[vc_row][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

RTC Dames 1e Klimclassic 2019  “Genieten en Afzien” 

[/vc_column_text][vc_column_text]Dit jaar hebben de dames een gezamenlijk doel om iedere woensdagavond voor te fietsen en fanatiek deel te nemen aan de maandelijkse clinics.

Een heuse “ KLIMCLASSIC”  vanuit Wijk bij Duurstede op GPS uitgezet voor zowel de rode groep als een voor de blauwe groep!!

– Rode route is 111 km en 880 hm

– Blauwe route is 92 km en 750 hm

Om half negen startten 14 dames voor de rode route.

Dat waren zo al wat vragen voor de start. De dames voor de rode route vertrokken in 2 groepen van ongeveer hetzelfde niveau. Hans Spenkelink en Bea Winters stonden klaar om ze uit te zwaaien voor deze uitdagende klimclassic.

Om negen uur stonden 2 dames klaar aan de start voor de blauwe route. Helaas meldden een aantal deelneemsters van de blauwe route zich af om verschillende redenen maar dat mocht de pret niet drukken voor deze twee enthousiaste wielrensters Ans en Dineke.

De tassen met extra kleding werden ingeleverd voor in de volgbus en zo ging ook de 3e groep van start.

 

Hans en Bea stapten in de volgauto en bus voor de 1e stop bij de haven van Wageningen naast de camperplekken. De tafeltjes, de krat met eten en 10 liter water werden uit de bus gehaald en klaar gezet voor de verzorging van de RTC dames. Enthousiast kwamen de 2 dames van de blauwe route binnen rijden en na een aantal versnaperingen stapten ze weer op de fiets voor deel 2 van de route richting Renkum.

Het duurde nog wel even voordat de twee groepen van de rode route bij de 1e stop arriveerden. Ze kwamen gelijk binnen en wisselden enthousiast de verhalen uit over de mooie route tot nu toe!!!

De bananen, sinaasappels, stroopwafels, vijgen en andere lekkernijen werden gretig afgenomen. Bidons werden weer bijgevuld met een klein beetje “Dope” erin voor deel 2 van de route.[/vc_column_text][vc_single_image image=”6181″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Wel spannend want nu fietsten ze naar de ‘beruchte’ Italiaanse weg en Holleweg.

Snel alles weer inpakken en vol gas richting Italiaanse weg in Doorwerth. Hans stond boven aan de Italiaanse weg en ik parkeerde mijn bus bij het kasteel van Doorwerth en pakte de fiets naar het beginpunt van Italiaanse weg die autovrij is!

De dames van rood startten elk minuut achter elkaar om naar boven te fietsen. Hans en ik stelden de timers af en 1e dame ging van start. Bovenaan riepen ze hun naam want Hans kende nog niet alle dames:)

Tijden werden genoteerd en later uitgewerkt voor het Bergklassement, die bekend werd gemaakt bij de koffiestop.

De dames reden de Holleweg eerst naar boven en daarna de Italiaanse weg naar boven als tijdrit om weer de Holleweg naar beneden te rijden richting restaurant Campman voor de Koffie en taart stop.

 

De dames van de blauwe route zatten al te wachten want die vergaten nog de Italiaanse weg te rijden maar dat mocht de pret niet drukken.

Tijdens de lekkere appeltaart en cappuccino werd de uitslag van de tijdrit op Italiaanse weg bekend gemaakt.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Uitslag Bergklassement “Italiaanse weg”

[/vc_column_text][vc_single_image image=”6186″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_single_image image=”6182″ img_size=”large” alignment=”center”][vc_column_text]Hans werd bedankt voor zijn inzet bij deze 1e RTC dames Klimclassic. Hij keek met grote verbazing naar de grote opkomst ondanks het slechte weer bij de start. Hij raakte niet uitgesproken over het plezier en enthousiasme waarmee de dames deze zware tocht met elkaar aan het rijden zijn. Er wordt veel gekletst maar ook hard gereden en op elkaar gewacht naar iedere klim.

 

De laatste 35 km van de route richting Wijk ging nog over de Wageningse Berg en de Grebbeberg en via de dijk naar Wijk. De dames hadden en er nog steeds zin in en iedereen was van plan om deze 1e Klimclassic uit te fietsen.

Helaas hielden we het niet droog en tegen de wind en regen in over de Dijk naar Wijk. Vol gas en zonder lekke banden kwamen de dames voldaan en nog steeds enthousiast binnen!!

 

Wie had dit een jaar geleden verwacht toen we begonnen met dames bij RTC dat we nu een heuse Dames Tijdrit kampioenschap en een Dames Klimclassic met een bergklassement kunnen houden.[/vc_column_text][vc_column_text]

Dames, jullie mogen trots op jezelf zijn!!!!

[/vc_column_text][vc_column_text]DiaShow Foto’s van de RTC Dames 1e Klimclassic 2019:[/vc_column_text][vc_video link=”https://vimeo.com/347986286″ align=”center”][vc_column_text]Film van de RTC Dames 1e Klimclassic 2019:[/vc_column_text][vc_video link=”https://vimeo.com/348015348″ align=”center”][/vc_column][/vc_row]