetten bevatten in de vorm o.a. special ride, core en stretch training.

Meer informatie volgt na de zomer.