Zomers intermezzo – graveltocht 9 juli 2022

Op initiatief van Hans stonden zaterdag 9 juli 11 gravellaars te popelen om te beginnen aan een graveltocht naar Soestduinen van ongeveer 70 km. Zomaar een graveltochtje midden in het wegseizoen. Een welkome afwisseling. Eigenlijk zouden we op deze dag een graveltocht van AXA Valleirenners rijden, die vanwege corona al een aantal keren was uitgesteld en later afgelast vanwege problemen met de vergunningverlening.

Het gravelpeloton bestond uitsluitend uit heren en wel van diverse pluimage. Maar zoals gebruikelijk was ook dit keer het motto “samen uit, samen thuis”. Het weer was super comfortabel. Weinig wind, een temperatuurtje van zo’n 20 graden en af en toe een prettig zonnetje. De route ging over de Ruiterberg richting Woudenberg en via de Griftdijk door de prachtige natuur van Den Treek op naar Soestduinen. Het was daar op de mooie golvende fietspaden erg druk met hardlopers en wandelaars. Oppassen geblazen dus. Met de imposante zandverstuivingen nog op ons netvlies ging de route verder richting vliegveld Soesterberg. Vanwege het broedseizoen van de veldleeuwerik was het zuidelijk gedeelte van het vliegveld gesloten en moest er een klein stukje worden omgereden tot de koffiestop bij restaurant Soesterdal. Hierna ging de route verder richting Austerlitz om bij zanderij Maarn de Utrechtse Heuvelrug af te dalen, waar sommige met ware doodsverachting zich naar beneden stortte. Voor de een een crime, voor de ander een passie.

De route was lekker afwisselend met behoorlijk veel onverhard. Daar doen we het toch voor. In de winter gravelen betekent vaak natte en blubberige omstandigheden. Nu lag de route er gortdroog en stoffig bij, ook wel eens fijn. Gelukkig geen pechgevallen; iedereen is weer veilig thuisgekomen. We kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd intermezzo van het wegseizoen.

Dank aan alle gravellaars voor de gezelligheid en leuk dat Willem als oud lid weer eens een tochtje met ons meereed.

Gerard

Klik op de foto en wordt doorgelinkt naar het filmpje van dit evenement op Instagram