[vc_row][vc_column][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2018/10/Dolomieten1.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]In juni 2019 gaan we met de buitenlandweek van RTC Duurstede naar de Dolomieten.
Onze uitvalsbasis is Arabba. Arabba ligt op de route van de zéér spectaculaire Sella Ronde (4 hele mooie klimmen in 60 km.) Daarnaast is Arabba een prima uitvalsbasis voor diverse andere routes. De buitenlandweek is gepland van zondag 16 juni tot zondag 23 juni. We kunnen zo op een rustige dag heen- en terugrijden.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]We verblijven in hotel Pordoi in Arabba
Arabba is een klein plaatsje, met diverse winkeltjes en enkele terrasjes. Het plaatsje ligt op ca 1500 meter hoogte. Het kan ’s avonds dus wel flink afkoelen. Na een grondige zoektocht langs diverse accom-modaties (we hebben eerst vooral appartementen en grote vakantiehuizen gezocht) zijn we toch uitgekomen op een zeer aantrekkelijk geprijsd hotel in Arabba.
We verblijven in het hotel o.b.v. halfpension (ontbijt en avondeten).
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image source=”external_link” alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2018/10/Dolomieten-2019.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Fietsmogelijkheden in overvloed!
Zowel voor de echte klimmers als voor degenen voor wie het allemaal niet zo steil hoeft te zijn.
Wat heeft de omgeving van Arabba te bieden aan fietsroutes? Een greep uit de mogelijkheden.
De werkelijk waanzinnig mooie Sella Ronde; in slechts 60 km ga je over 4 cols en overbrug je bijna 1700 hoogte meters.
Een ronde over de Passo di Fedaia met een helling/afdaling van > 13 % en Pordoi. Het leuke van die ronde is, dat afhankelijk van de richting die je kiest hij of relatief eenvoudig is, of extreem zwaar.

Het hotel ligt ook aan de route van de Dolomieten marathon, we kunnen delen van die route gaan fietsen en zo bijvoorbeeld ook de Passo di Giao beklimmen (10 Km gemiddeld 9,9%) Maar het kan allemaal ook veel rustiger met routes over de Valparola, of een mooie lange route via Ortisei met beklimmingen die vrijwel niet boven de 7% komen.

Op zaterdag 22 juni fietsen wij in ieder geval de Sella Ronde. Die dag wordt de “Sella Ronda bike day” georganiseerd. De gehele dag is de route dan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en kunnen we dus volop genieten.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]We kunnen dus stellen, dat voor alle niveaus van de club A, B , C en Dames er ruim voldoende mogelijkheden zijn!
We gaan zeker niet alles als gehele groep fietsen. We bieden een aantal routes aan van verschillende afstand en zwaarte en ter plekke bespreken we dagelijks wie wat gaat doen zodat de niveaus enigszins bij elkaar liggen en het voor iedereen leuk blijft.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kan ik alleen maar fietsen?
Nee hoor, er zijn zat andere leuke uitstapjes; Denk aan een wandeling (of met de kabelbaan naar het restaurantje boven op de col de Rodella, met een geweldig panorama uitzicht (zie ook de foto hieronder). Vanaf de Pordoi kan je met lift naar de PIZ Boé (3151) en kom je in de sneeuw terecht. Maar ook andere uitstapjes en mogelijkheden liggen binnen handbereik.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image source=”external_link” external_img_size=”800×600″ alignment=”center” custom_src=”http://www.rtcduurstede.nl/wp-content/uploads/2018/10/Dolomieten4.jpg”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Meer informatie?
Alle leden hebben op 13 oktober 2018 een mail ontvangen m.b.t. kosten, vervoer opgaveformulier e.d. Mocht je deze mail niet hebben ontvangen, niet meer kunnen vinden of heb je toch nog vragen. Je kunt hiervoor terecht bij de tourcommissie.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]