Bikefitting FOOTCONNECTION groot succes

Afgelopen maand hebben ruim 10 RTC-leden gebruik gemaakt van het unieke en scherp geprijsde aanbod bikemeting en -fitting bij sponsor FOOTCONNECTION in Culemborg.

Door de drie bikefitters bij FOOTCONNECTION  zijn weer een aantal renners goed op de fiets gezet. Onder het genot van een kop koffie werden zadelstanden, zadeldruk, shifters en andere fietsverstelmogelijkheden optimaal afgesteld.

Twee zaterdagen met veel positieve reacties, we spraken o.a.:

Lex van Deijnen

Je was al eens geweest, Lex? Drie jaar geleden? Klopt, in 2019 toen met mijn “oude” fiets. Ik had m’n nieuwe fiets redelijk gelijk afgesteld als mijn oude, toch vond David bij mij nog verbeterpunten; m’n zadel wat hoger en iets naar voren. Daarnaast werd ook de stand van mijn voet gecorrigeerd door mijn zooltjes aan te passen.

Wat maakt David uniek? Hij is een van de weinige bikefitters die werkt vanuit jouw eigen fiets, je beweegt op je eigen fiets; Van daaruit leest hij de waarden in, doet analyse en verbetert direct. Mede daardoor heb ik het vertrouwen dat hij het goed doet. Ik was met m’n nieuwe wegfiets, maar ga binnenkort nog eens voor puntjes op de i van mijn crosser.

“Ik snap niet dat mensen het gewoon niet standaard doen, zeker als je een andere of nieuwe fiets hebt. Zeker als je sponsor dat nog eens zo betaalbaar aanbiedt!”

Wim Kemme

Hoe was het Wim? Heel goed…….ik ben zelfs 2 maal gegaan! Naast m’n racer ook met de MTB geweest. David, maar ook zijn 2 collega’s meten alles, maar kijken ook hoe je zit en hoe dat beter kan. Naast speciale aandacht voor mijn zadel (zadeldruk en -hoogte) kwam hij vrij snel bij m’n voeten. M’n ongemak van een slapende rechtervoet heeft hij met een aanpassing in de zooltjes (van zowel race als MTB) direct aangepast. Wel knap en m.i. uniek: hij ziet het en fixt het binnen een halfuur, waardoor je gelijk het resultaat voelt.

Ik kan een dergelijke meting en bikefit zeker aanraden; het geeft resultaat. David heeft echt veel ervaring en waar verbetering mogelijk is fikst hij dat direct.

David is best uniek, hij is bikefitter maar ook ervaren fysiotherapeut. Ik heb een versleten heup en leef daar feitelijk mee. David behandelde – vrij onconventioneel- dat been waardoor ik gelijk ruimte kreeg in het heupgewricht, dat zie ik een andere bikefitter niet gelijk doen!

David Evers.

Mooi om te ervaren dat zoveel renners met ogenschijnlijk kleine aanpassingen zoveel beter kunnen presteren. “De een zat iets te hoog, de ander te laag, met kleine correcties in de schoen werden de schoenen en voeten afgestemd om een zo goed mogelijk overdracht van vermogen te krijgen.”

FOOTCONNECTION heeft de aankomende weken nog een aantal plaatsen gereserveerd voor de leden van RTC. Meld je hieronder aan!

Bikefit (#27)