Openingstocht 2016

Vandaag was de openingstocht van RTC Duurstede. Om 9u werden we verwacht bij onze sponsor Fit4All waar voor de vroege vogels kon worden gestart met een bakje koffie. Klokslag 9u hield Fred een korte instructie en ging de eerste clubrit van 2016 van start.

Dit jaar startte we voor het eerst in 2 groepen, 1 combinatiegroep van de C-groep aangevulde met de langzamere B rijders en de snelle B-rijders samen met de A groep. De C/B groep opende het seizoen met een rit van 83km en de B/A groep maakte een extra lusje en kwam zo uit op 114km.

De beide routes voerde via Nieuwegein en Maarssen naar onze hoofdsponsor Rijwielpaleis Bilthoven. Voor de B/C groep was het 53km tot de koffie en voor de B/A groep 63km. Toen de B/A groep net het kopje koffie met appelgebak in de hand had kwam de C/B groep binnen, keurig getimed!

Tijdens het nuttige van al dit lekkers konden we onze ogen niet afhouden van alle mooie fietsen die in de showroom stonden te blinken.

Het grote voordeel van het rijden met 2 groepen is dat na de pauze makkelijk gekozen kan worden voor een andere groep en hier werd dan ook door mening lid gebruik van gemaakt. De tocht ging via Soest, Woudenberg en voor de B/C groep via Leersum weer terug naar Wijk bij Duurstede. De weersvooruitzichten zagen er niet al te goed uit maar gelukkig hielden we het droog.

Het was een erg geslaagde openingstocht!