Buitenlandweek 2017 naar de Franse Alpen.

Komend jaar komt RTC Duurstede op één van de mooiste cols van de Franse Alpen; De Col D’Izoard! Om deze col te bedwingen, moeten we vanaf onze standplaats, Embrun, op 720 meter hoogte, ruim 1600 meter hoogte overwinnen! Jij gaat toch ook mee?

24 juni t/m 1 juli 2017, Embrun
De buitenland week van 2017 is voorzien in Embrun, in de Franse Alpen van 24 juni tot 1 juli. Het plaatsje Embrun is gelegen in het zuid-oostelijke deel van de Alpen en vormt een prima uitvalsbasis voor allerlei fietstochten en andere activiteiten. Embrun ligt op 700 meter hoogte aan het Lac de Serre-Ponçon.

Fietsmogelijkheden in overvloed!
Wat heeft de omgeving van Embrun te bieden aan fietsroutes? Een greep uit de mogelijkheden. Beklimmingen van De col D’Izoard 2360 m. (zuidzijde), Col de Vars 2108 m., de beklimming naar het wintersportplaatsje Les Orres op 1670 m. en de Col D’Agnel op 2740 m., zijn zonder meer aansprekende en forse uitdagingen. Maar Het kan nog hoger! De mogelijkheid bestaat om te klimmen naar het hoogste punt van de Alpen dat met de racefiets te bereiken is: De Col de la Bonette, met als toegift de 15% naar Cime de la Bonette op 2802 m. hoogte. Ruim 23 kilometer lang en 1,6 km hoogteverschil!

En wat te denken aan het eind van de week voor de echte liefhebbers, de loodzware 180 km. route van de Triatlon “The Embrun Man” deze route is met grote pijlen op de weg aangegeven en gaat over maar liefst 5000 hoogte meters.

 

Maar ook voor degenen voor wie het allemaal een tandje minder mag, is er veel te doen!Minder hoge bergen liggen namelijk binnen het bereik; de geleidelijke beklimmingen naar Réallon, Risoul, Crévoux, of het korte maar venijnige beklimminkje naar de Col de pontis op 1300 m of relatief vlakke ritten naar het prachtige stadje Guillestre, de schitterende Combe de Queyras, of een mooie ronde van 90 km. om het meer (Lac de Serre-Ponçon).

Veel van de genoemde beklimmingen zijn ook in een ronde te fietsen, zodat je niet over dezelfde weg heen als teruggaat. In deze week organiseren we ook een klimtijdrit naar het wintersportplaatsje Les Orres. Wie overwint als snelste de 15 km. met 800 meter hoogte verschil?

We kunnen dus stellen, dat voor alle niveaus van de club A, B en C er ruim voldoende mogelijkheden zijn!
We gaan zeker niet alles als gehele groep fietsen. We bieden een groot aantal routes aan van verschillende afstand en zwaarte en ter plekke bespreken we dagelijks wie wat gaat doen zodat de niveaus enigszins bij elkaar liggen en het voor iedereen leuk blijft.

 

Verblijf
Embrun zelf is een leuk stadje, met goede faciliteiten, restaurants, winkels, en supermarkten.

Onze verblijflocatie is op de camping “La Vieille Ferme” (http://www.campingembrun.com/). Deze camping wordt gerund door Bert en Ilse Mulder. Een zéér sportief en gastvrij echtpaar, die allerlei activiteiten voor de gasten organiseren (wandeltochten, hardlopen, fietsen, raften et cetera..)

Op ca 800 meter van de camping ligt het plan d’eau. dit is een afgebakend stuk van het meer, voorzien van ligweides en allerlei voorzieningen waar je gratis kan uitrusten en zwemmen. Vanaf de camping worden ook diverse andere sportieve activiteiten georganiseerd, zo zouden we een (rust)dagje kunnen gaan raften op de snelstromende rivier “de Durance”

Op deze camping kunnen we kiezen uit een verblijf in 4-6 persoons appartementen, 4-persoons huurtenten, een eigen tent, of we kunnen gebruik maken van een nabij de camping gelegen 12 persoons villa. Voor deze laatste optie zijn wel minimaal 12 deelnemers nodig, anders wordt de prijs te hoog.

Ga je ook mee?
De komende weken willen wij graag de buitenlandweek verder inplannen en organiseren.
Daarvoor vernemen we graag of je belangstelling hebt om mee te gaan.
De kosten per persoon bedragen (afhankelijk van het aantal deelnemers):
– De appartementen tussen de € 110 en € 150,- (iedereen een eigen bed)
– Eigen tent tussen de € 70 en de € 100
– 12 persoons villa incl. zwembad +/- € 180

Deze bedragen zijn inclusief toeristen belasting, elektriciteit, schoonmaakkosten, maar exclusief lakenpakketten. Ook zijn kosten voor vervoer en catering nog niet in deze kosten verdisconteerd

Uitgangspunt is dat we deze kosten gelijk verdelen.

Aanmelden / afmelden

Onze eerste vraag is: heb je belangstelling om mee te gaan met deze buitenland week?
Om alvast een optie op het benodigde verblijf te kunnen nemen verzoeken we jullie je aan of af te melden uiterlijk 26 september bij Fred Huijsmans en Rob de Heus. Kijk even in je mail hoe je dit doet.

Wij hebben er nu al zin in en gaan er vanuit dat we komend jaar een echte RTC groepsfoto kunnen maken op de Col d’Izoard.

Als je nog vragen hebt, mail of bel een van ons even.