14 nieuwe Wegkapiteins Gedrag en Veiligheid.

Steeds meer wielrenners vinden de weg naar RTC Duurstede, door deze groei en de verantwoordelijkheid de leden tijdens clubritten en trainingen veilig en verantwoord te begeleiden was het hoog tijd om nieuwe wegkapiteins op te leiden.

Het was misschien wel de mooiste dag van de maand toen 14 RTC-ers de ochtend begonnen in de schoolbanken van Basisschool de Windroos. Na een kopje koffie of thee hete Lex de deelnemers welkom waarna Willem Blankwater namens de NTFU de groep overnam voor de cursus wegkapitein.
De ochtend was voor de theorie en in de middag mochten we naar buiten.
Tijdens het leerzame en interactieve ochtendgedeelte ondersteund door diverse filmpjes werd gesproken over de veiligheid en waar je als wegkapitein op moet letten. Zelfs voor de ervaren fietsers was dit leerzaam. Ook werd duidelijk dat enkele aangeleerde gewoontes misschien toch afgeleerd moesten worden.

Na de lunch mochten de deelnemers het geleerde in de praktijk brengen. Onder de mooie blauwe hemel met een graad of 18 werd de middag afgetrapt door Loes en Theo.
De aandacht ligt bij de veiligheid van de groep, afspraken maken per groep en deze nakomen zijn de belangrijkste onderwerpen.

Aan het eind van de middag feliciteerde Willem alle 14 deelnemers! Zij mochten allemaal het certificaat Wegkapitein in ontvangst nemen.

RTC Duurstede is trots op het behaalde resultaat, inmiddels zijn er 26 leden opgeleid tot wegkapitein.
Met 26 wegkapiteins bouwt RTC Duurstede aan een stabiele basis voor een veilige en plezierige toervereniging!

Foto’s van deze dag vind je HIER