BEN JIJ TOE AAN EEN BIKEFIT?

Ook verenigingsrenner is op zoek naar de ideale fietshouding.

“We weten dat het lichaam verandert als gevolg van (kracht)training, een blessure of na een ongeval. Juist omdat het lichaam en de belastbaarheid (helaas) geen constante factor zijn, is het regelmatig (jaarlijks) checken en aanpassen van je fietshouding heel belangrijk. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de profrenners”. Aldus David Evers van Foot Connection en sponsor van RTC Duurstede. Flink wat RTC-renners zijn de laatste 3 jaar voor een bikefitting geweest, zoals o.a.:

Lisette Martens

Lisette ging naar FOOTCONNECTION voor aanhoudende klachten in haar onderrug.
“David zet je op de fiets en gaat kijken naar hoe je beweegt. Op basis daarvan veranderde hij mijn schoenzooltjes door een extra insert aan de buitenzijde.
Mijn beweging werd gelijk meer gebalanceerd en de pijn in de onderrug was weg. Lijkt zo simpel, maar kom er zelf maar op!”

In verlengde daarvan maakte hij ook een zadeldrukmeting. De ongelijke verdeling qua drukpunten werd door de aanpassing van de voetpositie (met aangepast zooltje) weer in balans gebracht.
Door de positie van m’n voet te kantelen, veranderde m’n heuppositie en zit daarom nu recht op beide zitbotjes.
Resultaat: lekker fietsen zonder pijntjes en ………ik trap nu zonder inspanning hogere wattages. Ik kan het iedereen aanraden; een waardevolle investering voor de mooiste hobby.”

René de Heus

Collega RTC’er René de Heus ging naar FOOTCONNECTION voor een fietsmeting m.b.v. 3D-meting.

“David Evers registreert met een 3D-meting de wijze van bewegen van je hele lichaam. Hiermee kan in beeld gebracht worden waar de fietshouding geoptimaliseerd kan worden. In mijn geval bleek er in het rechterbeen verbetering te behalen door een kleine aanpassing in de positie van het schoenplaatje en het aanbrengen van een zooltje in de schoen”

Aan te raden? 

“Zeker! Zo’n meting, analyse en aanpassing helpt je om met hetzelfde vermogen meer resultaat te behalen. Wij fietsers zijn soms te veel gefocust op de hoeveelheid trainingsuren en de conditie van de fiets en vergeten daarbij onderhoud aan- en de juiste “afstelling” van ons lichaam.”

.

Voor leden van RTC heeft FOOTCONNECTION zaterdag 4 februari 2023 en zaterdag 11 februari 2023 van 08.00 uur tot 13.00 uur gereserveerd voor een bikefitting voor een fiets/houding algemeen, een  specifiek voet/schoen pedalen afstellen of zadeldruk en aanpassing.

De tijdsduur van een meting is ¾ uur en kost 85,00 euro. De metingen worden uitgevoerd door David, Jordy of Tom.

Wil je gebruik maken van deze actie vul hieronder je gegevens in.

Bikefit (#27)