Gravelnieuws

Komend weekend beloofd een heus gravelweekend te worden.

Een initiatief eerder dit jaar van Matthijs en Arjon werd opgevolgd door ruim 15 RTC-leden:     deelnemen aan de 6e editie van de Specialized Gravel Series met Banholt als de vertrouwde start- en finishlocatie. Prachtige gravel en onverharde paden in het Zuid-Limburgse Heuvelland en de Limburgse grensstreek, langs plekken die een uniek verhaal vertellen over het thema bevrijding en vrijheid aan het eind van WO II.

Voor degenen waarvoor 195 of 125 km te veel is of Banholt in Z-Limburg te ver is zijn er dit weekend nog 2 alternatieve ritten ; beide op mooie plekken:

Ermelose Graveltocht, zaterdag 10 september; 60 of 100 km over de schitterende Noord-Veluwe.De 2e editie van een mooie afwisselende – heide, bos en zand- tocht; startplek Ermelo Voor meer informatie:     https://www.vwv-ermelo.nl/toertochten/ermelose-graveltocht/

Strade Bianche – Bruisend Nijverdal zaterdag 10 september.

Voor witte gravelwegen hoef je niet per se naar Toscane af te zakken. Ook in Salland en Twente kun je prima over stoffige grind- en zandpaden stuiven. Een mooie gravelrit (deels verhard) door het golvende landschap van één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Prachtig gravelen door het nationale park de Sallandse heuvelrug en omstreken. Kilometervreters zetten hun tanden in de 120 kilometer lange route die als een spaghettisliert door de fraaie natuur kronkelt.

Daarnaast kun je kiezen uit 30, 60 of 90 km.